صبح امروز با حضور مسئولان سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و برخی مسئولان وزارت کشاورزی 31 تن میوه قاچاق که در حدود 10 روز اخیر کشف شده بود، امحاء شد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، حجم بیشتر میوههای قاچاق کشف شده شامل نارگیل شیلی، سیب فرانسوی، دراگون( ملقب به میوه اژدها) که بومی مکزیک و آمریکای مرکزی و جنوبی است، پوملو یا گریپفروت چینی، نارنگی پاکستانی، آلوی زرد و قرمز، بلوط و تمبرهندی میشود.
بنا بر اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران، بیش از 90 درصد میوه های قاچاق کشف شده مربوط به شهر تهران بود که صبح امروز در محل انبار سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی به وسیله لودر امحاء شد.
فیلم مربوط به امحاء میوههای قاچاق
به گفته رئیس کمیسیون نظارت بر مبارزه قاچاق کالا و ارز استان تهران، این میوهها از سطح میدان بزرگ میوه و ترهبار و مغازههای بالای شهر که میوههای لوکس و بستهبندی شده بسیار گران به فروش میرسانند، جمعآوری شده است.
پوراحمدنژاد گفته که پاساژها و مغازههای بسیار لوکس بالای شهر، مراکزی هستند که حجم بالایی از میوههای قاچاق بسیار گران را عرضه میکنند چون مردم آن مناطق توان خرید این محصولات را دارند.
در این میان شاید به نظر برسد که به جای امحاء این محصولات، آنها را میان طبقات ضعیف جامعه توزیع کنیم تا احیانا سرمایهای هدر نرود اما معاون سازمان حفظ نباتات به عنوان تنها مرجع تایید کننده سلامت محصولات کشاورزی اعلام کرد که اگر تنها مساله سلامت انسان مطرح بود میتوانستیم چنین فرضیهای را مطرح کنیم که پس از انجام آزمایشهای لازم و اطمینان از سلامت محصول، آن را در میان طبقات ضعیف جامعه توزیع کنیم اما از سویی آگروتروریسم و بیوتروریسم آنقدر اهمیت دارد که اگر حتی یک میوه در میان محمولههای قاچاق به صورت عمدی آلوده شده باشد نمیتوان اطمینان حاصل و آن را در بین مردم توزیع کرد.
به گفته وی، براساس قانون میوههای قاچاق باید امحاء شوند، چراکه مبدأ تولید آنها مشخص نیست و به همین دلیل نمیتوان از نظر آفات، بیماریها و آلودگیهای دیگر آنها را ارزیابی و بررسی کرد، چراکه اصل اول در زمینه قرنطینه گیاهی محصولات کشاورزی مشخص شدن مبدأ تولید آنها برای ارزیابی آفات و بیماریهای موجود در کشور مورد نظر روی آن محصولات است.
انتهای پیام
نظرات