دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر این که رویکرد فناوریهای سخت منجر شده است که بسیاری از استعدادهای حوزه فناوریهای نرم و صنایع خلاق فرهنگی به فراموشی سپرده شود، گفت: توجه ویژه به اهمیت، توانمندی و استعدادهای حوزه فناوریهای نرم و هویت ساز تنها راهکاری است که میتواند کشور را از مشکلات موجود نجات داده و اقتصاد مقاومتی را محقق کند.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر سیدمحمدحسین سجادی نیری در مراسم امضای تفاهمنامه مشترک با دانشگاه علم و فرهنگ و سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی اظهار کرد: خوشحال هستم که جهاد دانشگاهی همانند همیشه به عنوان اولین مجموعه تلاشگر در حوزه فناوریهای نرم و هویتساز و همچنین تجاریسازی و کاربردی کردن علوم انسانی قدم گذاشته و در این زمینه نیز عنوان اولین را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه تصریح کرد: ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز معتقد است که نجات کشور از گذر پیچ و خمهای خاصی که در این مقطع زمانی با آن مواجه است، تنها با سرمایهگذاری در حوزه فناوریهای نرم و صنایع خلاق فرهنگی اتفاق میافتد و همچنین فناوریهای نرم یکی از مصادیق تحقق اقتصاد مقاومتی به شمار میرود.
دکتر سجادی نیری یادآور شد: اولویتها، توانمندیها و استعدادهای زیادی در بخش فناوریهای نرم و هویتساز کشور وجود دارد. ما جامعهای فرهنگی با سابقه تجاری حوزه فرهنگ صنایع دستی گستردهای داریم که متاسفانه در خلال روی آوردن به فناوریهای سخت بسیاری از فناوریها در آن به فراموشی سپرده شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز تصریح کرد: ما توانمندیهای بسیاری در حوزههای کاربردی کردن علوم انسانی و اسلامی داشتهایم، به طوری که در عرصه فرهنگی نظیر صنعت گردشگری، صنایع دستی و فرشبافی روی پای خود ایستاده بودیم و آوازه این حوزهها از طریق مسیر جاده ابریشم به گوش دنیا رسیده بود، اما با تمرکز بر رویکرد فناوریهای سخت بسیاری از این توانمندیها از بین رفت.
وی همچنین ادامه داد: متاسفانه ما افراد را از پای دار قالی به دانشگاهها کشاندیم و بعد از خروج از دانشگاهها بدون این که شغلی برای این افراد مهیا کنیم، کاغذی را به عنوان مدرک به دست این افراد دادیم؛ به طوری که دیگر امکان کارآفرینی مجدد برای این افراد وجود نداشت. بنابراین اگر بخواهیم یک رویکرد جدید در این حوزهها ایجاد کنیم، باید ابتدا استعدادهای خود را باور و آن را تجاریسازی کنیم. این هدف، جهاد بزرگی است که تنها جهادگران جهاد دانشگاهی میتوانند آن را انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون حدود 6 مرکز رشد مرتبط با فناوریهای نرم و حوزه علوم انسانی در صنایع خلاق فرهنگی در کشور وجود داشته است، به نظر میرسد این پتانسیل در کشور وجود دارد که به سمت تاسیس یک پارک فناوری برای این حوزهها قدم برداریم.
دکتر سجادی نیری تاکید کرد: همانطور که این حوزه یک حوزه نرم محسوب میشود، نیاز است ما از مدلهای بومی خود در به کارگیری آن بهره بگیریم؛ اگر بخواهیم صرفا از آنچه به عنوان الگوی پارک و مراکز رشد مطرح شده، استفاده کنیم موفق نخواهیم شد؛ بنابراین باید در حوزه کاربردی سازی علوم انسانی و پارک فناوریهای نرم از الگو و مدل مخصوص خود تبعیت کنیم.
انتهای پیام
نظرات