پس از اعلام موافقت لولا داسیلوا، رئیس جمهور سابق برزیل با پذیرش پست ریاست دفتر رئیس جمهور برزیلیهای معترض به خیابانها آمدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، پلیس ضد شورش در برازیلیا، پایتخت برزیل مجبور به استفاده از اسپری فلفل در میان 5 هزار معترضی شد که خیابانهای منتهی به کاخ ریاست جمهوری و ساختمان کنگره را پر کرده بودند.
معترضان با تکان دادن بنرهایی خواستار دستگیری داسیلوا و کنارهگیری دیلما روسف، رئیسجمهور شدند. هزاران معترض دیگر نیز در میدانهای اصلی سائوپائولو، پایتخت تجاری برزیل که به تازگی کانون اعتراضات مردمی شده تجمع کردند. این معترضان نیز کنارهگیری روسف را خواستار شدند.
از آنجا که اقتصاد برزیل رکود بسیار شدیدی را تجربه میکند خشم عمومی از روسف به خصوص پس از باز شدن پروندهای علیه وی به اتهام رشوه و فساد مالی در شرکت نفتی پتروبراس به شدت رو به افزایش است.
لولا داسیلوای 70 ساله رئیس جمهور سابق از محبوبترین سیاستمداران این کشور محسوب میشود اما تحقیقات فساد موقعیت وی را در کنگره به شدت تضعیف کرده و احتمال دادگاهی شدن وی بسیار زیاد است.
منتقدان دولت برزیل، انتخاب رئیس جمهور سابق این کشور به عنوان رئیس دفتر دیلما روسف را اقدامی برای مصون کردن داسیلوا از پیگرد قضایی ارزیابی میکنند چون داسیلوا به فساد مالی متهم است و اخیرا یکی از قضات برزیل اعلام کرد بزودی نتیجه تحقیقات خود را درباره فساد مالی وی در زمان ریاست جمهوری منتشر و وی را به دادگاه فراخواهد خواند.
داسیلوا با احتمال محکومیت در دادگاه و حبس مواجه است.
در ماه مارس سال گذشته، فاش شد که تحقیقاتی در مورد دهها سیاستمدار برزیلی، که اکثر آنان از اعضای حزب حاکم کارگران بودند، در ارتباط با دریافت رشوه از شرکت نفتی پتروبراس در جریان بوده است. پتروبراس یک شرکت نفتی نیمه دولتی است و روسف از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ یعنی در زمان ریاست جمهوری لولا دا سیلوا عضو هیات مدیره این شرکت بود. انتشار این خبر در سال گذشته نیز تظاهرات وسیعی را علیه فساد در تشکیلات دولتی در پی آورد.
حزب چپگرای کارگران، که دا سیلوا از پایه گذاران آن بوده است، از حدود 13 سال پیش قدرت را در برزیل در دست داشته و در این مدت، موفقیتهایی را در زمینه حل مشکلات اقتصادی این کشور کسب کرد. دا سیلوا در سال ۲۰۰۳ به ریاست جمهوری انتخاب شد و دو دوره در این سمت خدمت کرد. در انتخابات سال ۲۰۱۱ دیلما روسف، از همان حزب به ریاست جمهوری انتخاب شد.
هنگام پایان دوره ریاست جمهوری لولا دا سیلوا، اقتصاد برزیل با وجود بحران در اقتصاد جهان، در شرایط مساعدی قرار داشت اما در سالهای اخیر، این کشور با مشکلات اقتصادی و افزایش نارضایی از دولت مواجه بوده است.
به گفته ناظران، علت اصلی تصمیم دیلما روسف به انتصاب لولا دا سیلوا، استفاده از تجربیات او برای بهبود موقعیت سیاسی دشوار خویش بوده است اما مخالفان دولت، او را متهم کردهاند که برای جلوگیری از تعقیب قضایی رئیس جمهوری سابق و افشای گستردگی فساد دولتی این تصمیم را اتخاذ کرده است. طبق قوانین برزیل، پرونده قضایی اعضای ارشد دولت باید در دیوان عالی این کشور مطرح شود.
انتهای پیام
نظرات