• یکشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 95020502320
  • خبرنگار : 71424

سرپرست دانشگاه فرهنگیان خبر داد

ورود 15 هزار نیروی جدید به آموزش و پرورش از مهر امسال

ورود 15 هزار نیروی جدید به آموزش و پرورش از مهر امسال

سرپرست دانشگاه فرهنگیان از ورود 15 هزار نیروی جدید به آموزش و پرورش از مهرماه سال 95 خبر داد.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان از ورود 15 هزار نیروی جدید به آموزش و پرورش از مهرماه سال 95 خبر داد.

به گزارش خبرنگار سرویس آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود مهرمحمدی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسش ایسنا درباره وضعیت ورود فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان به مدارس، گفت: امسال برای دانشگاه فرهنگیان سال حساسی است و اولین فارغ‌التحصیلان دانشگاه تحویل آموزش و پرورش می‌شوند.

وی ادامه داد: قطعا ورود این تعداد از نیروی انسانی، نظام تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار خواهد داد. امیدوار هستیم به لحاظ تاثیرگذاری کیفی فارغ‌التحصیلان بتوانیم شاهد رقم خوردن اتفاقات مثبتی باشیم.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه فارغ‌التحصیلان ما تلاش خواهند کرد نماینده نسل جدیدی از معلمان باشند و شایستگی‌های خود را به خوبی به نمایش بگذارند، گفت: سال گذشته 5000 نفر از طریق آزمون استخدامی وارد سیستم آموزش و پرورش شدند که بیش از 3000 نفر از آنها باید دوره‌های صلاحیت حرفه‌ای را در دانشگاه فرهنگیان و مابقی این دوره‌ها را در دانشگاه رجایی طی می‌کردند.

مهرمحمدی ادامه داد: اکنون این تعداد از پذیرفته‌شدگان تحت آموزش هستند و از سوی دیگر بخشی از اولین خروجی‌های دانشگاه فرهنگیان مهرماه سال 95 وارد آموزش و پرورش خواهند شد؛ در واقع بیش از 20 هزار نفر در سال 91 در کنکور سراسری پذیرفته شدند که نیمی از آنها (12 تا 13 هزار نفر) آموزگار دوره ابتدایی‌اند و مهرماه 95 فارغ‌التحصیل خواهند شد. با احتساب آمار خروجی دانشگاه شهید رجایی می‌توان گفت مهرماه سال 95 بالغ بر 15 هزار نفر نیروی انسانی جدید به سیستم آموزش و پرورش تزریق خواهند شد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در سال 92 دیدگاه متفاوتی نسبت به دانشگاه فرهنگیان داشتید آیا هنوز این نظرات پابرجاست؟ گفت: نظر بنده درباره دانشگاه فرهنگیان مستقل از نظرم درباره سازوکارهای تربیت معلم است و باید این تمایز و تفکیک به درستی جا بیفتد. انتقادی که نسبت به روش پذیرش و تربیت دانشجو داشتم متوجه اصل دانشگاه و موجودیت آن نیست. دانشگاه فرهنگیان یک موجود مبارک و دردانه آموزش عالی است، اما نقدهایی که وارد کردم نسبت به روش پذیرش دانشجو بود و همچنان به جای خود باقی است.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: باید پرونده شیوه‌های بهینه پذیرش دانشجو را همیشه روی میز داشته باشیم و این موضوع که بهترین روش متناسب با شرایط بومی و تحولات جهانی برای تربیت معلم چیست را مورد بحث قرار دهیم و این مساله به هیچ وجه با موجودیت دانشگاه فرهنگیان مرتبط نیست.

مهرمحمدی با بیان اینکه این موضوع در دستور کار جلسات هیات امنای دانشگاه در سال‌های 94 و اوایل 95 قرار داشت و به طیفی از روش‌های متنوع در تربیت معلم دست پیدا کردیم، گفت: در کنار روش فعلی پذیرش دانشجو از طریق کنکور سراسری که عمدتا مناسب تربیت معلمان در مقطع ابتدایی است، باید از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دیگر استفاده کنیم و آنها را تحت تعالیم تخصصی قرار دهیم. این روش متناسب معلمان متوسطه اول و دوم است. این امر در چارچوب برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان تصویب شده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا هنوز با حکم سرپرستی‌ در دانشگاه فرهنگیان خدمت می‌کند؟ گفت: هیچ تفاوتی ندارد که با سمت سرپرستی خدمت کنم یا با سمت ریاست. تا زمانی که مسئولیت دارم تلاش می‌کنم این وظیفه را به درستی انجام دهم. هر چند هنوز عده‌ای تصور می‌کنند اگر درباره روش‌های جذب نیرو نظراتی دارند به دانشگاه فرهنگیان و موجودیت آن مربوط می‌شود، در حالیکه اینگونه نیست.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به پرسش دیگری درباره آموزش‌های ضمن خدمت، اظهار کرد: در برنامه راهبردی دانشگاه فرهنگیان تصویب شده زمینه را به گونه‌ای فراهم کنیم که صددرصد آموزش‌های ضمن خدمت در دانشگاه فرهنگیان ساماندهی شود و به تدریج آموزش‌های ضمن خدمت فرهنگیان به طور کامل از سوی این دانشگاه برگزار شود.

مهرمحمدی در پاسخ به سوال دیگری درباره مشکلات برخی پذیرفته شدگان آزمون استخدامی در خصوص فاصله محل سکونت آنها با محل تحصیل، اظهار کرد: برای ما مهم این بود که اولین دوره پذیرش نیرو از طریق آزمون استخدامی با مشکلات کمتر و رضایت بیشتر شرکت‌کنندگان همراه باشد. تعدادی از پردیس‌های دخترانه و پسرانه را در سطح کشور مجهز کردیم تا بتوانند میزبان دوره‌ها باشند، اما برخی از پذیرفته شدگان با مشکلاتی روبرو بودند و با وجود آنکه هزینه‌های زیادی برای جابجایی محل تحصیل داشتیم نقاط دیگری را انتخاب کردیم تا مجری دوره‌ها باشند.

وی درباره در نظر گرفتن دوره دکترا در دانشگاه فرهنگیان، افزود: در برنامه راهبردی دانشگاه به این موضوع توجه داشتیم. اینکه معلم در سطح دکتری تربیت کنیم هنوز مدنظر ما نیست، اما برگزاری دوره‌های دکترا برای حوزه ستادی و دوره‌های مدیریتی، کارشناسی و تخصصی مدنظر است و قرار است 400 نفر برای دوره دکترا پذیرش داشته باشیم و سالانه 100 نفر خروجی. پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد نیز از سال 93 شروع شده و فعلا در 17 کد رشته محل، 400 نفر پذیرفته شده‌اند و با وزارت علوم در حال مذاکره هستیم تا این رشته‌ها افزایش یابد.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان درباره برگزاری دوره‌های ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای معلمان (طرح اصلح) نیز گفت: این طرح به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است و دانشگاه فرهنگیان مسئول اجرای آن است. روند اجرای طرح را تدوین کردیم، اما هنوز به لحاظ حقوقی مشکلاتی وجود دارد. اینکه باید برای دانشجو معلمانی که در استخدام آموزش و پرورش هستند، می‌توانیم آزمون برگزار کنیم یا خیر، محل اشکال است. البته اینکه طرح اصلح به عنوان شرط دانش‌آموختگی در نظر گرفته شود و جزء برنامه درسی باشد، کاملا معقول و دارای پشتوانه حقوقی است، اما تنها ابهام باقیمانده برای گروه فارغ‌التحصیلان سال 91 است که آیا باید برای آنها این دوره را لحاظ کنیم یا خیر و هنوز اعلام نظر قطعی در این خصوص صورت نپذیرفته است، ولی اصل طرح مورد تصویب و تایید است.

مهرمحمدی در پاسخ به سوال دیگری درباره جذب ورودی جدید به دانشگاه فرهنگیان، گفت: در بهمن ماه سال 95، 10 هزار نفر دیگر از ورودی‌های سال 91 فارغ‌التحصیل خواهند شد و ما امکان میزبانی بیش از 12 هزار نفر را نخواهیم داشت، مگر آنکه منابع بیشتری در اختیار ما قرار بگیرد.

وی ادامه داد: امسال از هر دو طریق آزمون استخدامی و آزمون سراسری جذب دانشجو خواهیم داشت، اما این موضوع تابع تصمیم سازمان مدیریت است که برای 5000 نفر آزمون استخدامی برگزار شود یا برای 7000 نفر. البته امیدواریم آزمون استخدامی زمانی برگزار شود که دست دانشگاه برای برگزاری دوره‌های حرفه‌ای بسته نشود.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این سوال که آیا جذب نیرو از فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها و برگزاری دوره‌های حرفه‌ای یک ساله در دانشگاه فرهنگیان مخالف ماده 28 اساسنامه این دانشگاه نیست؟ گفت: هیات امنای دانشگاه فرهنگیان این موضوع را تصویب کرده و جذب نیرو از طریق آزمون استخدامی یک روش مکمل کنکور سراسری است که برای تامین نیروی انسانی از آن استفاده می‌کنیم. اگر بنا باشد چنین روشی را به کار نبریم و تنها به آزمون سراسری متوسل شویم، باید 120 هزار نفر را جذب کنیم تا نیاز سالانه 30 هزار نفری آموزش و پرورش به نیروی انسانی برطرف شود که این حجم از ورودی به هیچ وجه تضمین‌کننده نیروی باکیفیت نیست.

مهرمحمدی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص علت تاخیر در صدور احکام دانشجو معلمان ورودی سال 93 و پرداخت حقوق آنها، اظهار کرد: صدور احکام استخدامی دانشجو معلمان ورودی سال 93 با تاخیر انجام شد و این گروه حقوق خود را دریافت نکردند. پس از تلاش‌های انجام شده احکام این دانشجو معلمان از بهمن سال 93 صادر شد و مطالبات آنها را از ابتدای سال 94 محاسبه خواهیم کرد و آن را به مرور پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha