به گزارش خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، محمد رضا آذرنیا در نشستی خبری که به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر ترتیب داده شده بود در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر افزایش مجدد کارگاههای تولید شیشه در تهران اظهار کرد: در گزارشات عنوان شده بود که مواد اولیه تولید شیشه در ناصرخسرو به فروش میرسد. طرح ساماندهی ناصرخسرو از سال گذشته در شورای تامین مطرح است و برنامه بزرگی برای ساماندهی ناصرخسرو داریم که جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: در دو ماهه اول امسال 12 لابراتوار تولید شیشه در تهران شناسایی و منهدم شده و آمار ما نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. علت کاهش کارگاههای تولید شیشه سختترشدن نظارتهاست. متاسفانه شخصی که سه مرتبه شیشه مصرف میکند تا پایان عمر درگیر عوارض آن است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با بیان اینکه متاسفانه بر خلاف سالهای گذشته کار تولید شیشه در کارگاههای کوچک و حتی منازل امکان پذیر شده است و فرمول آن در دسترس است گفت: شیشه ماده مخدر خطرناکی است و خانوادهها باید مراقب فرزندانشان باشند که گرفتار مصرف شیشه نشوند.
آذرنیا در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر وجود مواد مخدر در تنباکوی قلیانها که اخیرا اخباری از آن به گوش میرسد اظهار کرد: این موضوع هنوز به تایید ما نرسیده که ما آن را در کمیته مقابله در دستور کار قرار دهیم تا تصمیمی برای آن بگیریم.
وی درباره تاثیرات ساماندهی معتادان متجاهر در سطح شهر تهران گفت: اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است. در حال حاضر 16 هزار معتاد متجاهر در تهران داریم و تخمین زده میشود که 10 درصد آنها زن باشند. در دو ماهه اول امسال 15 هزار و 706 خرده فروش مواد مخدر را دستگیر کردیم که البته همه آنها سر از زندان در نیاوردند و جرایم بیش از 90 درصدشان به گونهای بود که منجر به زندانی شدن آنها نشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر وضعیت اموال مصادره شده از قاچاقچیان مواد مخدر اظهار کرد: اموال مصادره شده طی مراحل لازم به فروش میرسند و به خزانه باز میگردند البته چه اموال مصادرهای باشند و چه توقیفی باید با مجوز قضایی به فروش برسند و امکان استفاده از این اموال توقیفی وجود ندارد.
آذرنیا ادامه داد: در تهران در حال حاضر بیش از 100 ملک در اختیار ماست و تمام آنها امانت است. بخشی از اموال که مصادرهای بودند کارشناسی شدند و ما آنها را به فروش رساندیم.
وی با بیان اینکه در دو ماهه اول امسال 12 میلیارد تومان از اموال یک قاچاقچی محکوم به اعدام که حکمش اجرا شده را شناسایی کردیم گفت: این مبلغ به حساب خزانه برگشته است. وی همچنین واحدهای مسکونی داشته که پلمپ شدهاند. در مجموع امسال 13 واحد مسکونی و تجاری قاچاقچیان دستگیر شده را پلمپ کردیم. 63 خودرو توقیفی را برای فروش گذاشتیم. 50 خودرو مصادرهای را به فروش رساندیم و 60 پرونده را در دست بررسی داریم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر اموال پولدارترین قاچاقچی تهران چقدر است و آیا مصادره شده است؟ اظهار کرد: پولدارترین قاچاقی که دستگیر کردیم 164 کیلوگرم شیشه به همراه داشته است. اموال این فرد نجومی است و تنها یک شهرک شمال کشور به نام اوست. البته برای توقیف اموال باید مشخص شود که آیا ناشی از مواد مخدر بوده یا به طرق دیگری چون تجارت به دست آمدهاند. هنوز ارزیابیهای لازم در خصوص اموال این فرد کامل نشده است.
وی در پایان به معرفی برنامههای ترتیب داده شده برای سالروز جهانی مواد مخدر پرداخت و گفت: برنامههای مربوط به سالروز جهانی از 20 خرداد شروع شده و تا 10 تیرماه ادامه دارد که از جمله آنها میتوان به سخنرانی وزیر کشور و فرمانداران در نمازهای جمعه اشاره کرد. انحلال مواد مخدر کشف شده، برپایی نمایشگاهی از دستاوردها و برگزاری جلسات و همایشهایی با حضور تشکلهای مردم نهاد نیز برای این مناسبت ترتیب داده شده است.
انتهای پیام
نظرات