شهردار تهران در آیین پایانی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ابراز امیدواری کرد که شهرآفتاب به محلی برای تضارب آرای اهل اندیشه و قلم و همچنین ارتباط خوب حوزه اقتصاد و فرهنگ تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار شهری ایسنا، محمدباقر قالیباف در مراسم پایانی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که 25 اردیبهشتماه و با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهر آفتاب برگزار شد با اشاره به فراهم کردن شهرآفتاب به منظور بسترسازی در حوزه فرهنگ گفت: در تفاهمنامهای که دقایقی قبل با آقای جنتی امضا کردیم مقرر شد تا سال 1400 اجاره سالن نگیریم. این به نوعی کمک ما به نشر و فرهنگ است چرا که تقویت حوزه فرهنگ به معنای اقتدار ملی است.
شهردار تهران گفت: ما خیلی دوست داریم در نمایشگاه بینالمللی شهر تهران علاوه بر بحث فروش این فرصت را فراهم کنیم که اینجا محل گفتوگوست و تضارب آرای اهل اندیشه، قلم و مدیران باشد و همچنین محلی برای ارتباط خوب بین حوزه اقتصاد و فرهنگ و اندیشه باشد. این موضوعات از سیاستگذاریهای قطعی ما است که دوست داریم این مکان آن را فراهم کند.
قالیباف با بیان اینکه امروز خوشحالی مضاعفی هم غیر از حوزه کتاب و فرهنگ دارم، اظهار کرد: شهر تهران چالشهای اساسی در حوزههای زیرساختی داشته و دارد. الحمدالله با برنامههای مدونی که در یک دهه گذشته در شهرداری انجام شد در حوزه زیرساختی اقدامات بزرگی صورت گرفت و ما بر بخشی از این چالشها فائق آمدیم.
او گفت: یکی از این چالشهای جدی ما بحث حمل و نقل بود. امروز به لطف خدا میبینیم که در شهر تهران 200 کیلومتر خط مترو داریم و بنا داریم 100 کیلومتر دیگر نیز به آن اضافه کنیم.
شهردار تهران ادامه داد: برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر تهران و نداشتن یک زیرساخت نیز از چالشهای جدی ما در این شهر بود. شاید همه به خاطر داشته باشند که در سال 82 چه چالشی بین شهرداری و دولت برای برگزاری نمایشگاه کتاب ایجاد شد. اختلاف شدیدی که باعث شد شهرداری اقدام به بستن نمایشگاه کند. اما الان آن روزها پایان یافته است. در آن روزها ترافیک در مسیرهای متصل به نمایشگاه بینالمللی ساعتها ادامه داشت و باعث مشکلات بسیاری برای مردم شده بود و اساسا خود این نمایشگاه به یک موضوع ضدفرهنگی تبدیل شده بود. اما ما با یک تلاش شبانهروزی از سال 90 کلنگ احداث شهرآفتاب را زدیم. این مکان در سال 95 به بهرهبرداری رسید. محلی که 280 هزار هکتار مساحت دارد.
او همچنین به مشکلات آلودگی هوا و ترافیک شهر تهران اشاره کرد و گفت: این روزها خیلی ها هستند که درباره محیط زیست و آلودگی هوا سخن میگویند اما اقدام عملی در این زمینه انجام نمیدهند. اما میبینیم که در حال حاضر روزانه 30 هزار اتومبیل در اینجا پارک میشود و ما از این جهت که توانستهایم گامی در بهبودی شرایط ترافیک شهر تهران و آلودگی هوای شهر برداریم خرسندیم.
قالیباف در پایان سخنانش به لزوم همکاری بین قوا و نهادهای مختلف از جمله شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: یکی از راههای پیشرفت، جلوگیری از تنشها و چالشهای بیمورد است. با هماهنگی خوب سران قوا و نهادهای مختلف میتوانیم این مسئله را کنترل کنیم. اساسا همکاری بین شهرداری و قوههای مقننه، مجریه و قضاییه در رأس کارهای شهرداری قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات