دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از پیگیری برای اجرایی شدن سند ملی توسعه دانشبنیان انرژیهای تجدید پذیر در سال جاری خبر داد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا سیروس وطنخواه مقدم، با اشاره به فعالیتهای این ستاد در سال جاری افزود: در سال گذشته سند ملی توسعه دانش بنیان انرژیهای تجدید پذیر این ستاد به تصویب رسید.
وی با تاکید بر این که این سند تاکنون از سوی رییس جمهوری ابلاغ نشده است، از پیگیری این ستاد برای تحقق و اجرایی شدن این سند در سال جاری خبر داد.
وطنخواه، تاکید این سند را کسب و کار و توسعه فناوریهای تجدید پذیر ذکر کرد و ادامه داد: در این سند همچنین اهداف کلان و روشنی در حوزه نیروگاههای برق و حرارت تجدیدپذیر به عنوان راهبرد ملی در نظر گرفته شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدید پذیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عرضه صنعتی سوختهای زیستی در سبد سوخت کشور، دستیابی به جایگاه نخست منطقه در تولیدات علمی و فناورانه، افزایش میزان بومی سازی تجهیزات انرژیهای تجدید پذیر و پشتیبانی و حمایت از برند ملی را از دیگر اهداف کلان این سند دانست.
وی درباره چشم انداز این سند ملی در راستای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر کشور تا سال 1404 گفت: در این سند چشماندازهایی همچون تامین انرژی معادل 3 درصد از عرضه انرژی اولیه کشور، کسب جایگاه نخست منطقه در عرصه علم و فناوری حوزه تجدیدپذیر، ارتقای توان تولید صنعتی بومی و رقابتی انرژیهای تجدیدپذیر اولویتدار و برخورداری از فضای کسب و کار پایدار و رقابتی با رویکرد صادراتی ترسیم شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدید پذیر معاونت علمی تبیین، اغناسازی و ترویج ضرورت توسعه انرژیهای تجدید پذیر در کشور را یکی از برنامههای ستاد در سال جاری دانست و یادآور شد: یکی از چالشهای این حوزه نبود بازار مناسب برای عرضه محصولات است؛ از این رو برنامههایی را در این زمینه در ستاد در دستور کار داریم تا با تحریک تقاضا، اقدام به ایجاد بازار فناوریهای تجدیدپذیر کنیم.
وی ایجاد تامین مالی پایدار به عنوان پشتوانه برای حوزه تجدیدپذیر را از دیگر برنامههای این ستاد نام برد و ادامه داد: کشور ما علاوه بر دارا بودن ذخایر غنی نفت و گاز در دنیا در حوزه انرژیهای تجدید پذیر نیز دارای پتانسیلهای بسیاری است به گونهای که بیش از 300 روز آفتابی در کشور وجود دارد.
وطنخواه با اشاره به پتانسیل مطلوب انرژی باد در کشور، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن در ایران مناطق پایدار زمین گرمایی وجود دارد و سواحل جنوبی و شمالی ایران مستعد استفاده از انرژی امواج آب است، از این رو باید کشور در مسیر استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در سبد سوختی هدایت شود.
انتهای پیام
نظرات