به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر علیرضا دلیری در نشست شرکتهای دانشبنیان حوزه صادرات که با حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور برگزار شد، درباره شرکتهای دانشبنیان و صادرات محصولات این شرکتها اظهار کرد: یکی از چالش های بزرگ شرکت های دانش بنیان بحث تامین مالی و تضمین اعتبارات است که باید شرایط لازم برای این شرکت ها فراهم شود تا بتوانند صادرات محصولات تولیدی خود را داشته باشند. در خیلی از کشورهای دنیا آژانسهایی وجود دارند که با واسطه گری و ارتباط با شرکتها کار تضمین خرید محصولات آن ها را انجام می دهند.
وی درباره موضوع تضمین اعتبار شرکتهای دانش بنیان خاطر نشان کرد: تضمین اعتبار در خصوص شرکت های دانش بنیان به دلیل اینکه طرح های ارائه شده آن ها دارای ریسک بالاتری است و اعتبار سنجی و بررسی وضعیت آن ها طی شرایط خاصی انجام می شود و نیاز به یک مجموعه واسطه و یا نهادی دارد تا بتواند ریسک بالای این طرحها را تضمین کند که این اتفاق در معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری رخ داد و ما توانستیم یک نهاد مالی تخصصی برای مجوعه دانش بنیان داشته باشیم تا در جهت کاهش ریسک طرحهای دانش بنیان و حمایت از این طرحها حرکت کنیم.
دلیری افزود: به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات راه اندازی شد تا با آغاز فعالیت کاری خود از شرکتهای دانشبنیان بدین منظور حمایت کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی ریاست جمهوری تصریح کرد: این صندوق قرار است تا خدمات مختلفی در خصوص موضوع پایگاههای صادراتی، خدمات حضور در نمایشگاههای صادراتی بستر صادراتی و مواردی از این قبیل در حوزه صادرات کالاهای دانشبنیان را ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه فرایند منسجم و مرتبی برای صادرات کالاهای دانش بنیان داشته باشیم، برنامههای متفاوتی را آغاز کردهایم و بسترهایی فراهم شد تا آمار حضور و فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان به حد قابل توجیه رسید، در همین راستا ما فایل مستقلی برای انجام هرچه بهتر این موضوع ایجاد کردیم.
دلیری در ادامه تصریح کرد: در صندوق توسعه ملی خط مستقلی تنها برای صادرات محصولات دانش بنیان ایجاد شده و در این خصوص بانکهای عاملی که با این حوزه آشنا هستند، نیز معرفی شدهاند؛ همچنین توافقنامهای میان بانکهای عامل و صندوق توسعه ملی نیز منعقد شده تا به صورت اختصاصی بر موضوع صادارت کالاهای دانش بنیان تمرکز کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی ریاست جمهوری همچنین به موضوع بازاریابی محصولات دانشبنیان نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به درخواست معاونت امور بینالملل و تبادل فناوری معاونت علمی قرار شد تا خط های اعتباری لیزینگی را ایجاد کنیم.
وی همچنین از توافق با بانک توسعه صادرات و ایجاد یک خط اعتباری برای محصولات دانش بنیان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این بانک به صورت تخصصی در حوزه صادرات محصولات فعالیت داشته و درگذشته نیز با معاونت علمی همکاریهایی را داشته، برای ایجاد خط اعتباری صادرات کالاهای دانشبنیان با این بانک به توافق رسیدیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی ریاست جمهوری اظهار کرد: در حوزه بورس کالا نیز اقداماتی انجام شده تا خرید و فروش محصولات دانشبنیان در بورس کالا انجام شود و با توجه به تامین مالی و اعتباری امیدواریم که سال 95، سال صادرات محصولات دانشبنیان در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باشد.
علی مرتضی بیرنگ، معاون امور بینالملل و تبادل فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری نیز در ادامه این جلسه، گفت: یکی از مهمترین اولویتهایی که در دو سال اخیر در معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری پیگیری میشود، توانمندسازی شرکتهای دانشبنیان برای توسعه کسب و کار است.
بیرنگ اظهار کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری طی دو سال گذشته بیشترین تمرکز خود را بر روی حمایت از شرکتهای دانش بنیان قرار داده است و این موضوع در ابعاد و در بخشهای مختلف معاونت در حال پیگیری است.
وی افزود: توسعه کسب و کار بین المللی شرکتهای دانش بنیان از اولویت هایی است که در معاونت امور بین الملل معاونت علمی مدنظر است که در این زمینه بحث صادرات محصولات شرکتهای دانش بنیان و برنامهریزی برای توانمندسازی آنها در این زمینه به صورت جدی و مستمر پیگیری میشود.
بیرنگ با اشاره به اینکه برای توسعه کسب و کار بین الملل و صادرات شرکت های دانش بنیان با مدیران شرکتها مذاکراتی داشته ایم، تصریح کرد: در جلسات متعددی که با مدیران شرکت های دانش بنیان داشته ایم، در خصوص دغدغهها و مشکلات پیش روی این شرکت ها در زمینه صادرات و توسعه کسب و کار گفت و گو کرده و بر همین اساس، اقدام به رفع موانع کردهایم.
وی تصریح کرد: البته تمام اقدامات ما در این زمینه به گونهای است که کمترین میزان دخالت دولت وجود داشته باشد و خود شرکتهای دانشبنیان بازیگران و گردانندگان طرحها باشند.
معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی با اشاره به ایجاد پایگاههای صادراتی ایران در برخی کشورها به عنوان یکی از راهکارهای توسعه صادرات شرکتهای دانش بنیان، گفت: به طور مثال ایجاد پایگاههای صادراتی ایران در برخی کشورها و راه اندازی کریدور خدمات صادرات دانش بنیان از جمله اقداماتی است که در این زمینه انجام دادهایم و خود شرکت های دانش بنیان مهم ترین نقش را در این کار ایفا میکنند.
انتهای پیام
نظرات