• پنجشنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94112918891
  • خبرنگار : 30057

نیاز 50 میلیارد تومانی برای اجرای کامل طرح رصدخانه ملی

نیاز 50 میلیارد تومانی برای اجرای کامل طرح رصدخانه ملی

رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی از پیشرفت 60 درصدی طرح رصدخانه ملی در سال آینده خبر داد و گفت: برای اجرای کامل این طرح علاوه بر همکاری سایر دستگاه‌ها نیاز به 50 میلیارد تومان اعتبار است.

رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی از پیشرفت 60 درصدی طرح رصدخانه ملی در سال آینده خبر داد و گفت: برای اجرای کامل این طرح علاوه بر همکاری سایر دستگاه‌ها نیاز به 50 میلیارد تومان اعتبار است.

محمد جواد لاریجانی در حاشیه یکصدو سی و هشتمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا با اشاره به میزان پیشرفت طرح رصدخانه ملی از سال 79 تاکنون اظهار کرد: هر بخش از این طرح دارای اهمیت‌های خاصی است؛ ولی از آنجایی که بخش آینه تولید و تهیه شده، می‌توان گفت بخش کلیدی‌ این طرح اجرایی شده است.

وی با تاکید بر این که حدود 30 تا 35 درصد از این پروژه اجرایی شده است، افزود: ایجاد زیربناها، جاده و تامین نیروی انسانی از دیگر بخش‌های انجام شده این پروژه است؛ از این رو احتمالا تا سال آینده میزان پیشرفت این طرح را به 60 درصد افزایش دهیم.

لاریجانی با بیان این‌که تلسکوپ مورد نیاز این رصد خانه طراحی، ساخته و به کشور ارائه شده است، ادامه داد: ابزارهای الکترونیکی این تلسکوپ در حال طراحی و ساخت است که دارای پیشرفت 25 درصدی است.

رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با اشاره به سابقه اجرای این طرح در کشور، یادآور شد: این طرح در سال 79 در شورای پژوهشی و پس از آن در هیات دولت به تصویب رسید و پس از مطالعات جدی برای مکان‌یابی رصدخانه آغاز شد.

وی با اشاره به میزان اعتبارات برای این طرح ملی توضیح داد: تاکنون برای اجرای این طرح مبلغ 17 میلیارد تومان از محل اعتبارات پژوهشگاه دانش‌های بنیادی صرف اجرای این طرح شده است و علاوه بر آن هفت میلیارد تومان از سوی مقام معظم رهبری و 10 میلیارد تومان از سوی مجلس شورای اسلامی به این طرح اختصاص داده شده است.

لاریجانی با تاکید بر این‌که رصدخانه ملی یک آزمایشگاه ملی و فرامنطقه‌ای است، اضافه کرد: برای اجرا و تاسیس رصدخانه ملی نیاز به 50 میلیارد تومان اعتبارات داریم.

وی با اشاره به انتخاب محل تاسیس رصدخانه گفت: با توجه به انجام مطالعات رصدی در کاشان لازم است تا نسبت به کاهش منابع روشنایی به منظور جلوگیری از ایجاد آلودگی نیرو و کاهش منابع انرژی اقدام کنیم که این امر نیازمند همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی است.

رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی موضوع انتقال برق به رصدخانه را از دیگر چالش‌های اجرای این طرح نام برد و تصریح کرد: برای انتقال برق به رصدخانه نیاز به یک میلیارد تومان اعتبارات داریم که این هزینه برای پژوهشگاه قابل توجه است، ولی وزارت نیرو می‌تواند در این زمینه همکاری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۳:۱۳

اميدوارم بودجه براي اين طرح ندن. چندين طرح علمي بزرگ توي چند دانشگاه خاص هست که هر ساله ميلياردها تومان پول پژوهش رو به اين بهانه ميبرن و هيچ کاري انجام نميدن. طرح رصدخانه ملي هم از اين طرحهاست.

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۵:۴۰

يکي از قديمترين رصد خانه هاي جهان در مراغه به لطف شما اکنون مخروبه اي بيش نيست فقط شماها به مرکز ايران که تاريخش چند صفحه نيست ميرسيد صد رحمت به هولاکوخان