رییس نیروگاه انرژی هستهای چرنوبیل از روسیه و اوکراین خواست تا از طریق احیای همکاریها در حل پیامدهای بدترین فاجعه هستهای تاریخ شروع به بازسازی روابط کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از شبکهی راشاتودی، ایگور گراموتکین، رییس نیروگاه انرژی هستهای چرنوبیل در مصاحبه با روزنامه اوکراینی زرکالوندلی گفت: روسیه و اوکراین در شرایط سختی به سر میبرند اما ما باید اکنون بدانیم که چگونه در آینده این رابطه را بسازیم و چرا این کار را از طریق جستوجوی مشترک راهحلها یعنی حذف پیامدهای فاجعه چرنوبیل آغاز نکنیم.
او تصریح کرد که ایمنی تشعشعات هستهای حوزهای فراتر از مسایل سیاسی است.
روابط بین مسکو کییف پس از این که کودتای دولت در اوکراین در سال 2014 منجر جدایی کریمه از این کشور شد، به پایینترین حد خود در تاریخ رسید.
طبق گفته گراموتکین، پترو پروشنکو، رییسجمهور اوکراین از این که کارشناسان روسی این جموعه را ترک کردند اظهار تاسف کرده است.
رییس نیروگاه چرنوبیل اضافه کرد: با وجود شرایط ناراحت کننده روابط سیاسی دو کشور، اوکراین به پیگیری همکاری با روسیه در زمینه ایمنی هستهای ادامه میدهد اگر چه این همکاریها در گذشته به مراتب بیشتر بودند .
وی ادامه داد: بسیای از شرکتهای تابع روس اتم برای مدت طولانی در کنار ما مشغول فعالیت بودند. اکنون ما فقط به همکاری با شعبه اروپایی شرقی روس اتم ادامه میدهیم تا نسبت به موضوعات نگران کننده خاموشی تاسیسات هستهای کار با سوخت هستهای مصرفی و زباله رادیو اکتیو آگاهی داشته باشیم.
گداخت قلب مرکزی، به طور کامل راکتور شماره 4 نیروگاه انرژی هستهای چرنوبیل را در 26 آوریل 1986 نابود کرد. در آن زمان اوکراین بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود. نشت گسترده مواد رادیواکتیو مناطق دورتری را در اروپا و نروژ تحت تاثیر قرار داد. پس از آن این راکتور با سیمان پر شد و باعث شد تا این حصار سنگی مانع نشت بیشتر مواد رادیواکتیو شود. با این حال این حصار دهها سال پیش استقرار یافته و اکنون به آرامی در حال خرد شدن و فرو ریختن است.
به دلیل فقدان فنآوری لازم در حال حاضر برچیدن راکتور ویران شد، غیر ممکن ست اما گراموتکین میگوید که ماموریت مهم زندگی او است که دوباره این مجموعه را ایمن کند.
او اظهار کرد: این راکتور ویران توسط یک حصار محافظ با نام سپر جدید یا حصار ایمنی جدید پوشش داده خواهد شد که برنامهریزی شده که تا نوامبر 2016 به پایان برسد.
رییس نیروگاه انرژی هستهای چرنوبیل ادامه داد: ما در حال حاضر در مرحله نهایی ساخت حصار ایمن هستیم. طرح ما این است که تا نوامبر 2016 نیروگاه شماره 4 را پوشش دهیم. ناکامی در نیروگاه انرژی هستهای چرنوبیل به پایان میرسد و ما در یک قدمی پیروزی هستیم.
گداخت هستهای در چرنوبیل 26 آوریل 1986 به عنوان بدترین فاجعه نیروگاههای هستهای در طول تاریخ به شمار میآید. بیش از 300 هزار نفر از مردم شهر پریپیات در نزدیکی نیروگاه چرنوبیل در اوکراین به دلیل آلودگی هستهای تخلیه شدند. در اثر نتایج اولیه این فاجعه 41 نفر تلف شدند. 32 نفر به دلیل سندروم حاد تشعشعات در ظرف چند ماه کشته شدند. هنوز مشخص نیست که چه تعداد افراد از عوارض ناشی از این حادثه مردهاند.
طبق اعلام آژانس بینالمللی انرژی اتمی میزان تلفات این حادثه حدود 4 هزار نفر است. یک دوره مطالعه از سوی موسسه تحقیقات جهانی نشان میدهد 985 هزار نفر به دیل سرطانهای ناشی از تشعشات جان باختهاند.
به منظور کاهش انتشار آلودگی مواد رادیواکتیو نظارت بر فعالیتها، منطقه پر خطر پیرامون این نیروگاه هستهای منطقه ممنوعه چرنوبیل قرار داده شده است. این منطقه هنوز یکی از مناطق به شدت رادیواکتیویته در جهان است.
انتهای پیام
نظرات