• چهارشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 95021509312
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

حق‌پرست تأکید کرد:

رفع نواقص موجود در راه ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی در نشست مشترک با امین امینیان، فرماندار شهرستان خداآفرین، فریدون بابایی، فرماندار شهرستان کلیبر، حافظ باباپور، مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی و جعفر ملکی قائم مقام مدیرعامل منطقه آزاد ارس در خداآفرین بر تشکیل کارگروه مشترک برای رفع نواقص موجود در راه ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران تأکید کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی در نشست مشترک با امین امینیان، فرماندار شهرستان خداآفرین، فریدون بابایی، فرماندار شهرستان کلیبر، حافظ باباپور، مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی و جعفر ملکی قائم مقام مدیرعامل منطقه آزاد ارس در خداآفرین بر تشکیل کارگروه مشترک برای رفع نواقص موجود در راه ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان‌شرقی، "فرزین حق‌پرست" گفت: پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران پس از پیگیری‌های کارشناسان و نمایندگان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها و مراتع با هدف ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده و در حال حاضر پرونده مذکور در دست بررسی توسط یونسکو است.

وی افزود: طی این مقطع زمانی که پرونده منطقه حفاظت شده ارسباران در یونسکو مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، فرصت برای رفع نواقص و مشکلات منطقه و انجام موارد تاکیدی توسط کارشناسان پرونده وجود دارد.

وی بر مدیریت ساخت و سازها به خصوص در روستاهای داخل منطقه ارسباران، ساماندهی کمپ‌های گردشگری موجود، حذف زوائد بصری و همسان سازی ساخت و سازها متناسب با طبیعت منطقه که مورد نظر کارشناسان برای تأیید نهایی پرونده جنگل‌های ارسباران بود، تأکید کرد.

حق پرست نبود جاده های مواصلاتی مناسب به ارسباران، نبود تابلوهای دو زبانه، ذغال گیری در برخی از مناطق، استفاده از مصالح غیر متناسب با محیط و ساخت و سازهای غیر مجاز در داخل و خارج از منطقه حفاظت شده را از مشکلات اساسی ارسباران عنوان کرد و از تمام ارگان های مربوطه خواست تا برای رفع این مشکلات اقدام کنند.

وی از ایجاد و راه اندازی مرکز مطالعاتی و پژوهشی در ساختمان تاریخی تومانیانس منطقه ارسباران به منظور تسریع و عملیاتی شدن آماده سازی بسترهای لازم در روند جهانی شدن جنگل‌های ارسباران خبر داد.

حق پرست با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد ارسباران برای جهانی شدن، وجود 1000 گونه گیاهی، 300 گونه جانوری و حضور عشایر ایل شاهسوند با قدمت سکونت چند هزار ساله در این منطقه را یکی از شاخص های مهم در کنار ثبت جهانی منطقه حفاظت شده ارسباران دانست.

وی در خاتمه این جلسه پیشنهاداتی مبنی بر تأسیس ایستگاه آتشنشانی در خداآفرین، اصلاح و بهسازی جاده شوسه سه راهی به اینالو، ساماندهی و الگوسازی واحدهای مسکونی روستاهای واقع در محدوده ثبت جهانی، تغییر و ساماندهی الگوی مصرف انرژی ذغال به خورشیدی و برنامه ریزی برای احیای روستاهای ترک شده به منظور استفاده به عنوان اقامتگاه ارائه داد.

فرماندار شهرستان خداآفرین نیز در این جلسه گفت: اگر فردی باور عمیق به توسعه پایدار نداشته باشد، تهدیدی جدی برای طبیعت و منابع طبیعی محسوب می شود.

امین امینیان افزود: منطقه حفاظت شده ارسباران در حال حاضر با مشکلات عدیده‌ای مواجه است که از آن جمله می‌توان به ساخت و سازهای غیر مجاز، داخل و خارج از محوطه اشاره کرد.

وی نبود قوانین و ضوابط ثابت و دقیق را بزرگترین چالش در راستای حفاظت از طبیعت، منابع طبیعی و تاریخی این منطقه عنوان و یادآور شد: تا زمانی که قانونی جامع و مانع برای بایدها و نبایدهای انجام هر گونه اقدامات در این منطقه تدوین نشود، برخورد قاطع با افراد خاطی و سوء استفاده گر میسر نخواهد شد.

فرماندار شهرستان کلیبر نیز در این جلسه نگاه جزیره‌ای مدیران بخش‌های مختلف به یک پدیده واحد را بزرگترین دغدغه پیش روی منطقه حفاظت شده ارسباران دانست و افزود: اگر مدیریت واحد بر این منطقه حاکم نشود، در چند سال آینده دیگر چیزی از جنگل های ارسباران باقی نخواهد ماند.

فریدون بابایی بر لزوم تدوین طرح جامع گردشگری در منطقه ارسباران تأکید و یادآور شد: در این طرح باید تمام جزئیات مورد نظر در رابطه با صیانت از این منطقه در اختیار تمام ارگان های مربوطه قرار گیرد.

گفتنی است، در صورت ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران این منطقه به عنوان دومین اثر طبیعی کشور در فهرست میراث طبیعی جهان قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha