• سه‌شنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94112717677
  • خبرنگار : 71089

معاون نخست وزیر ترکیه: به دنبال یک حمله ماجراجویانه در سوریه نیستیم

"ترکیه به دنبال یک حمله ماجراجویانه در سوریه نیست اما ما باید از نظر امنیت ملی احتیاط کنیم."

"ترکیه به دنبال یک حمله ماجراجویانه در سوریه نیست اما ما باید از نظر امنیت ملی احتیاط کنیم."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نومان کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه با حضور در برنامه‌ای در شبکه تلویزیونی "آهابر" با بیان مطلب فوق گفت: دیگر اتفاقات رخ داده در سوریه را نمی‌توان تنها به عنوان امور داخلی سوریه تلقی کرد. تحولات در این کشور باعث تعمیق بحران پناهجویان در ترکیه می‌شود. به خصوص تحولاتی که در نزدیکی بسیار با مرز ترکیه رخ می‌دهد، بسیار تاثیرگذار است و باید به عنوان یک مساله امنیت ملی برای ترکیه تلقی شود.

وی با اشاره به حملات رخ داده در مرز ترکیه با سوریه افزود: یک روز داعش موشک می‌اندازد، یک روز نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه حمله می‌کنند، اقدامات این حزب در نزدیکی مرز با ترکیه باعث افزایش قدرت گروه‌های تروریستی می‌شود که ترکیه در داخل با آنها رو به رواست. بر همین اساس، نمی‌توان مساله سوریه را به عنوان مساله یک کشور دور از ترکیه تلقی کنیم.

کورتولموش افزود: ترکیه به دنبال یک حمله ماجراجویانه در سوریه نیست اما ترکیه نیز از نظر امنیت ملی باید احتیاط کند. کشور ما باید در برابر هرگونه تهدیدی تدابیر لازم را اتخاذ کرده و در حالت آماده باش باشد. با این حال این به معنای انجام یک عملیات گسترده نیست. تنها ترکیه مجبور است هرگونه تحرکی را در نزدیکی مرزهایش از نزدیک مورد بررسی و نظارت قرار دهد. خدای نکرده، اگر اتفاقی علیه مرزها و تمامیت ارضی کشورمان رخ دهد،‌ باید جواب مناسب را بدهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال انجام عملیات مشترک میان ترکیه و عربستان سعودی علیه سوریه گفت: این گونه اخبار تنها در برخی رسانه‌ها و مطبوعات منتشر شده است و هنوز هیچ یک از این اخبار تایید نشده است.

به گفته او، "سوریه در یک جنگ داخلی به سر می‌برد اما اکنون تحولات جدید رخ داده نشان می‌دهد، دیگر این جنگ، داخلی نیست. جنگ نیابتی هم در این کشور رخ داد اما این جنگ نیز به پایان رسیده است. تحولات سوریه به حدی رسیده است که اگر یک راه حل پیدا نشود و راه برای ایجاد یک سیستم سیاسی مشارکتی،‌ دموکراتیک و مورد مطالبه مردم فراهم نشود، یک جنگ منطقه‌ای اتفاق خواهد افتاد که می‌تواند پیام آور یک جنگ جهانی باشد. برای بیان این مساله نیاز نیست که فال بین باشیم زیرا بحران سوریه گام به گام به این سمت حرکت می‌کند."

معاون نخست وزیر ترکیه در ادامه با مورد خطاب قرار دادن روسیه و آمریکا گفت: آمریکایی‌ها، روس‌ها و دیگر قدرتها باید عاقلانه رفتار کنند؛ در جغرافیای خاورمیانه نمی‌توان با بازی درآوردن کاری پیش برد.

وی در پاسخ به سوالی درباره حملات جنگنده‌های روسی در سوریه گفت: اقدامات روسیه در سوریه یکی از عوامل پیچیده شدن بحران در این کشور شده است. همچنین سیستم جهانی برای حل بحران سوریه نیاز به یک مکانیزمی دارد که اکنون چنین مکانیزمی موجود نیست.

او در ادامه با انتقاد از عملکرد سازمان ملل گفت: شورای امنیت فقط بر روی کاغذ یک سازمان برای حل بحران‌های جهان است. تنها این سازمان اعلام می‌کند که حل بحران پناهجویان و سوریه خوب است اما راهکاری ارائه نمی‌کند، باید مکانیزم‌هایی در این باره ایجاد شود.

کورتولموش در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: ترکیه از همان ابتدا به مساله پناهجویان از بعد انسانی نگاه کرده است.

وی با اشاره به اقدامات یگان‌های مدافع خلق در سوریه گفت: نیروهای این گروه به دنبال پاکسازی قومی هستند. آنها تلاش می‌کنند که افراد غیر کرد به خارج از منطقه بیرون رانده شوند. اگر شهر اعزاز در کنترل حزب اتحاد دموکراتیک قرار گیرد، این مساله یک مشکل امنیتی برای ترکیه ایجاد خواهد بود. بر همین اساس آنکارا نمی‌تواند تنها نظاره‌گر این مساله باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha