یک عضو هیئت امنایی مرکز داوری کانون وکلای اصفهان گفت: حجم سنگین پروندههای ورودی به دستگاه قضایی از کیفیت رسیدگیها میکاهد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، محمد جعفریفشارکی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از معضلات بسیار بزرگ دستگاه قضایی حجم بسیار پروندههای دستگاه قضایی است. در واقع بخش بزرگی از این پروندهها ناشی از فرهنگ عمومی و وضعیت اقتصادی جامعه است که در حقیقت متولی آن دستگاه قضایی نیست.
وی گفت: آسیبی که حجم سنگین این پروندهها به دستگاه قضایی وارد میکند این است که از کیفیت رسیدگیها میکاهد؛ زیرا نباید از یک قاضی دادگستری توقع داشته باشیم که روزانه حداقل به 10 پرونده رسیدگی کند.
وی افزود: به جهت اهمیتی که پروندهها در دادگستری دارند به نظر میرسد که داوری تأثیر بسزایی در این بخش داشته باشد؛ زیرا تمامی پروندههایی که در دستگاه قضایی مورد بررسی قرارمیگیرد پروندههای کلان و انبوه نیست و معضل اینجاست که روند رسیدگی به پروندهها چه کوچک چه بزرگ یکسان است.
جعفریفشارکی با اشاره به ایجاد فرهنگ داوری در مردم، گفت: مردم هنوز نسبت به این مسئله آگاهی ندارند و به همین دلیل در صورت مواجه شدن با مشکل به دادگستریها هجوم میآورند. اهمیت داوری باید به قدری باشد که مورد رجوع مردم قرار گیرد.
همچنین، یک عضو هیئت امنای مرکز داوری کانون وکلای اصفهان با بیان اینکه متاسفانه در سالهای اخیر حجم ورود پرونده به دادگستریها بسیار زیاد شده است، اظهار کرد: در بسیاری از کشورها با وجود روابط اجتماعی پیچیدهتر حجم پروندههای ورودی به دادگستری کمتر از ایران است.
یوسف شفیعیزاده با بیان اینکه «یکی از مزایای مرکز داوری، داوری در قراردادهای تجاری است»، گفت: بسیاری از کشورها به بحث داوری در پروندههای حقوقی به ویژه در روابط تجاری توجه ویژه دارند در نتیجه ورود پرونده به سیستم قضایی آنها کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه «داوری هزینه دادرسی دریافت نمیکند»، افزود: رسیدگی به پروندههایی که به دادگستری ارجاع داده میشوند بیش از یک تا سه سال طول میکشد اما با داوری این زمان حداکثر به سه ماه کاهش مییابد و هزینه وکیل مطابق تعرفه قوه قضاییه به داور پرداخت میشود.
انتهای پیام
نظرات