• پنجشنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95031711882
  • خبرنگار : 71530

در مراسم سوگواری «رویا»، کودک قربانی اعتیاد مطرح شد

تولد روزانه چهار کودک معتاد در تهران/ضرورت تدوین سیاستهای پیشگیری از بارداری زنان معتاد

تولد روزانه چهار کودک معتاد در تهران/ضرورت تدوین سیاستهای پیشگیری از بارداری زنان معتاد

در پنجمین روز از مرگ "رویا"، اعضای جمعیت امام علی (ع)، مراسم سوگواری برگزار کردند؛ رویا کودک بی نشانی بود که در چهار ماهگی غریبانه قربانی اعتياد شد.

به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، "رویا" صبح جمعه 14 خردادماه ساعت 5 صبح، پس از نزدیک به سه هفته بستری بودن در بخش کودکان بیمارستان لقمان، به خواب ابدی رفت.

نیما مختاریان، یکی از اعضای جمعیت امام علي (ع) در این مراسم سوگواري، گفت: هیچ ساختاری در جامعه ما نیست که مادری که درگیر اعتیاد و کارتن خوابی است و چندین فرزند دارد، کودک دیگری را به دنیا نیاورد و اگر امروز نوزادی از دل ساختار اعتیاد به دنیا آمد آیا نباید ساختاری باشد که وضعیت او را پیگیری کند تا مانند رویا، او را در یک بیمارستان رها شده، پیدا نکنند؟.

وی ادامه داد: وقتی کودک به بیمارستان منتقل می شود باز هیچ ساختاری نیست که از یک نوزاد رها شده در بیمارستان حمایت کند. کودکی که به دلیل سوء تغذیه شدید حتی توان مکیدن شیر را ندارد و این تکرار غم انگیز سرنوشت نوزادانی است که به کام مرگ رفته و یا در بهترین حالت به زندگی نباتی خود در گوشه‌ای از یک پرورشگاه ادامه می دهند. این بلایی است که اعتیاد بر سر کودک یک جامعه آورده است. ما امروز اینجا جمع شده‌ایم که دوباره این سوال را از وجدان خودمان بپرسیم که به کدامین گناه رویا کشته شد؟ و به کدامین گناه قرار است این سناریو برای چند کودک دیگر تکرار شود؟.


در ادامه این مراسم، سارا رضایی، مسوول کمیته پیگیری درمان جمعیت امام علی (ع) هم به ساختار فقر و حاشیه نشینی در مناطق آسیب دیده اشاره کرد و گفت: ساختار فقر و حاشیه نشینی در مناطق آسیب دیده جامعه و معضل فراگیر اعتیاد که مانند یک طاعون و بیماری در سراسر کشور فراگیر شده و برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت و عزمی راسخ برای پیشگیری از این معضل خصوصا در مناطق آسیب دیده و حاشیه نشین کشور مشاهده نمی شود و اصلی‌ترین قربانیان این معضل کودکان هستند.


وی ادامه داد: هیچ سازوکاری برای پیشگیری از باروری زنان و مردانی که درگیر اعتیاد و کارتن خوابی هستند وجود ندارد و ما شاهد هستیم مادرانی که برای تامین مواد و گذران زندگی و معیشت و عدم وجود هر گونه حمایت اجتماعی درست و متناسب با شرایط آنها که در جامعه ما تعریف نشده، کودکانی را مشابه رویا در مناطق آسیب دیده به دنیا می آورند.


رضایی در ادامه تاکید کرد: معضل بارداری زنان معتاد باید ساماندهی شود. باید بحث پیشگیری از بارداری زنان و مردان معتاد اجرایی شود تا شاهد به دنیا آمدن کودکان معتاد در خرابه‌های شهر نباشیم.

مسوول کمیته پیگیری درمان جمعیت امام علی (ع) همچنین خاطر نشان کرد: کودکانی که بدون حمایت وارد بیمارستان می شوند یا بد سرپرست هستند که نباید خانواده‌ا‌ش بالای سرکودک باشد و یا مانند رویا بدون سرپرست هستند؛ حتی یک همراه بیمار برای این نوزاد وجود نداشت. طرحهایی مثل "سلامت یار" که فقط اسمشان باقی مانده و در مقام عمل هیچ کس پا پیش نمی‌گذارد نه در ساختار بهزیستی و نه بیمارستان و هیچ کس قیم این کودک نیست تا در صورت کم کاری در مراحل درمان، آن را پیگیری کند.

رضایی افزود: اورژانس اجتماعی به دلایلی از جمله کمبود بودجه، کیفیت پایین خدمات و عدم دلسوزی و پیگیری صحیح، نقطه اتکایی برای نجات نوزادان و کودکان در معرض آسیب نیست؛ همچنین آنکه در بیمارستانهای ما تا زمانی که کودک به مرحله اوردوز نرسد هیچ اقدامی برای ترک اعتیاد انجام نمی دهند و در نظام پزشکی ایران نیز هیچ سازوکاری برای ترک اعتیاد کودکانی که تست اعتیاد آنها مثبت است، وجود ندارد.

این فعال اجتماعی در پایان این سوال را مطرح کرد که وظیفه تک تک ما در قبال این نوزادان چیست؟ و اشاره کرد که جمعیت امام علی(ع) با ایجاد خانه‌های ایرانی در مناطق حاشیه نشین کشور، این امکان را فراهم کرده است که بتوانیم در کنار این زنان و کودکان به طور مستمر حضور داشته باشیم و بدین ترتیب تدریجا رفع معضلات حادی که حیات حاشیه‌نشینان را دائما تهدید می کند، به اولویتِ شهروندان و مسئولان تبدیل شود.


شارمین میمندی نژاد، موسس جمعیت امام علی (ع) نیز در این مراسم ضمن بیان آنکه 20 سال پیش که ما کارمان را شروع کردیم، نوزادی مانند رویا جانش را از دست داد، حالا 20 سال از آن زمان گذشته اما همان اتفاق تکرار شد، ما همچنان تنها هستیم گفت: به گفته مسوولان متاسفانه روزانه در تهران سه تا چهار کودک با اعتیاد به دنیا می‌آیند؛ این درحالیست که نزدیک به دو میلیون کودک کار در کشور وجود دارد، در چنین شرایطی کژدار و مریض کار کردن در مقوله اعتیاد، شرم آوراست.

وی ادامه داد : رویا نوزادی بود که از شدت سوء تغذیه و مصرف مواد در طول ده روز باقیمانده زندگی اش حتی نای گریه کردن هم نداشت و فقط ناله میکرد و بعد از گذشت چهار ماه زندگی سخت در بیمارستان مرد چون هیچ کس مسئولیت این کودک را از اول به عهده نگرفت.

میمندی نژاد افزود: متاسفانه هیچ سازمان و ارگانی درخصوص مسئولیت حل معضل اعتیاد نوزادان و کودکان فکری نمی کند و ما همیشه شاهد به دنیا آمدن کودکان معتاد از مادران معتاد و همچنین شاهد فروش و مرگشان هستیم و خواهیم بود.

وی همچنین تاکید کرد: نیاز است تا در هر سبک و سیاق و هر مسئولیت حرکتی همه جانبه نسبت به مواد مخدر در کشور شروع و جاری شود تا هر آنکس که مواد می فروشد بداند که این سرزمین برای فروشنده مواد جای امنی نیست و زیر این باری که وجدان انسانیت را خرد می کند با هم پیمان ببندیم؛ این درحالیست که نمی توانیم بگوییم در این راه الگویی نداریم، زیرا کشورهایی هستند که این راه را رفته اند و باید از آنها الگو برداری کنیم.

موسس جمعیت امام علی (ع) در پایان چرخه اعتیاد کشور را یک حلقه بهم پیوسته دانست و گفت: تا زمانی که به جای اینکه با مواد فروشان اصلی برخورد کنند، خرده فروش ها را اعدام کنند، وضعیت مواد مخدر و معتادان به همین شکل است و ما شاهد مرگ نوزادان بی دفاع خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم بیانیه جمعیت امام علی (ع) مبتنی بر ضرورت تدوین و اجرای سریع سیاست های پیشگیرانه برای ممانعت از افزوده شدن بر شمار مبتلايان به درد اعتیاد، اقدام عاجل سیستماتیک برای شناسایی مادران مبتلا به اعتیاد در بیمارستان ها و سرکشی و مراقبت از نوزادانی که حین تولد دچار اعتیاد بوده‌اند، پیش بینی مراکزی برای مراجعه مادران معتاد برای به امانت گذاشتن فرزندان درصورت نبود امکان نگهداری به صورت داوطلبانه، برنامه ریزی جامع و اقدام فوری برای رفع سوء تعذیه کودکان ساکن مناطق فقیر و به ویژه آسیب دیدگان از اعتیاد، لزوم طراحی و تقویب سیستم هایی برای نظارت بر کودکان در معرض آسیب توسط اورژانس اجتماعی، قرائت شد.

رویا، اولین قربانی معصوم اعتیاد نیست و بی شک با کم کاری نهادهای ذی‌ربط، آخرین قربانی هم نخواهد بود؛ رویا اولین نوزادی نیست که از مادر معتاد به دنیا آمده و آخرین نوزاد هم نخواهد بود؛ رویاهای زیادی در خرابه های این شهر به دنیا می آیند؛ نوزادهایی که اگر فروخته نشوند و یا نمیرند، یا سر از بهزیستی در می آورند و یا سرنوشتی مشابه مادرانشان خواهند داشت.


انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha