عضو شورای هماهنگی شبکه مردم نهاد منابع طبیعی کشور معتقد است: طرح انتقال آب دریای خزر 94 هکتار از جنگل های مازندران را تخریب میکند.
مسعود مولانا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، درباره اثرات زیست محیطی طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان عنوان کرد: خط مسیری که برای این طرح در نظرگرفته شده علاوه بر تخریب جنگلهای مازندران، موجب وارد شدن خسارت به زمینهای کشاورزی و باغات استان میشود.
وی افزود: وجود دستگاه آب شیرین کن نیز در مازندران پسابهایی را ایجاد کرده که چه وارد دریا و چه در سواحل دفع شود موجب اثرات مخرب زیست محیطی میشود.
دبیر سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی مازندران اظهار کرد: انرژی که برای راه اندازی دستگاه آب شیرین کن استفاده میشود از سوختهای فسیلی است در صورتی که ایران در مجامع بین المللی تعهد برای کاهش مصرف انرژیهای فسیلی تعهداتی متقبل شده است.
وی با اشاره به بیلان منفی آب دریای خزر خاطرنشان کرد: اگر این طرح بدون آمایش سرزمین در مازندران اجرایی شود با توجه به کاهش سطح آب دریای خزر، با ایجاد نمکزارهای بسیار به ویژه در شرق استان روبرو میشویم.
مولانا با اشاره به برآورد اولیه بودجه 800 میلیاردتومانی برای اجرای پروژه طرح انتقال آب دریای خزر گفت: بجای صرف این بودجه عظیم بخصوص برای ایجاد مسیر انتقال آن که خطرات زیست محیطی بسیاری به مازندران وارد می سازد باید طبق توان اقتصادی و اکولوژیکی منطقه سمنان قدم برداشت نه اینکه اکولوژی منطقه دیگر را دستخوش تغییرات کرد.
دبیر شبکه سازمانهای مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی مازندران بیان کرد: اگر مردم سمنان در مصرف آب استفاده بهینه داشته باشند دیگر نیازی به انتقال آب دریای مازندران نیست.
وی تاکید کرد: بدون آمایش سرزمین و مطالعات زیست محیطی، این طرح خطرات بزرگی را متوجه استان مازندران می کند.
انتهای پیام
نظرات