رییس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران، پایتخت را فقیرترین شهر در دارا بودن مساجد عنوان کرد و گفت: تهران باید 4000 مسجد داشته باشد.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدجواد صادقزاده صبح امروز در نشست خبری که به منظور تشریح عملکرد مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران برگزار شد، افزود: در مدیریت جهادی شهرداری تهران، دیدگاه خاصی در خصوص گسترش فعالیتهای دینی در شهر تهران وجود دارد، به گونهای که رسالت شهرداری تنها توسعه فضای سبز، پل، اتوبان و... نیست بلکه به فرهنگ، دین و معنویت مردم نیز توجه ویژهای دارد و در این راستا گامهای بلندی برداشته است.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران به مساجد در مناسبتهای مختلف کمکهای فراوانی میکند، ادامه داد: در طول سال 94 به 7000 مسجد کمک و مساعدت شده است به گونهای که در ایام شهادت حضرت زهرا (س)، شهادت امام صادق (ع) و... به مساجد کمکهای فراوانی شده است.
رییس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال 94 شهرداری به مساجد، حسینیهها و حوزههای علمیه مساعدتهای فراوانی داشته است، گفت: این در حالی است که ردیف بودجه ساخت مساجد با تجهیز آن متفاوت است.
صادقزاده با بیان اینکه 1964 مسجد در تهران وجود دارد، افزود: تهران با توجه به جمعیتش جزو فقیرترین استانها در مساجد است چراکه باید حداقل 4000 مسجد در تهران وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه کمک شهرداری به مساجد صرفا مادی نیست، بلکه برای بنرهای تبلیغاتی و فرهنگی نیز کمک میشود، گفت: شهرداری هیچگاه بنر تسلیت و تبریک منتشر نکرده بلکه در تمام بنرهای تبلیغاتی گسترش مسائل دینی و فرهنگی را در نظر داشته به گونهای که در عید غدیر فرازهایی از نهجالبلاغه و... به عنوان بنرهای تبلیغاتی در نظر گرفته شده است.
رییس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری در ایام اعتکاف برای مساجدی که اعتکاف برگزار کردند علاوه بر کمک مادی، محصولات فرهنگی نیزدر نظر گرفت، اظهار کرد: در شهرداری شورای عالی نماز، امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که شهردار تهران، رییس شورا است و برنامههای ویژهای برای پیشبرد اهداف گسترش نماز داریم.
صادقزاده با بیان اینکه شهرداری تفاهمنامهای با مراکز فرهنگی قم و تهران از جمله دارالحدیث منعقد کرده تا تولیدات فرهنگی مورد نیاز جامعه تامین شود، گفت: شهرداری برای تبلیغات فرهنگی، از این تولیدات استفاده میکند.
وی با بیان اینکه 340 روحانی آموزش دیده در سطح شهر تهران فعال هستند، در خصوص برنامههای ویژه این مرکز در منطقه هرندی نیز تصریح کرد: متاسفانه هرندی از مناطق پر مساله است که هنجارشکنی در این منطقه بالا است ما درراستای وارد شدن شهرداری تهران به این منطقه ورود کردیم.
اجرای مراسم غبارروبی مساجد در دهه آخر شعبان
تجهیز 10 مسجد شاخص در محله هرندی
رییس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران با اشاره به تجهیز 10 مسجد شاخص در محله هرندی گفت: با مدارس نیز ارتباط برقرار کرده و از آنجایی که دانشآموزان این مناطق در خطر هستند، از وجود این دانشآموزان در مساجد بهره میگیریم.
به گفته صادقزاده، در منطقه 12، حسینیه رجبعلی خیاط احیا و هر شب نماز جماعت در آن اقامه میشود.
وی همچنین از اجرای مراسم غبارروبی مساجد در دهه آخر شعبان خبر داد و گفت: شهرداری بالاترین نقش در غبارروبی مساجد را دارد و حتی طی نامهای به شهرداران مناطق اعلام کردهایم که پک شستوشو برای مساجد در نظر بگیرند.
برگزاری جشنواره ملی آیین دوستی در 8000 مدرسه
رییس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران همچنین از برگزاری جشنواره ملی آیین دوستی در 8000 مدرسه خبر داد و گفت: سازمان دانشآموزی طرحی داشت که براساس آن نامه امام رضا (ع) به حضرت عبدالحسنی (ع) تکثیر و در اختیار دانشآموزان قرار گیرد، چراکه 18 عنوان سبک زندگی در این نامه وجود دارد و بسیار برای افراد جامعه مورد نیاز است.
کمک ویژه به مساجد مناطق محروم پایتخت
صادقزاده در مورد کمک ویژه به مساجد مناطق محروم پایتخت نیز خاطرنشان کرد: در هر منطقه یک کارشناس داریم و براساس نیاز مساجد به آنها کمکهای متفاوتی میشود، اما برخی مساجد هستند که نه تنها نیمقرن از قدمت ساختمان آنها گذاشته؛ بلکه براساس اصول مهندسی نیز ساخته نشده و نیاز دارند که تخریب و مجددا از نو ساخته شوند.
وی با اشاره به کمک مردم برای ساخت و تجهیز مساجد گفت: براساس قوانین و مقررات شهرداری در هنگام ساخت مسجد، 150 متر تجاری بدون اخذ عوارض تجاری به مساجد میدهد تا کار فرهنگی در آنها گسترش یابد و صرفا نماز در آنجا برپا نشود.
رییس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران با بیان اینکه وظیفه ذاتی شهرداری کمک به مساجد نیست، افزود: با این حال برای جلوگیری از گسترش ناهنجاری در جامعه، به مساجد کمک میکنیم اما در امور آنها هیچ دخالتی نداریم.
صادقزاده در مورد برنامههای امر به معروف و نهی از منکر شهرداری نیز گفت: نهی از منکر در دستگیری است نه مچگیری و نهی از منکر بگیر و ببند نیست و در این راستا باید مردم آموزش ببینند که با محبت نسبت به نهی از منکر اقدام کنند.
رییس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر 126 مسجد در شرف ساخت است، افزود: امسال 20 الی 30 مسجد در تهران افتتاح میشود.
انتهای پیام
نظرات