منابع دیپلمات غربی از درگیری لفظی میان نمایندگان ونزوئلا و رژیم صهیونیستی در جریان جلسه غیر علنی شورای امنیت سازمان ملل خبر دادند. همزمان نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل خواهان آغاز تحقیقات فوری درباره جنایات صهیونیستها علیه فلسطینیان شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه نشستی غیر علنی را درباره مساله فلسطین برگزار کرد.
در این نشست، رافائل رامیرس، نماینده دائم ونزوئلا در سازمان ملل و دنی دانون، همتای اسرائیلیاش انتقادهای شدیدی را بین یکدیگر رد و بدل کردند. این انتقادها پس از آن مطرح شد که سفیر ونزوئلا در جلسه غیرعلنی شورای امنیت پیرامون فراهم کردن حمایت بین المللی از فلسطینیها مطرح ساخت.
طبق گفته دیپلماتهای غربی که در این جلسه حضور داشتند، سفیر ونزوئلا انتقادهای شدیدی را علیه اسرائیل به دلیل اشغال اراضی فلسطین از سال 1967 مطرح ساخت و در سخنان خود برای محکوم کردن اسرائیل این سوال را مطرح کرد که اسرائیل میخواهد با فلسطینیها چه کند؟ آیا میتوان فلسطینیها را از عرصه هستی محو کرد؟ آیا اسرائیل برای اجرای راه حل نهایی طرح ریزی میکند تا از دست فلسطینیها رهایی یابد، همانند کاری که هیتلر با یهودیان کرد؟
به محض بیان این اظهارات، نماینده اسرائیل سخنان نماینده ونزوئلا را مطرح کرد و این اظهارات را "ضد یهودی "خواند.
سفیر اسرائیل همچنین گفت که تماسهای فوری را با نمایندگان آمریکا و فرانسه در سازمان ملل برقرار ساخته تا آن دو این اظهارات را محکوم کنند.
در همین حال، ریاض منصور، نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل در کنفرانسی خبری در مقر سازمان ملل از رایزنیها با تمامی اعضای شورای امنیت پیرامون دو پیش نویس مطرح شده خبر داد که پیش نویس نخست پیرامون شهرکسازیها و پیش نویس دوم درمورد فراهم کردن حمایت بین المللی از فلسطینیها در اراضی اشغالی است.
وی گفت: ما این دو پیش نویس را در زمان مناسب به رای گیری میگذاریم. طرفی (واشنگتن) هست که مانع تحرکات شورای امنیت در مورد تمامی مسائل مربوط به مساله فلسطین میشود اما با این وجود اکثریت قاطع کسانی که امروز در جلسه شورای امنیت صحبت کردند با این مساله موافق بودند که شورای امنیت درمورد مساله فلسطین دست به تحرکاتی بزند و آنها گفتند که تا ابد نمی توان این مساله را به تعویق انداخت.
ریاض منصور از پنج کشور مصر، سنگال، ونزوئلا، آنگولا و مالزی که خواهان جلسه شورای امنیت شدند و همچنین نمایندگان تعدادی از نهادهای حقوقی بین المللی و در راس آنها سازمان دیده بان حقوق بشر قدردانی کرد.
انتهای پیام
نظرات