اظهارات وزرای نفت امارت، نیجریه و ایران، در آستانه حضور در پای میز مذاکره نشست اوپک، یک کلمه کلیدی داشته است؛ بازار نفت خود در حال تنظیم خودش است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، وزیر نفت امارات در بدو ورود به وین، محل برگزاری نشست روز آینده اوپک میگوید مازاد عرضه نفت خام به بازار که از سال 2014 باعث کاهش شدید قیمتها شده است، خود در حال اصلاح خودش است.
در حالی که تا چند ساعت آینده وزرای نفت عضو سازمان کشورهای صادرکنننده نفت گرد هم میآیند تا طبق اساسنامه اوپک مدیریت بازار را به دست گیرند، سهیل المزروعی در وین به خبرنگاران میگوید که از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون بازار نفت خود را اصلاح کرده است و بازار خودش به گونهای قیمت را تعیین میکند که هم برای تولیدکنندگان و هم صادرکنندگان عادلانه باشد.
نظر مزروعی در مورد بازار نفت نگاهی خوشبینانه نسبت به افزایش 85 درصدی قیمتها از زمان رسیدن به کمترین سطح دوزاده سال گذشته، را نشان میدهد. این افزایش قیمت در اثر کاهش تولید نفت از سوی کشورهای غیر عضو اوپک و رشد بیش از حد انتظار تقاضا بوده است.
با چنین اظهاراتی و با در نظر گرفتن تاکید عربستان بر ادامه سیاست خارج کردن رقبا از بازار، چندان نمیتوان از نشست این هفته اوپک انتظار به نتیجه رسیدن برای محدود کردن سطح تولید را داشت.
سیاست اوپک برای وقت دادن به بازار جهت ایجاد تعادل در خود، به نظر میرسد به نتیجه رسیده است اما هنوز وقت بیشتری برای رسیدن به تعادل کامل مورد نیاز است.
المزروعی پس از ورود به وین در اکانت توییتری خود نوشت:«بازار هنوز در حالت اصلاح است و نشانههای آن مثبت هستند.»
مانوئل ایبه کاچیکوو، وزیر ذخایر نفتی نیجریه نیز در بدو ورود به وین گفته است که بازار "خوب عمل میکند" البته به گفته او هنوز برای اینکه بگوییم قیمت نفت در حال احیا است "زود است".
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران نیز اگرچه مثل سابق تاکید دارد که از نقش مدیریت اوپک بر اساس اهداف و ساختار آن حمایت می کند، میگوید عوامل پایهای در بازار با وجود تخریبهایی که شده است موجب شده که بازار در حال بازگشت به تعادل باشد.
از سوی دیگر نیجریه تقریبا از انتخاب کاندیدای خود برای جانشینی البدری، دبیر کل فعلی اوپک مطمئن است، محمد بارکیندو، کاندیدای نیجریه برای مدت کوتاهی ریاست شرکت ملی نفت این کشور را بر عهده داشته است.
تصمیم دیگر در نشست فردای اوپک در مورد پیوستن مجدد گابن به اوپک است که بین سال های 1975 و 1994 عضو این سازمان نفتی بود، این کشور بر اساس اطلاعات دپارتمان انرژی آمریکا، 215 هزار بشکه تولید روزانه نفت خام دارد که در صورت پذیرش، کوچکترین تولیدکننده اوپک خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات