• دوشنبه / ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ / ۰۱:۳۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 94122414708
  • خبرنگار : 71431

نجات در کوهستان با آتش‌نشانان اسکی‌باز

نجات در کوهستان با آتش‌نشانان اسکی‌باز

نامشان با آتش گره خورده اما فعالیتشان از دمای زیر صفر آغاز و تا دمایی که فلز مقاومتش را از دست می‌دهد تعریف شده است، مردانی که در گروه امداد و نجات کوهستان آتش‌نشانی تهران فعالیت می‌کنند.

نامشان با آتش گره خورده اما فعالیتشان از دمای زیر صفر آغاز و تا دمایی که فلز مقاومتش را از دست می‌دهد تعریف شده است، مردانی که در گروه امداد و نجات کوهستان آتش‌نشانی تهران فعالیت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار «حوادث» ایسنا، فعالیت در آتش‌نشانی سختی‌های خاص خودش را دارد و گرچه بسیاری از آتش نشانان به دلیل کم‌لطفی‌های مسوولان بالادستی همچنان قرارداد کاریشان در گروه مشاغل سخت و زیان‌آور تعریف نمی‌شود اما نوع قرار داد چیزی از سختی‌های کارشان کم‌ نمی کند، مخصوصا اگر در تیم امداد و نجات کوهستان فعالیت کنند و این یعنی علاوه بر تمام مهارت‌هایی که یک آتش نشان باید داشته باشد، مهارتهایی مانند کوهنوردی، غواصی، مسیریابی و اخیرا اسکی را نیز باید بیاموزند.

رامین نایب‌پور، فرمانده ایستگاه 64 آتش‌نشانی است، ایستگاهی که پس از صعود زنده‌یاد مجتبی جراهی، آتش نشان این ایستگاه به ارتفاعات برودپیک به نام او نامگذاری شده است. "نایب‌پور" سال‌ها در تیم امداد و نجات کوهستان آتش‌نشانی فعالیت کرده و آتش نشانان دیگر آقا رامین صدایش می‌کنند. هماهنگی برای تهیه گزارش از امداد و نجات کوهستان پس از تائیدیه روابط عمومی سازمان با او انجام می‌شود تا در یکی از آخرین روزهای سال 94 با چند نفر از اعضای تیمش مانوری برای نشان دادن توانایی‌های آتش‌نشانان انجام شود.

امداد و نجات کوهستان

نایب‌پور در این باره می‌گوید: در سال‌های اخیر آمار حوادث کوهستان در تعطیلات و روزهای پایانی هفته بیشتر از دیگر ایام بودهف به همین دلیل چند سالی است که در روزهای پنجشنبه و جمعه همکاران من به ایستگاه پنج توچال رفته و در آنجا مستقر می‌شوند تا در صورت بروز حادثه در مدت زمان کمتری به محل برسند. در حال حاضر میانگین حضور همکاران در حوادث کوهستان، حدود نیم ساعت است و البته مواردی هم بوده که به دلیل صعب العبور بودن یا اطلاعات نادرستی که حادثه دیدگان داده‌اند رسیدن به مصدوم چند ساعت به طول انجامیده است.

نایب‌پور درباره فعالیت تیم امداد ونجات کوهستان اینطور توضیح می‌دهد: ما تمام روزهای سال را در آماده باش هستیم و اگر حادثه‌ای به ما اطلاع داده شود بلافاصله خودمان را به آنجا می‌رسانیم؛ هماهنگی خوبی هم میان آتش نشانی و مدیریت تله‌کابین توچال وجود دارد تا ما در کمترین زمان ممکن به محل حادثه برسیم. در روزهای تعطیل هم به منظور امدادرسانی بهتر همکاران من در ایستگاه پنج مستقر می‌شوند و استقرار آنان در پایگاه امداد ونجات کوهستان از صبح پنجشنبه آغاز و تا پیش از ظهر شنبه ادامه خواهد داشت. آنان در دو شیفت فعالیت می‌کنند، شیفت اول از ساعت 8:30 صبح پنجشنبه به محل رفته و تا ساعت 9 صبح روز جمعه در ایستگاه پنج مستقر می‌شوند، سپس جابه‌جایی بین اعضای دو شیفت انجام شده و تیم بعدی نیز تا پیش از ظهر روز شنبه، در ایستگاه پنج مستقر خواهد بود. در هر شیفت دو تیم شش نفره حضور دارند و علاوه بر آن در ایستگاه یک و ایستگاه 64 نیز همکاران من در آماده باش هستند.

شناسایی 15 محل برای فرود بالگرد امدادی در توچال

وی با بیان اینکه آتش‌نشانی 15 نقطه را به عنوان محل فرود بالگرد در کوهستان شناسایی کرده است، افزود: اما متاسفانه با توجه به اینکه بالگرد نداریم، امداد و نجات کوهستان با یکسری مشکلات روبه‌رو شده که همکاران من سعی کرده‌اند این خلاء را با استقرارهای ویژه خود پر کنند.

فرمانده ایستگاه 64 آتش‌نشانی درباره حوزه فعالیت امداد و نجات آتش نشانی در کوهستان نیز می‌گوید: از قله توچال به سمت غرب تهران یعنی ارتفاعات امامزاده داوود جزو حوزه عملیاتی آتش‌نشانی تهران محسوب می‌شود، البته در محدوده امامزاده داوود نیز ایستگاه 74 قرار دارد که بخشی از امدادرسانی کوهستان نیز توسط عوامل این ایستگاه انجام می‌شود.

نایب‌پور با بیان اینکه از قله توچال به سمت شرق جزو حوزه استحفاظی جمعیت هلال‌احمر است، گفت: البته همکاری‌هایی در این زمینه با یکدیگر داشته‌ایم و در مواردی به کمک آنان رفته و در مواردی هم عملیات‌های مشترک داشته‌ایم.

وی درباره اینکه چه مهارت‌هایی برای یک امدادگر تیم امداد و نجات کوهستان لازم است؟ به ایسنا می‌گوید: تمام مهارت‌هایی که در شغل آتش‌نشانی وجود دارد، برای تمامی اعضای تیم امداد و نجات کوهستان اجباری است. آنها هم باید اصول اطفای حریق را بیاموزند و هم باید با غواصی و شناگری و مسیریابی آشنا باشند. آموزش‌های خاص نجات در ارتفاع نیز به آنان داده شده و برنامه‌ریزی برای آموزش اسکی برای اکثر پرسنل نیز انجام شده است تا آنان به فنون و مهارت‌های اسکی و کوهنوردی نیز تسلط کافی داشته باشند.

فرمانده ایستگاه 64 آتش‌نشانی می‌گوید: هر امدادگر کوهستان 43 وسیله به همراه دارد که کیسه خواب، جی‌پی‌اس، وعده غذایی، چراغ قوه و... از جمله آنهاست.

شریف‌زاده

امداد و نجات کوهستان تیمی ویژه با آمادگی بالا

سعید شریف‌زاده، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران نیز درباره تیم‌های امداد و نجات کوهستان به ایسنا می‌گوید: تیم امداد و نجات کوهستان یکی از زبده‌ترین تیم‌های آتش‌نشانی تهران است. اعضای این تیم به اکثر فنون و مهارت‌هایی که برای یک آتش‌نشان نیاز است تسلط کامل دارند و در عین حال یکسری آمورش‌های تخصصی برای امداد و نجات در کوهستان هم به آنان داده می‌شود.

وی با بیان اینکه امداد و نجات کوهستان آتش‌نشانی تیمی ویژه با آمادگی بالاست، گفت: خطرات زیادی اعضای این تیم را تهدید می‌کند که سقوط از ارتفاع،سقوط بهمن، کولاک، سرمازدگی، کار در شرایط بسیار سخت و... از جمله آنهاست؛ البته همکاران من در دیگر ایستگاه‌ها نیز متحمل شرایط سختی هستند و من قدردان زحمات تک تک آنها هستم.

شریف‌زاده به فعالیت‌ تیم‌های اسکی‌باز آتش‌نشانی در امداد ونجات کوهستان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: تیم‌های اسکی‌باز آتش نشانی از جمله تیم‌های جدید در امداد ونجات کوهستان است که در حال توسعه آن هستیم و در مواردی که وارد عمل شده‌اند ماموریت‌های موفقی توسط آنان انجام شده است. اسکی‌بازان آتش‌نشانی تهران به مرحله‌ای رسیده‌اند که حتی درخواست داده‌ایم تا یک تیم برای مسابقات مختلف تشکیل دهند که این درخواست در حال رسیدگی و بررسی است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به فعالیت در ارتفاع بین 1500 تا 3900 متری تیم‌های عملیاتی آتش‌نشانان کوهستان اظهارکرد: امروز با گستردگی شرایط، دیگر آتش‌نشانی تنها در اطفای حریق مسوولیت ندارد و عملیات‌های فراوانی برعهده این سازمان قرار گرفته که امداد و نجات در کوهستان یکی از این موارد است.

نجات جان مصدوم با اسکی

پیام ارکان

پیام ارکان، اسکی‌بازی است که حدود 7 سال است با آتش‌نشانی تهران همکاری دارد و فعالیش به عنوان آتش نشان را از ایستگاه 64 آغاز کرده است او از جمله افرادی است که در تیم امداد و نجات کوهستان حضور داشته و آموزش اسکی به دیگر آتش‌نشانان نیز بر عهده اوست. ارکان که به گفته خودش از شش سالگی اسکی کرده است درباره فعالیتش به ایسنا می‌گوید: حدود هشت ماه از سال در ارتفاعات توچال شاهد بارش برف هستیم و در تمام ایام سال نیز کوهنوردان اعم از حرفه‌ای و آماتور در ارتفاعات توچال حاضر می‌شوند؛ در روزهای برفی هم علاوه بر اسکی بازان، کوهنوردان هم به ارتفاعات توچال می‌آیند و به همین دلیل برای امدادرسانی به حوادث احتمالی که ممکن است این افراد دچارش شوند در آماده باش هستیم. ضمن اینکه برای امدادرسانی بهتر تیم امداد و نجات آتش‌نشانی در تعطیلات آخر هفته در ایستگاه 5 توچال مستقر شده تا در صورت نیاز برای امدادرسانی به حادثه‌دیدگان اقدام کند.

این نجات‌گر آتش‌نشانی درباره فعالیت آتش‌نشانان اسکی‌باز می‌گوید: با هماهنگی های انجام شده با مدیران سازمان به تعدادی از آتش‌نشانان آموزش مقدماتی اسکی داده شده و در حال حاضر دوره‌های آموزشی آنان در حال ارتقا است تا در آینده تعداد آتش‌نشانان مسلط به مهارت اسکی برای نجات افزایش یابد. البته آتش‌نشان اسکی‌باز تنها برای حمل مصدوم اقدام نمی‌کنند و گرچه یکی از وظایف آنان حمل مصدوم است اما گاهی با توجه به اینکه سرعت در رسیدن به محل حائز اهمیت است، آنان با اسکی خود را به بالایسر مصدوم رسانده و اقدامات اولیه درمانی را برای این فرد انجام می‌دهد.

ارکان ادامه داد: گاهی نیز لازم است مصدوم به سرعت منتقل شود که ما با استفاده از برانکاردهای مخصوص، مصدوم را از طریق اسکی و با سرعت زیادی به همراه تیم انتقال می‌دهیم.

وی با بیان اینکه اعضای تیم آتش‌نشانان اسکی‌باز علاوه بر اسکی، فنون دیگر نجات، کار در ارتفاع، کوهنوردی، اطفای حریق و نجات شهری، غواصی و... را نیز آموزش دیده و در حوادث مختلف به کار می‌گیرند، خاطرنشان کرد: ما با فنون اطفای حریق و نجات هم آشنایی داریم، گاهی ممکن است در حادثه دیگری حضور داشته باشیم، بنابراین می‌توان گفت که تنوع ماموریت‌های ما در ایستگاه 64 بسیار بالاست.

مهدی بابایی - ایسنا

تجهیزات امداد و نجات کوهستان

حمل مصدوم با اسکی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۲-۲۴ ۰۸:۵۳

چه کار جالب و خوبي اما خدا کنه نمايشي نباشه و هميشه مستقر باشن