• دوشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 95022012206
  • خبرنگار : 71531

با تشریح دستاوردهای طرح تحول سلامت اعلام شد

تعیین تعرفه برای بیمارستان‌ها جهت نظارت و اعتبار بخشی

تعیین تعرفه برای بیمارستان‌ها جهت نظارت و اعتبار بخشی

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آخرین دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت را در اتمام دو سالگی این طرح برشمرد و در عین حال از تعیین تعرفه برای موسسات پزشکی و بیمارستان‌ها جهت نظارت و اعتبار بخشی برای آنها خبر داد.

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آخرین دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت را در اتمام دو سالگی این طرح برشمرد و در عین حال از تعیین تعرفه برای موسسات پزشکی و بیمارستان‌ها جهت نظارت و اعتبار بخشی برای آنها خبر داد.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمد آقاجانی در نشست خبری وزارت بهداشت با اشاره به اتمام دوسالگی طرح تحول نظام سلامت، گفت: قبل از آغاز این طرح بیمارستان‌های ما در کشور فرسوده بودند و حدود 178 بیمارستان قدمتی بالای 50 سال دارند. سایر بیمارستان‌ها نیز به دلیل عدم بازسازی به موقع وضعیت مناسبی نداشتند. همچنین در زمینه تجهیزات پزشکی به ویژه به دلیل تحریم‌ها این تجهیزات بسیار قدیمی است و از رده خارج شده بودند.

وی با بیان اینکه قبل از طرح تحول نظام سلامت از نظر خدمات هتلنیگ، تخت، فضای اقامتی و ... وضعیت مناسبی نداشتیم، افزود: بیمارستان‌های ما در آن زمان به لحاظ مالی ورشکسته بودند و بیش از یک سال بدهی داشتند. همچنین نزدیک به صددرصد بیماران برای خرید تجهیزات و لوازم پزشکی مورد نیاز خود حداقل یک بار به خارج از بیمارستان می‌رفتند و پرداخت از جیب مردم در بیمارستان 37 درصد بود. در عین حال مردم بخشی از هزینه‌ها را در خارج از بیمارستان و دستمزد جراح را هم که به عنوان پرداخت غیرقانونی از جیب خود پرداخت می‌کردند. بنابراین عمده هزینه‌ها با مردم بود.

معاون درمان وزیر بهداشت گفت: همچنین با کمبود پزشکان متخصص در مناطق محروم مواجه بودیم و پزشک متخصص در شیفت‌های عصر و شب بیمارستان حضور نداشتند. همچنین کمبود تخت ICU وجود داشت و در عمل زایمان سزارین بالاترین آمار جهانی را به خود اختصاص داده بود و در زمینه اورژانس و آمبولانس‌ها نیز با مشکلاتی مواجه بودیم. این مسائل در آن زمان باعث شده بود که مردم پایین‌ترین رضایتمندی را از وزارت بهداشت در میان دستگاه‌های دولتی داشته باشند.

آقاجانی به برخی دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت در حوزه درمان اشاره و اظهار کرد: برنامه‌های تحول سلامت با هدف کاهش پرداختی مردم، افزایش رضایتمندی آنها، افزایش کیفیت خدمات و ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات آغاز شد. به طوری که طبق آخرین آمارها در حوزه خدمات بستری، در بیمارستان‌های وزارت بهداشت 15 میلیون بیمار بستری شدند و از خدمات طرح تحول سلامت استفاده کردند.

وی ادامه داد: همچنین قیمت تجهیزات پزشکی به طور متوسط با کاهش قیمت 42 درصدی مواجه شد و پرداختی از جیب مردم از 37 درصد به کمتر از 6 درصد کاهش یافته است. علاوه بر این ارجاع مردم جهت خرید تجهیزات و لوازم پزشکی مورد نیازشان از خارج بیمارستان از نزدیک صددرصد به حدود 3 درصد کاهش یافته است.

معاون درمان وزیر بهداشت درباره ارتقای کیفیت خدمات ویزیت و حمایت از ویزیت سرپایی برای اقشار محروم و متوسط گفت: در این برنامه 94 میلیون ویزیت در بیمارستان‌ها انجام شده که 66 میلیون بار آن با حمایت طرح تحول بوده و پرداخت مردم 3000 تومان بوده است. همچنین در برنامه ترویج زایمان طبیعی تاکنون 920 هزار زایمان طبیعی رایگان در سراسر کشور انجام شده است و شاخص سزارین که در کشور ما بالاترین آمار جهانی را داشت با کاهشی 6.5 درصدی در عدد مطلق مواجه شده است.

آقاجانی در ادامه اظهار کرد: در طرح تحول نظام سلامت 5735 پزشک متخصص در 301 شهر و 338 بیمارستان مناطق محروم مستقر شدند که صددرصد تمام وقت هستند و با تعرفه دولتی خدمت‌رسانی می‌کنند. همچنین روزانه 860 متخصص مقیم در 19 رشته در 412 بیمارستان و 214 شهر کشور حضور دارند و در طول دو سال گذشته 637 هزار کشیک پزشک متخصص مقیم را داشته‌ایم.

وی همچنین از راه‌اندازی 21 پایگاه هوایی اورژانس در قالب طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: در این زمینه 3747 مصدوم یا بیمار اورژانسی را جابه‌جا کرده‌ایم. در عین حال در زمینه هتلینگ بیمارستان‌ها، دو میلیون متر مربع بازسازی صورت گرفته است که امیدواریم در سال جاری این کار ادامه یابد.

آقاجانی با بیان اینکه در قالب طرح تحول نظام سلامت 78 هزار قلم تجهیزات هتلنیگ توزیع کردیم، گفت: علاوه بر آن از مجموع 80 هزار تخت موجود در بیمارستان‌های وزارت بهداشت 40 هزار تخت را به صورت کامل نوسازی کردیم و 12 هزار و 500 اتاق پرسنل نیز در بیمارستان‌ها بازسازی شد.

نوسازی در ناوگان تجهیزات پزشکی

معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه مجموعا 21 هزار و 749قلم تجهیزات پزشکی رسانه‌ای اعم از سنگین و متوسط درقالب طرح تحول ارائه شده است، گفت: در این طرح، 900 تخت روانپزشکی راه‌اندازی کردیم و همچنین در هفت استان کشور مرکز درمان سوختگی راه‌اندازی شد و در 14 بیمارستان کشور بخش‌های سوختگی را توسعه دادیم. علاوه بر این 1714 تخت ICU بزرگسالان، کودکان و نوزادان در سال 94 راه‌اندازی شد و امیدواریم امسال 700 تخت ICU راه‌اندازی و 50 درصد به ظرفیت ICU افزوده شود.

آقاجانی از راه‌اندازی مرکز درمان مسمومیت در پنج استان کشور خبر داد و گفت: 11 مرکز درمان مسمومیت نیز نوسازی و تجهیز شد. همچنین در سال جاری برنامه‌ای در زمینه ایجاد مراکز درمان ناباروری داریم به طوری که پیش‌بینی شده 17 مرکز ناباروری ساخته و 24 مرکز موجود ناباروری تجهیز شود.

وی با اشاره به برنامه ترویج زایمان طبیعی گفت: در قالب این برنامه کار گسترش، بهسازی و ساخت 366 بلوک زایمانی را انجام دادیم و امیدواریم بتوانیم 1123 واحد اختصاصی و تک نفره زایمان طبیعی را راه‌اندازی کنیم چراکه می‌خواهیم فرهنگ زایمان طبیعی را با حفظ حریم خصوصی مادران و کاهش عوارض تغییر دهیم. البته تاکنون حدود 300 واحد اختصاصی زایمان طبیعی راه‌اندازی شده است.

معاون درمان وزیر بهداشت افزود: برخی منتقدان می‌گویند، طرح تحول نظام سلامت فقط زایمان طبیعی را رایگان کرده است اما باید بگوییم که این برنامه دارای 9 محور مانند اصلاح تعرفه‌های زایمان طبیعی، راه‌اندازی اتاق‌های یک نفره، برگزاری دوره‌های مهارتی برای ماماها و برگزاری دوره آموزشی برای توانمندسازی مادران و... است.

آقاجانی در ادامه یکی از مشکلات مهم وزارت بهداشت را خدمات سرپایی دانست و گفت: حضور بخش دولتی در ارائه خدمات سرپایی کمتر از 20 درصد است. براین اساس برای گسترش این حضور 252 پلی‌کلینیک ویژه و 6440 مطب در حال ساخت است. علاوه بر این در زمینه مراقبت‌های حاد در اورژانس‌ها در حال بازسازی و نوسازی 430 بخش اورژانس در سراسر کشور هستیم و در زمینه سرطان نیز طرح آمایش ملی سرطان راه‌اندازی شده که براساس آن 200 مرکز سرطان راه‌اندازی می‌کنیم که در قالب 15 مرکز سطح یک، 36 مرکز سطح 2 و 14 مرکز سطح 3 هستند. البته برای ساخت مراکز سطح2 و 3 به دنبال جذب اعتبار از منابع غیردولتی و 2000 میلیارد تومان برای این موضوع نیاز داریم.

وی از رضایت 83 درصدی مردم از طرح تحول نظام سلامت خبر داد و در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بحث نظارت و اعتباربخشی موسسات پزشکی و درمانی گفت: با توجه به گستردگی روزافزون موسسات پزشکی و محدودیت در نیروی انسانی در دانشگاه‌های نظارت و اعتباربخشی همه موسسات کاری دشوار است و تبدیل به یک کاریکاتور شده است. برای مثال در دانشگاهی که 10 هزار مطب داریم کمتر از 10 کارشناس نظارتی وجود دارد به طوری که گاهی هرچند سال یک بار هم نظارت صورت نمی‌گیرد.

معاون درمان وزیر بهداشت افزود: بنابراین کمبود نیروی نظارتی در بخش دولتی بسیار جدی است و عملا نظارت بر درمان با این عده اندک میسر نیست. کمبود نیرو باعث شده که نتوانیم مراکز بیمارستانی و موسسات را رتبه‌بندی کنیم. البته قرار شده در این زمینه از بخش غیردولتی خرید خدمت کنیم اما نظارت‌های وزارت بهداشت ادامه دارد.

وی افزود: امسال اتفاقات مهمی در حوزه نظارت و اعتباربخشی می‌افتد. امیدواریم در سال 95 بتوانیم برای موسسات پزشکی تعرفه‌ای را برای نظارت و اعتباربخشی تعیین کنیم و این اقدام با مشارکت خود موسسات اتفاق بیفتد. البته این موضوع برای موسسات و بیمارستان‌ها بسیار اندک است و تاثیری در هزینه‌های مردم ندارد.

معاون درمان وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مشکلات بیمه‌ها و بیمارستان‌ها، گفت: در زمینه بیمه باید دو اتفاق بیفتد اول اینکه حق بیمه متناسب با بسته بیمه باشد و دوم اینکه تعرفه‌ها متناسب با قیمت تمام شده تعیین شود. تا این دو موضوع حل نشود مشکلات ما نیز رفع نخواهد شد.

وی افزود: در زمینه تعرفه‌ها اولا باید تاکید کنیم که بسیار خوب است که پرداختی مردم افزایش پیدا نکند. در این دوره تمام هدف وزارت بهداشت کاهش پرداختی از جیب مردم بود اما باید توجه کرد که وقتی یک خدمت درمانی تولید می‌شود دارای یک هزینه تمام شده است. به عنوان مثال یک شب اقامت بیمار در بیمارستان‌های وزارت بهداشت بر اساس محاسبات شورای عالی بیمه در سال 95، 200 هزار تومان است در حالیکه اکنون تعرفه 108 هزار تومان است یعنی تعرفه تقریبا نصف قیمت تمام شده است. این موضوع نشان می‌دهد که ما به صورت غیرواقعی عمل می‌کنیم. مگر می‌شود کالایی را دو تومان ایجاد کرد ولی یک تومان فروخت.

آقاجانی با بیان اینکه بحث تعرفه‌ها با بحث پرداختی مردم دو امر جداگانه هستند، گفت: اگر تعرفه‌ها متناسب با قیمت تمام شده نباشند به نوعی یک بازگشت به عقب و به قبل از طرح تحول سلامت خواهیم داشت چرا که شرایط قبل از طرح تحول سلامت، حاصل تعرفه‌های غیرواقعی بود و این موضوع یعنی کوچک شدن خدمات بیمارستان های دولتی و تحمیل هزینه‌ها بر جیب مردم.

معاون درمان وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بیمه خدمات درمان ناباروری، گفت: متاسفانه هنوز عمده خدمات تخصصی و فوق تخصصی درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار نگرفته‌اند. ما ضمن پیشنهادی به شورای عالی بیمه در این زمینه در نظر داریم که در قالب برنامه درمان ناباروری 85 درصد تعرفه‌های دولتی خدمات درمان ناباروری را برای اقشار نیازمند پرداخت کنیم که این موضوع از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده و امسال به صورت جدی‌تر ادامه می‌یابد و امیدواریم این خدمات تحت پوشش بیمه نیز قرار گیرند.

وی درباره اعتباربخشی موسسات پزشکی نیز گفت: ما سال‌هاست نتوانستیم در زمینه اعتبار بخشی بیمارستان‌ها یک گام جلوتر رویم اما اکنون استفاده از سازوکار خرید خدمت از بخش غیردولتی از موضوعاتی است که به آن ورود می‌کنیم و امسال کار را از 170 مرکز جراحی محدود آغاز می‌کنیم.

آقاجانی درباره سنجه‌های اعتباربخشی موسسات پزشکی، گفت: در مدل اول اعتباربخشی هشت هزار سنجه داشتیم که اشکالات متعددی داشتند. بر این اساس در یک بررسی یک ساله با کمک کمیته کارشناسی 60 نفره این سنجه‌ها را بازنگری کردیم و تا پایان خرداد ماه مدل جدید اعتبار بخشی را که کمتر از دو هزار سنجه دارد به کار می‌گیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha