سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین از توقف استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شهید رجایی قزوین از اواخر بهمن ماه 1394 خبر داد.
به گزارش سرویس «محیط زیست» ایسنا، سیاوش شمسی پور با اشاره به پیگیری ها و رایزنی های انجام شده از مردادماه 1394برای توقف استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شهید رجایی قزوین، گفت: در نهایت از اواخر بهمن ماه 1394 استفاده از سوخت مازوت در این نیروگاه متوقف شد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین افزود: آلودگی ناشی از سوخت مازوت نیروگاه شهید رجایی قزوین منجر بدان شده بود که همواره ابری سیاه از آلودگی در آسمان آبیک دیده شود و کیفیت هوای استان نیز متاثر از همین آلودگی بود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با بیان اینکه هم اکنون گاز مورد نیاز نیروگاه به صورت کامل تامین شده است و نیروگاه با سوخت گاز در حال فعالیت است، اظهار کرد: اعمال سخت گیرانه قوانین از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل اهمیت حفظ سلامت مردم و تاثیر بسیار منفی آلودگی هوا بر سلامت و بهداشت افراد جامعه است.
وی با بیان اینکه سوخت مازوت به عنوان سوختی غیرسالم در محیط زیست شناخته می شود، گفت: ایمدواریم برنامه ریزی دقیق وزارتخانه ها و دستگاه های مسئول، همچنین همراهی و صرفه جویی مردم در مصرف سوخت و انرژی، مانع از بازگشت سوخت مازوت در روزهای سرد سالجاری به چرخه نیروگاهی قزوین شود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با بیان اینکه در حال حاضر اقدامات بسیار خوبی در راستای کنترل آلودگی هوای شهرک های صنعتی و نیروگاه این استان صورت گرفته، بیان کرد: یکی از این اقدامات تجهیز کارخانجات این استان به سیستم پایش لحظه ای است.
شمسی پور اشاره ای هم به حمایت محیط زیست استان از پایان نامه دانشجویی در خصوص پهنه بندی آلودگی ناشی از نیروگاه شهید رجایی قزوین داشت و گفت: با اتمام پژوهش های صورت گرفته در این پایان نامه طی شهریورماه سالجاری می توان آمار دقیق و علمی از میزان تاثیرگذاری آلایندگی ناشی از فعالیت این نیروگاه، همچنین مساحت محیطی که با این آلودگی درگیر می شود ارائه داد.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، پیش از این سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نیروگاه ها از جمله منابع مهم تولید آلودگی در شهرها هستند، خبر از تلاشی گسترده برای تغییر سوخت آن ها از مازوت به گاز طبیعی داده بود.
متصدی گفته بود: اولویت بخشی به تامین گاز مورد نیاز نیروگاه ها از سوی شرکت ملی گاز ایران به دلیل تاثیر بسیار در بحث آلودگی هوا و اهمیت موضوع، یکی از موارد مهم مذاکرات متعدد فی مابین سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت بوده و حتی در مکاتبات دو دستگاه نیز مورد تاکید قرار گرفته و وزارت نفت نیز آن را تائید و حتی اعلام کرده است که میزان مصرف مازوت در نیروگاه های کشور به حداقل میزان ممکن خواهد رسید.
حالا به نظر می رسد مذاکرات و تلاش های سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه های متولی نتیجه بخش بوده و عزم دولت یازدهم برای بهبود کیفیت هوا در کشور کاملا جدی است.
در حال حاضر، نیروگاه شهید رجایی با دارا بودن 13 واحد بخاری و سیکل ترکیبی و در مجموع با ظرفیت تولید نامی 2040 مگاوات، حدود شش درصد از سهم کل تولید شبکه سراسری برق را بر عهده دارد.
انتهای پیام
نظرات