مقامهای 171 کشور جهان در یک مراسم رسمی در مقر سازمان ملل متحد توافقنامه تغییرات اقلیمی را امضا کردند.
به گزارش سرویس محیط زیست ایسنا، دبیرکل سازمان ملل توافق حاصله را ستود و از پارلمانهای کشورهای امضا کننده خواست آن را تصویب کنند.
بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل متحد روز گذشته (جمعه) در مراسم امضای مهمترین سند تاریخی مربوط به محیط زیست گفت: این یک لحظه تاریخی است. پیش از این هیچ وقت تا این تعداد از کشورها یک سند و توافقنامه بینالمللی را در یک روز امضا نکردهاند.
دبیرکل سازمان ملل متحد از کشورهای امضا کننده خواست که این سند را در پارلمان کشورهای خود سریعتر تصویب کنند. وی تاکید کرد که این توافقنامه و برنامه مبارزه با فقر سازمان ملل، "قدرت تغییر جهان" را دارد.
به گزارش دویچهوله، سران کشورها برای امضای توافقنامه "پیمان پاریس" در مقر سازمان ملل در نیویورک صفی طولانی تشکیل دادند. به هر یک از آنان حدود 40 ثانیه وقت داده شد تا پیمان پاریس را امضا کنند. فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه نیز پای این سند را امضا کرد. کشور فرانسه چهار ماه پیش میزبان کنفرانس تغییرات اقلیمی بود.
سند امضا شده فعلی زمانی اجرا خواهد شد که حداقل 55 کشور از میان 171 کشور که مسبب اصلی انتشار 55 درصد از گازهای گلخانهای هستند، توافقنامه را تایید کنند. برای این منظور این سند باید در پارلمانهای این کشورها تصویب شود. بر اساس توافقنامه امضا شده در ظرف 15 سال آینده بایستی از افزایش بیش از 2 درجه سانتیگراد دمای زمین، یا یک و نیم سانتی گراد نسبت به دوران انقلاب صنعتی پیشگیری شود.
آمریکا و چین به عنوان مهمترین کشورهای تولیدکننده گازهای گلخانهای وعده دادند امسال توافقنامه را تصویب کنند. تائید "پیمان پاریس" از طرف آمریکا حائز اهمیت است. زیرا کنگره آمریکا مخالف این توافقنامه است و آن را رد میکند.
«باربارا هندریکس» وزیر محیط زیست آلمان نیز توافقنامه تغییرات اقلیمی را در مقر سازمان ملل متحد امضا کرد. به نظر این مقام آلمانی کثرت امضاکنندگان توافقنامه نشان میدهد که جهان دفاع از تغییرات اقلیمی را درک کرده است. وزیر محیط زیست آلمان تاکید میکند که اکنون همه چیز به این بستگی دارد که توافقنامه تغییرات اقلیمی هر چه زودتر عملی شود.
«کارستن اشمید» از سازمان زیست محیطی "گرین پیس" هم بر این باور هست که برای آلمان اجرای توافقنامهای که در نیویورک امضا شده به معنای عدم استفاده از "انرژی زغال سنگ" و جایگزینی سریعتر آن با انرژیهای سبز است.
به گفته کارشناس گرین پیس در غیر این صورت امضاها در یک مراسم رسمی و پرشور هم جلوی تغییرات اقلیمی را نخواهد گرفت. اشمید درخواست میکند که با تصویب قوانین استفاده از انرژی زغال سنگ تا سال 2035 محدوتر شود، در غیر این صورت امضای آلمان در پای توافقنامه تغییرات آب و هوایی بی ارزش خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات