• دوشنبه / ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95031005838
  • خبرنگار : 30057

برپایی رقابت دانشجویی ماهواره‌ مکعبی/حمایت سازمان فضایی از تیم‌های حاضر

برپایی رقابت دانشجویی ماهواره‌ مکعبی/حمایت سازمان فضایی از تیم‌های حاضر

اولین دوره مسابقه سراسری ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی از سوی سازمان فضایی ایران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، اجرای مسابقات طراحی و ساخت ماهواره با توجه به رشد و شکل‌گیری این صنعت در کشور می‌تواند زمینه‌ای برای جذب نیروهای علاقه‌مند، تشکیل کارگروه‌های تخصصی، تمرین فعالیت‌های تیمی بین متخصصان گرایش‌های مختلف و به وجود آمدن ایده‌های نو برای به کارگیری در پروژه‌های بزرگ ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی را به دنبال داشته باشد.

در گذشته انحصار فناوری ساخت و پرتاب ماهواره صرفا متعلق به شرکت‌ها و سازمان‌های قدرتمند بزرگ بود؛ اما امروزه با دستیابی بشر به فناوری‌های پیشرفته فضایی و افزایش طرح‌های حمایتی، دانشجویان می‌توانند در این مسیر گام بردارند.

بر این اساس اولین دوره مسابقه طراحی و ساخت ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی بر پایه مسابقات فضایی پیشین کشور از سوی سازمان فضایی ایران برگزار می‌شود.

این مسابقه ویژه دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور است که با هدف جذب نیروهای متخصص و علاقه‌مند برای ورود به عرصه تحقیقات فضایی، ایجاد بسته مناسب تمرین عملی دانشجویان در زمینه‌های فضایی، شناسایی استعدادهای علمی و فنی در زمینه‌های فضایی و ترویج فناوری‌های فضایی و کاربرد آن در اقشار مختلف برگزار می‌شود.

در این مسابقه تیم‌ها تلاش می‌کنند تا ضمن آموزش، ماهواره‌ مکعبی را طراحی کرده و مطابق با نیازمندی‌های ارائه شده از سوی مسابقه ساخت و آزمون آن را پیگیری کنند.

در حاشیه برگزاری دوره‌ آموزشی برای تیم‌های شرکت کننده در این مسابقه دکتر روشنیان، معاون فناوری سازمان فضایی در جمع خبرنگاران با بیان این که در این دوره از مسابقه 20 تیم از دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه‌های کشور حضور دارند، اظهار کرد: ترویج فرهنگ فضایی در کشور از مهمترین اهداف برگزاری این مسابقه بوده، ضمن آن که در تلاش بودیم تا فرهنگ انجام کار گروهی و تیمی را در میان دانشجویان کشور ترویج دهیم.

روشنیان با تاکید بر این که این مسابقه دارای یک تیم داوری از متخصصان فضایی کشور است، ادامه داد: بر اساس نظر داوران، به تیم‌ها امتیازدهی می‌شود و تیم‌های مختلف وارد مراحل بعدی می‌شوند.

وی این مسابقه را شامل مراحل پیشنهاد اولیه، طراحی مفهومی، طراحی اولیه و جزئی، ساخت نمونه مهندسی، ساخت نمونه کیفی و ساخت نمونه پروازی دانست.

معاون فناوری سازمان فضایی حمایت مالی از تیم‌ها را از مهمترین برنامه‌های این مسابقه ذکر کرد و یادآور شد: تمام هزینه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و همچنین انجام تست‌ها از مدل‌های آزمایشگاهی تا پروازی بر عهده سازمان فضایی خواهد بود.

وی با بیان این که تا کنون 19 طرح به این دوره از مسابقه ارسال شده است، خاطرنشان کرد: در هر مرحله به تیم‌های برتر جوایزی اهدا می‌شود.

روشنیان همچنین یادآور شد: علاوه بر آن تمام خریدهای سخت افزاری مورد نیاز تیم‌ها از سوی سازمان فضایی تامین خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha