• سه‌شنبه / ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۶:۳۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 95011002061
  • خبرنگار : 71089

چرا کامرون درباره بازپس‌گیری پالمیرا از چنگال داعش سکوت اختیار کرده است؟

چرا کامرون درباره بازپس‌گیری پالمیرا از چنگال داعش سکوت اختیار کرده است؟

یک تحلیلگر انگلیسی نوشت: از دو سال گذشته تاکنون بزرگ‌ترین شکست نظامی گروه داعش، یعنی باز‌پس‌گیری پالمیرا، شهر باستانی سوریه به وقوع پیوسته است و ما سکوت کرده‌ایم. آری دوستان، "آدم بدها" پیروز شدند، نه؟ اگر این‌طور نبود، ما جشن گرفته بودیم، این‌گونه نیست؟

یک تحلیلگر انگلیسی نوشت: از دو سال گذشته تاکنون بزرگ‌ترین شکست نظامی گروه داعش، یعنی باز‌پس‌گیری پالمیرا، شهر باستانی سوریه به وقوع پیوسته است و ما سکوت کرده‌ایم. آری دوستان، "آدم بدها" پیروز شدند، نه؟ اگر این‌طور نبود، ما جشن گرفته بودیم، این‌گونه نیست؟

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رابرت فیسک تحلیلگر انگلیسی در تحلیلی در روزنامه ایندیپندنت درباره بازپس گیری شهر باستانی پالمیرا توسط ارتش دولت سوریه و سکوت برخی کشورهای غربی از جمله انگلیس نوشت: "کمتر از یک هفته پس از آن‌که جنایتکاران داعش جان بیش از 30 نفر انسان بی‌گناه را در بروکسل گرفتند، ما می‌بایست برای مخرب‌ترین شکست در تاریخ داعش کف می‌زدیم، نباید می‌زدیم؟ اما نه؛ آقایان اوباما (رئیس جمهوری آمریکا) و کامرون (نخست وزیر انگلیس) در برابر این جنایات خاموش ماندند. کامرون که به دلیل فوت پادشاهِ سعودی پرچم ملی انگلیس را پایین کشید، اکنون درباره باز پس‌گیری پالمیرا یک کلمه هم حرف نزد.

به قول جان گوردون، همکار من در روزنامه "ساندی اکسپرس" که سال‌ها پیش درگذشت، این اتفاق، "آدم را به فکر می‌اندازد"، مگر نه؟ این ارتش سوریه است که البته با پشتیبانی نیروهای روسِ ولادیمیر پوتین،رئیس جمهور روسیه دلقک‌‎های داعش را از شهر بیرون می‌اندازد و ما حتی جرأت نداریم که به آن‌ها به صورت لفظی تبریک بگوییم.

زمانیکه پالمیرا در سال گذشته سقوط کرد، ما در حال گمانه زنی درباره سقوط بشار اسد بودیم. ما این موضوع را نادیده گرفتیم. اکنون در عین حال که ما سکوت کرده ایم، سوال بزرگ ارتش سوریه این است: اگر امریکایی‌ها تا این حد از داعش بیزار هستند، چرا کاروان‌های انتحاری داعش را که خطوط مقدم ارتش سوریه را هدف قرار دادند، بمباران نکردند؟ چرا به داعش حمله نکردند؟

یک فرمانده نظامی سوری پس از اینکه سربازانش در دفاع از استان حمص سوریه شکست خوردند و پسرش کشته شد، از من پرسید: "اگر امریکایی‌ها قصد داشتند داعش را نابود کنند، چرا هنگامی که آن‌ها را مشاهده کردند، بمبارانشان نکردند؟"

با وجود وقوع همه این اتفاقات ما بازهم سکوت کردیم.

اما پوتین متوجه این موضوع شد، دربارۀ این مساله به بحث و تبادل نظر پرداخت و عملیات بازپس‌گیری پالمیرا را به دقت پیش‌بینی کرد. جنگنده‌هایش پیش از پیروزی ارتش سوریه به داعش حمله کردند، در حالی که جت های امریکا چنین اقدامی را انجام ندادند. وقتی می‌خوانم که فرماندهی امریکا ادعا کرده است که در روزهای منتهی به بازپس‌گیری پالمیرا به دست نیروهای دولتی سوریه، دو حمله هوایی علیه داعش در اطراف پالمیرا اجرا کرده است، نمی‌توانم جلوی خنده خودم را بگیرم. این وضعیت دقیقا آن‌چه را که باید دربارۀ "جنگ علیه ترور" امریکایی‌ها بدانید، به شما انتقال می دهد. آن‌ها می‌خواهند داعش را نابود کنند، اما این این تمایل به اندازه ای که باید باشد، نیست.

بر همین اساس، در نهایت این ارتش سوریه بود که به همراه متحدانش در حزب‌اللهِ لبنان، ایرانی‌ها و روس‌ها جنایتکاران داعش را از پالمیرا بیرون کرد.

من بارها نوشته‎ام که ارتش سوریه آیندۀ این کشور را رقم خواهد زد. اگر آن‌ها رقه و دیرالزور، جایی را که نیروهای جبهه النصره کلیسای ارامنه را تخریب و استخوان‌های قربانیان مسیحی نسل‌کشی سال 1915 را از گور بیرون کشیده و در خیابان‌ها ریختند، آزاد کنند، به شما قول می‌دهم که ما باز هم ساکت خواهیم بود.

آیا قرار نیست ما داعش را از بین ببریم؟ فراموشش کنید. این وظیفۀ پوتین و اسد است. برای صلح دعا کنید. مساله اصلی این است، مگر نه؟ و در آخر، ژنو (محل برگزاری مذاکرات صلح سوریه) دقیقاً کجاست؟"

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha