• چهارشنبه / ۵ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 95030502674
  • منبع : فضای مجازی

تنبیه روحی یک دانش‌آموز در تهران!

پدر پول نداشت قسط ماهانه شهریه مدرسه غیرانتفاعی را پرداخت کند، مدیر عصبانی شد و در جشن روز آخر مدرسه به دانش‌آموز کلاس سوم مدرسه‌اش نه جایزه داد، نه تشویقش کرد.

به گزارش ایسنا، «شهروند» با این مقدمه ادامه داد: این خلاصه داستانی است که حالا دو روز است پدر خانواده، آقای «الف» را به‌ قدری ناراحت کرده که حتی وقتی می‌خواهد از آن‌ور خط تلفن تعریفش کند، صدایش سخت درمی‌آید؛ صدایی پر از نگرانی و تاسف برای آنچه چندماهی است دخترش را ناراحت و گوشه‌گیر کرده است.

ماجرا برمی‌گردد به دو روز پیش؛ وقتی مسئولان یک مدرسه غیرانتفاعی در منطقه چیتگر تهران، برای دانش‌آموزان این مدرسه جشن پایان‌ سال گرفتند و وقتی نوبت به جایزه دادن به دانش‌آموزان رسید، به دختر آقای «الف» که کلاس سوم دبستان است و او می‌خواهد نامش در گزارش نیاید، هیچ جایزه‌ای نرسید؛ البته مسئولان مدرسه نخواستند که جایزه‌ای به او برسد و او با چشمانی منتظر، به دستان همکلاسی‌هایش نگاه کرد که دستانشان از جایزه پر بود و صورت‌هایشان از خنده.

آقای «الف» حالا می‌گوید که این نخستین‌بار نیست که مسئولان دبستان دخترش چنین رفتاری که به گفته او «تبعیض‌آمیز» است، می‌کنند: «ما شهریه‌ای که باید برای درس خواندن دخترم در این مدرسه بپردازیم، قسطی پرداخت می‌کنیم؛ هر ماه ٢٥٠‌ هزار تومان. الان دو ماه است که متاسفانه نتوانسته‌ام به‌دلیل وضع بد مالی، آن را پرداخت کنم و همین موضوع باعث شده که رفتار تبعیض‌آمیزی با دخترم در این مدرسه داشته باشند. این نخستین‌بار هم نیست به خاطر این موضوع، بچه من را از خیلی چیزها محروم کرده‌اند. مثلا زمستان‌ سال گذشته بود که او را به همین دلیل از نمایش مدرسه حذف کردند. یا یک‌ بار در زمستان پارسال، مدیر مدرسه زنگ زد و گفت یک نفر را بفرستید بچه را ببرد، چون او را فرستاده‌ام حیاط که آنجا بایستد.»

او می‌گوید: «معمولا به دلیل شرایط مالی و حقوقی من و همسرم که هردو کارمندیم، با تأخیر می‌توانیم قسط شهریه را پرداخت کنیم و معمولا در زمان این تاخیر، با دختر ما رفتار تبعیض‌آمیزی می‌شود؛ نمونه‌اش هم همین دیروز که برای جشن پایان ‌سال به مدرسه رفته بودیم. من آنجا بودم و به چشم دیدم که به همه هدیه دادند، غیر از او. حتی وقتی اسم بچه‌ها را می‌خواندند و تشویق می‌کردند، اسم دختر من را نخواندند و تشویق نشد، حتی کارنامه‌اش را هم به ما ندادند. این مدرسه در تهران چند شعبه دارد و برای من عجیب است که چنین اتفاقی می‌افتد.»

و بغض، سخت اجازه می‌دهد برای ادامه دادن: «حالا ندادن کارنامه یا جایزه برای ما آنقدر مهم نیست، برای من این تبعیض مهم است. به نظر من این موضوع، غیرقابل چشم‌پوشی است. به نظرم این یک نشانه است؛ نشانه‌ای از یک اتفاق اخلاقی بزرگ که در این کشور افتاده و متاسفانه خبر از اتفاق‌های بزرگ‌تر می‌دهد، وگرنه شاید کل این ماجرا در نگاه اول آنقدرها هم مهم به نظر نرسد.»

او از وضع روحی دخترش در این روزها می‌گوید: «او آن روز خیلی ناراحت بود البته معمولا شرایط را خیلی بازگو نمی‌کند ولی ما از رفتارش متوجه می‌شویم که ناراحت است. شما اگر به عکسی که همان لحظه از او گرفتم نگاه کنید، خودش همه چیز را می‌گوید. من آن روز آنقدر از این موضوع ناراحت شدم که در این‌باره با آنها صحبت نکردم تا آخر هم در مراسم نماندیم و تقریبا ٢٠ دقیقه مانده بود به تمام شدن، آنجا را ترک کردیم. اما به هرحال این نوع رفتارها سابقه دارد. قبل از این چند بار تلفنی با مدیر مدرسه صحبت کردم و آنها می‌گویند باید پول را بدهی. من گفتم در شأن آموزش‌وپرورش نیست، این کار را نکنید، بالاخره ما این بدهی را پرداخت می‌کنیم و در واقع هر موقع هم پرداخت کنیم، پول قابل برگشت است ولی این رفتارها قابل برگشت نیست، نمی‌شود عواقب سوء آن را جبران کرد. وقتی ما بدهی داریم مخصوصا به جایی که بعدا دوباره مراجعه کنیم، قابل پرداخت است ولی این نوع رفتارها تأثیر بد و غیرقابل برگشتی روی بچه‌ها می‌گذارد.»

حالا دیگر مدت‌هاست که تقریبا ماهی نیست که خبری از تنبیه جسمی دانش‌آموزان در مدارس مناطق مختلف ایران به گوش نرسد؛ موضوعی که مسئولان آموزش‌وپرورش می‌گویند آن را جدی پیگیری می‌کنند و تلاششان را می‌کنند که کمتر شود، اما این‌طور که به نظر می‌رسد حالا دیگر باید تنبیه‌های روحی و تبعیض‌آمیز را هم به فهرست دیگر تنبیه‌ها اضافه کرد. اینها همه در حالی است که در آیین‌نامه انضباطی مدرسه و شرایط تنبیه و تشویق، آمده است که هر نوع تنبیه این‌چنینی ممنوع است؛ مثلا در ماده ٧٧ این آیین‌نامه آمده است: «اعمال هر گونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است و در اعمال تنبیهات نباید بین دانش‌آموزان تبعیض و استثنایی قائل شد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۰:۱۲

انسانيت هم چيز خوبيه

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۰:۲۷

اين همون آموزش رايگان براي همه است تو قانون اساسي. از همون اول که دکان غير انتفاعي ها باز شد بايد فکر اينجاها رو هم مي کردن

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۰:۲۷

انسانيت..... واژه اي که خيلي وقته فراموش شده

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۰:۲۹

همه دارن به همديگه کمک ميکنن بعد اين اقای مدير داره زهر چشم ميگيره. از قديدم گفتن از هر دستي بدي از همون دست ميگيري

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۰:۳۵

با سلام. انسانم آرزوست

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۰:۴۷

کسي که پول نداره خوب چرا بچه شو ميذاره غير انتفاعي در حاليکه به نظر من کيفيت اموزش مدرسه هاي دولتي بهترم هستن

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۱:۴۲

اميدوارم وزير محترم اموزش پرورش هر چه زودتر به اين موضوع رسيدگى كنند تا شاهد اينگونه برخوردهاى زشت و تاسف بار ، ان هم در مراكز اموزشى نباشيم

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۲:۱۲

وقتي همه چيز با پول مقايسه ميشه نتيجه اش اينه.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۳:۰۲

اگه تحصيل رايگان باشه، اونوقت کي اختلاس کنه؟

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۳:۵۳

تنبيه هميشه بوده و بدتر از اين هم بوده( گرچه اين به معناي توجيهش نيست و نبايد باشه) اما مساله اينه که به مدد تکنولوژي نالايق‌ها رسوا ميشن وگرنه اين درست نيست که بگيم الان ماهي نيست که تنبيه نباشه...چند سال پيش روزي و ساعتي نبود که نباشه؛ در واقع مساله اصلي چيز دسگه است و اون آموزش اين نکنه از نظر رواني يه اين دسته از معلم‌هاست که بتونن اعصابشون رو کنترل کنند و اگر بچه‌ای درس نخوند و يا شيطنت کرد ممکنه به خاطر خودش بخوان تنبهش کنن اما بايد بدونن مسئوليت اصلي تو درس نخوندن با خانواده است و از روشهاي مشورتي استفاده کن. اونا تا یه جایی مسئولیت دارن و بعدش دیگه خود دانش آموز و خانوده‌اش می دونن

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۴:۴۹

هردو فرزند من دوران ابتدايي وراهنمايي را درمدرسه دولتي رفتند ودبيرستان را در فرزانگان و انرژي اتمي رفتند يکي پزشک است وديگري برق شريف مي خواند اگر تلاش باشد موفق خواهيم بود

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۵:۳۰

به فکر منفعت بودن چيز بدي نيست اما اگر سر و کارت با يک بچه بود که از محاسباتت سر در نمي آورد آيا رفتارت درسته فرهنگي؟!!!! کاش نام آموزش و پرورش بالاي سرت نبود!!!

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۶:۱۱

عجب واقعا باعث شرمه

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۷:۰۴

خوب کسي که توان مالي خودشو ميدونه چرا بايد بچشو غيرانتفاعي بنويسه مگه اينهمه بچه که تو مدارس دولتي درس ميخونن سواد ندارن يا فقط بحث چشم و هم چشميه

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۱۸:۱۴

رفتار خيلي بدي داشت اگر پدرش پول ندارد اين باعث نمي شه اين دانش اموز را جلوي دوستانش از همه چي محروم کند

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۲۰:۵۵

چه جالب همه مقصر هستند جز خود اين آقا. فردي که بچه اش را در مدرسه غيرانتفاعي ثبت نام مي کند بايد هزينه اش را بدهد. برخورد يکسان با اين گونه افراد ظلم در حق ديگراني است که تکليف خود را ادا کرده اند. لطفا جو زده نشويم و از هر مظلوم نمايي حمايت نکنيم. اين مظلوم نمايي ها فاجعه اي است که گريبان جامعه ما را گرفته است. راستي خبرنگار ايسنا با اين خانواده چه نسبتي دارد؟

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۵ ۲۲:۵۷

متاسفم براي اين فرهنگي

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۰۲:۵۸

متاسفم با اين نوع پوشش تند خبري تون.آقاي الف مي تونست بچه شو مدرسه ي دولتي بنويسه و اگر غيردولتي نوشته و پول نداره،بايد میفهمید که هدايا از پول بقيه ي بچه ها تهيه شده و حق الناسه.پس يا تسويه ميکرد يااينکه بچه رو مي برد دولتي. خيلي بده که نوک پيکان رو به سمت فرهنگي نشونه بگيريم.بهتره کمي قدرت تحليل مون بالا بره.... متاسفم از اين يک طرفه به قاضي رفتن ها که اين روزها از سوي رسانه ها به وفور مي بينيم.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۰۸:۲۳

سلام،من ديروز يكي ديگه از اين بد رفتاريهارو از دايي يك دانش آموز شنيدم كه متاسفانه باعث خودكشي اين دانش آموز شده و باعث ناراحتي و عصبانيت شديد بنده شد كه چرا بايد با يك دانش آموز دوره ابتدايي چنين رفتاري بشه،اين تعاريف نادرستي كه داخل مردم از مدارس غيردولتي ميشه ميتونه يكي از دلايل اصلي اين تبعيضها باشه،اميدوارم اداره محترم آموزش و پرورش به صورت جدي با اينگونه مسائل برخورد كنن

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۰۹:۱۲

كاش همراه اين گزارش با مسئولين آن مدرسه هم صحبت ميكردين تا صحت و سقم ادعاهاي اقاي الف روشن بشه. بنده يكي از اولياي دانش اموزان همان مدرسه هستم و دخترم در سال پنجم درس ميخونه و تا به حال هم از برخورد مسئولان مدرسه كاملا راضي بوديم. ضمنا كل مبلغ شهريه اون مدرسه حدود دو ميليون تومان براي يك سال تحصيليه و طبيعيه كه من اگر نتونم پرداخت كنم ميتونم دخترم رو در مدارس دولتي كه در شهرك باقري وجود داره و يا در دهكده هست ثبت نام كنم.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۱۲:۲۳

تصور مي کنم اطلاعات ما براي قضاوت در اين مورد ناکافي ست و ادبيات پدر دانش آموز بسيار حرفه اي و سنجيده و با قصد و هدف خاصي بيان شده !

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۱۲:۴۱

در هرشغلي هر آدم بدي ممکنه پيدا بشه و در اين شکي نيست ولي خيلي زشته که تمام رسانه حتي شما ايسناي عزيز تنها خبرهاتون از اموزش و پروش و شخصيت معلم به اينجور خبرها که خيلي هم کم اتفاق مي افته بسنده مي کنين خيلي زشته که تو هفته معلم هيچ کس هيچ ارزشي برا شغل معلم قائل نبود شما رسانه ها و خبرگزاري ها باعث پايين اوردن بخشي از شخصيت معلمي شدين مردم عامي با خوندن اين خبرها روز به روز شخصيت معلم رو بيشتر مي کوبن و بهشون بي احترامي مي کنن انگار اين ملت کينه و عقده نسبت به معلما دارن. متاسفم واسه کشوري که به معلم هاش به طور مستقيم يا غير مستقيم بي احترامي کنه اونوقت فاتحه همه ما خوندس و در آينده نتيجه اش رو خواهيم ديد البته در اول گفتم کار اين شخص خوب نبود و در هرشغلي ادم بدي هس ولي نميدونم چرا توي ادم بدا ميان مي چسبن به شغل معلي شغل هاي ديگه رو هم ببينين. برامم مهم نيس اين نظر تاييد بشه گفتم که خبرنگار اين خبر و دبير اين حوزه بخونتش

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۱۳:۴۴

خاک عالم بر سر ما

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۷ ۱۰:۵۹

جعفر جون، ايسنا نوشته به نقل از «شهروند». يه بار ديگه مطلبو بخون از اول. خسته نباشي