وزارت فرهنگ هند در اظهاراتی متناقض با سخنان مشاور عالی حقوقی دولت این کشور، اعلام کرده همچنان به دنبال باز پس گرفتن الماس کوه نور است. کوه نور از ۱۵۰ سال پیش تا کنون جزئی از جواهرات سلطنتی انگلیس است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت هند در بیانیهای اعلام کرد: برخی از اخبار منتشر شده درباره "کوه نور" نادرست است.
به نوشته این بیانیه، این دولت تمام تلاش خود را برای حل این مناقشه و بازگرداندن " کوه نور" به کشور به روش دوستانه به کار خواهد گرفت. کوه نور یک قطعه با ارزش بوده که دارای ریشه های عمیق در تاریخ ملی هند است.
الماس 105 قیراطی کوه نور یکی از بزرگترین الماسهای جهان است که به مدت 150 سال بخشی از جواهرات سلطنتی انگلیس بوده و امروز بخشی از تاجی را که مادر فقید ملکه الیزابت به سر داشت، تشکیل میدهد.
الماس کوه نور در مرکز یکی از اختلافات دیپلماتیک دیرینه قرار گرفته چرا که بسیاری از هندیها از انگلیس انتظار دارند تا برای جبران گذشته استعمارگرانهاش این الماس را بازگرداند.
رانجیت کومار، معاون دادستان کل هند در جریان جلسه بررسی پروندهای که برای بازگرداندن الماس کوه نور تشکیل شده بود، به دادگاه عالی گفت: این الماس نه ربوده شده و نه به زور گرفته شده است.
دولت هند اعلام کرد که اظهارات کومار درباره کوه نور، که موجب شگفتی همگان شد بازتاب مواضع دولت هند نیست.
الماس کوه نور در مراسم تاج گذاری جورج ششم، همسر ملکه الیزابت مادر در سال 1937 میلادی بر روی تاج ملکه قرار گرفت و در سال 2002 میلادی در مراسم تدفینش بر روی تابوتش گذاشته شد.
اکثر هندیها معتقدند این قطعه الماس ۱۰۵ قیراطی که بهایی بر آن نمی توان گذاشت، توسط بریتانیا "به یغما" برده شده است.
موضوع بازگردان کوه نور که اخیرا دوباره در هند مورد توجه گرفته، چندی پیش توسط یک سازمان غیر دولتی در این کشور طرح شد که طی دادخواستی از دادگاه خواسته بود دولت هند را به بازگرداندن این سنگ قیمتی مقید کند.
دیوانعالی هند گفته است آنها این دادخواست را از آن رو رد نمیکنند که نمیخواهند مانعی در برابر تلاشهای آینده برای بازگرداندن اقلامی شوند که زمانی به هند تعلق داشته است.
توشار گاندی، نتیجه ماهاتما گاندی، رهبر استقلال هند چند سال پیش گفته بود که الماس کوه نور برای "جبران گذشته استعماری" باید به هند بازگردانده شود.
دولتهای بریتانیا تا کنون از چنین کاری امتناع ورزیدهاند.
دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس اخیرا گفت که بازگرداندن کوه نور به هند، "رویه و سابقهای غیر عملی" ایجاد خواهد کرد.
کامرون در جریان سفر به هند در سال ۲۰۱۰ به رسانههای این کشور گفت: "اکر یکبار بله بگوئید، ناگهان میبینید که موزه انگلیس خالی شده است."
در قرن هجدهم میلادی، نادرشاه افشار، پس از تصرف دهلی، دو قطعه الماس درشت را که به کوه نور و دریای نور شهرت دارند، به ایران آورد. الماس دریای نور اکنون بخشی از مجموعه جواهرات ملی (سلطنتی سابق) ایران است اما پس از قتل پادشاه افشار، کوه نور توسط احمدشاه درانی از سرداران او و از پادشاهان افغانستان، به افغانستان برده شد.
انتهای پیام
نظرات