• دوشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95021307605
  • خبرنگار : 71477

راهپیمایی‌های روز جهانی کارگر در اروپا به خشونت کشیده شد

راهپیمایی‌های روز جهانی کارگر در اروپا به خشونت کشیده شد

هزاران تن از مردم جهان به مناسبت روز جهانی کارگر در خیابان‌ها راهپیمایی می‌کنند اما در چندین کشور اروپایی راهپیمایی‌ها که عمدتاً به صورت صلح‌آمیز آغاز شده بودند به خشونت کشیده و افسران پلیس متوسل به شلیک گاز اشک‌آور و استفاده از آب پرفشار شدند.

هزاران تن از مردم جهان به مناسبت روز جهانی کارگر در خیابان‌ها راهپیمایی می‌کنند اما در چندین کشور اروپایی راهپیمایی‌ها که عمدتاً به صورت صلح‌آمیز آغاز شده بودند به خشونت کشیده و افسران پلیس متوسل به شلیک گاز اشک‌آور و استفاده از آب پرفشار شدند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری فرانسه، در پاریس جشن روز جهانی کارگر مصادف شد با اعتراضات سراسری اتحادیه‌های تجاری و دانشجویان به اصلاحات کار که از سوی دولت پیشنهاد شده و قرار است در چند روز آتی به پارلمان تقدیم شود. درگیری‌های پراکنده معترضان با افسران پلیس در خیابان‌های پاریس گزارش شده است. پلیس ضدشورش فرانسه در مواجهه با گروهی از افراد "دردسرساز" که ماسک بر صورت داشتند و می‌خواستند با نیروهای امنیتی درگیر شوند، متوسل به شلیک گاز اشک‌آور شد. در این بین 18 تن بازداشت شدند.

مانوئل والس، نخست‌وزیر فرانسه این حملات و خشونت‌ها علیه افسران پلیس و مجریان قانون را غیرقابل قبول خوانده و گفت: مقامات واکنش تندی به این افراد دردسرساز نشان می‌دهند.

در آلمان نیز پلیس در شهر پلاوئن در ایالت راکس علیه معترضان متوسل به استفاده از آب پرفشار شد. حدود 500 تن از معترضان جناح راست و 1500 تن از معترضان جناح چپ به خیابان‌های پلاوئن آمدند. در حالی که گروه جناح راست موسوم به «راه سوم» در خیابان‌های این شهر راهپیمایی کردند، در مقابل آنها نیز معترضانی از جناح چپ تجمع کردند که منجر به درگیری میان این دو گروه مخالف شد.

در ایتالیا نیز هنگامی که معترضان چپ افراطی در شهر تورین واقع در شمال کشور در مقابل طرفداران حزب حاکم دموکراتیک که در این شهر تجمع کرده بودند، دست به راهپیمایی زدند، پلیس مجبور به مداخله شد. معترضان منور روشن کرده و بنرهایی در دست داشتند که ماتئو رنتزی، نخست‌وزیر و رهبر حزب حاکم دموکراتیک را محکوم می‌کرد. درگیری‌هایی میان نیروهای امنیتی و فعالان چپ افراطی که قصد داشتند با طرفداران حزب حاکم درگیر شوند، به وجود آمد و پلیس نیز برای جدا کردن این دو گروه مخالف مداخله کرد.

در دیگر نقاط جهان راهپیمایی‌های روز کارگر عمدتا صلح‌آمیز برگزار شد و ده‌ها هزار تن از مردم به مناسبت فستیوال‌های بهاره و راهپیمایی در راستای حمایت از حقوق بشتر کارگران به خیابان‌ها آمدند. در مسکو حدود 100 هزار تن در میدان سرخ برای یک رژه مفرح گردهم آمدند. در وین ورنر فایمن، صدراعظم اتریش سخنرانی کرد و حدود 80 هزار تن در پایتخت این کشور گردهم آمده بودند. ده‌ها هزار کارگر نیز در کره‌جنوبی دست به راهپیمایی زده و نارضایتی خود را نسبت به اصلاحات کار برنامه‌ریزی شده ابراز کردند.

اعتراضات روز جهانی کارگر در ترکیه منجر به کشته شدن دست‌کم یک تن در استانبول شد. در این رویداد خودروی آب پرفشار پلیس مردی را زیر گرفت. حدود 25 هزار افسر پلیس مشغول انجام وظیفه بودند و مسیر میدان تقسیم نیز مسدود شده بود. پلیس ترکیه برای جلوگیری از پیوستن مردم به کانون‌های اعتراضات متوسل به شلیک گاز اشک‌آور و استفاده از آب پرفشار شد.

براساس گزارش دفتر استاندار استانبول، حدود 200 تن در این رویداد بازداشت شدند و چندین کوکتل مولوتف، نارنجک دستی و ترقه نیز از معترضان ضبط شد.

روز کارگردر ترکیه

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha