به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، روز پنج شنبه رسانههای آمریکایی از دستور باراک اوباما، رئیس جمهوری این کشور برای ارائه اختیارات بیشتر به نیروهای آمریکایی در مشاوره نیروهای افغان و همراهی آنها در نبردهای نظامی مانند نیروهای ویژه افغانستان خبر دادند.
دن لازار، کارشناس مسائل خارجی و نویسنده در این باره میگوید: این تصمیم کنایه دیگری به نظریه دونالد رامسفلد، وزیر دفاع اسبق آمریکاست که بیش از حد به حمایت هوایی، تسلیحات تکنولوژیک و نیروهای زمینی کم تعداد اما "کارامد" تکیه داشت.
دکترین رامسفلد در سال 2001 در افغانستان و در سال 2003 در عراق عملیاتی شد اما در هر دو نمونه نیروهای مسلح آمریکایی در تضمین امنیت شکست خورد و به القاعده، طالبان و داعش اجازه داد شورش خود را گسترش دهند.
لازار خاطرنشان میکند: اقدام برای افزایش نیروهای آمریکایی برای همکاری با نیروهای زمینی افغان نشان میدهد نگرانی فرماندهان آمریکایی نسبت به هماهنگی و بقای ارتش ملی افغانستان رو به افزایش است.
وی میگوید: من به شدت مظنونم که ارتش افغانستان درحال فروپاشی است. پس از این همه سال، جنگ به کندی پیش میرود و قدرت طالبان و تاثیرش رو به افزایش است بنابراین هر کسی میداند که دولت کابل روزهایش به شماره افتادهاند.
لازار همچنین خاطرنشان کرد: باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا ترور ملامنصور، رهبر طالبان را به عنوان فشاری برای تشویق طالبان به مذاکره تایید کرد اما در حقیقت ترور او نتیجه عکس داشت و طالبان را بیش از همیشه به ادامه جنگ مصمم کرد.
به گفته این تحلیلگر "مرگ منصور تنها طالبان را بدقلقتر و برای ادامه راه طولانی جنگ و اخراج نیروهای خارجی از افغانستان مصممتر کرد."
وی در ادامه اظهاراتش سیاست آمریکا در این باره را محکوم به شکست میداند و میگوید: این هم تنها یک اقدام نصفه و نیمه دیگری است که هدفش کاهش فشار بر ارتش آمریکاست.
بیش از این و در روز جمعه جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده بود، نیروهای آمریکایی با وجود تغییر سیاست اوباما همچان در میادین نبرد برای مبارزه حاضر نشده و ماموریت آنها تغییری نکرده است.
انتهای پیام
نظرات