یک کارشناس ارشد روانشناسی گفت: خانوادهها باید حتما برای عید فرزندان خود لباس نو تهیه کنند، حتی اگر لباسهایی با قیمت پایین باشد.
خدیجه باقرآبادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، خرید لباس نو را یک سنت در ایران دانست و به خانوادهها توصیه کرد، حتما برای نوروز برای کودکان خود لباس نو بخرند.
وی ادامه داد: حتی اگر درآمد خانواده پایین است، لباس ارزان برای کودکان تهیه کنند، چون اگر کودکی لباس نو نداشته باشد و در جمع سایر کودکانی که لباس نو خریدهاند قرار گیرد، سرخورده خواهد شد.
این روانشناس در ادامه به ویژگیهایی که باید لباس عید کودکان داشته باشد اشاره کرد و افزود: توصیه میشود خانوادهها حتما لباس راحت و بدون بند و زیپ برای کودکشان بخرند تا کودک بتواند به راحتی لباس را بپوشد و خودش در امر لباس پوشیدن مشارکت کند.
به گفته این کارشناس، از زمانی که کودکان از حدود چهار سالگی مهارت لباس پوشیدن را یاد بگیرند، باید راحتی لباس را مد نظر قرار داد تا کودک هنگام مشارکت اذیت نشود.
باقرآبادی نرمی و راحتی لباس را نیز نکته مهم دیگری دانست و یادآوری کرد: همچنین توصیه میشود لباس با رنگ شاد و گرم برای بچهها خریداری شود.
وی قرمز، آبی، نارنجی و زرد را رنگهایی مناسب دانست و اظهار کرد: نباید از تاثیر رنگ لباس بر روحیه کودکان غافل شد.
این روانشناس در ادامه از اهمیت نظر دادن کودکان در خرید لباس هم یاد کرد و ادامه داد: جنس و قیمت لباس باید به نظر پدر و مادر باشد و کودک بتواند نوع یا رنگ لباس را خودش انتخاب کند.
باقرآبادی خاطرنشان کرد: اگر کودک در سنین پایین است و قدرت تشخیص کافی ندارد، باید چند لباس را برای او در نظر بگیریم تا از بین آنها یک لباس را انتخاب کند.
وی گفت: این بهترین فرصت است که به کودکانمان اجازه دهیم که به ما نه بگویند، چون عواقب مهمی در پی ندارد و به اعتماد به نفس کودک کمک میکند.
این کارشناس ارشد روانشناسی توصیه دیگری هم به والدین داشت که از فرصت نوروز استفاده کنند و به کودک خود یاد بدهند لباسی که دیگر لازم ندارد را به نیازمندان ببخشد.
باقرآبادی تصریح کرد: خانوادهها میتوانند این کار را به دو شیوه به کودکشان یاد دهند، اول اینکه خود آنها مقابل چشم کودک لباسهایی که لازم ندارند را اهداء کنند تا کودک هم یاد بگیرد و دوم اینکه داستانی برای فرزندشان تعریف کنند که شخص اول داستان لباسهایی که نو است و لازم ندارد را به نیازمندان میبخشد.
انتهای پیام
نظرات