کاهش نرخ سود سپرده بانکی یک کار منطقی است که باعث روند مثبت بورس و حرکت نقدینگی از بازار پول به سمت بازار سرمایه می شود.
بهروز خدارحمی- دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری- در خصوص تاثیر کاهش نرخ سود سپرده بانکی در بازار سرمایه، ضمن بیان این مطلب گفت: اگر قرار باشد با چشم اندازی که در کشور متصور است، سرمایه گذاران خارجی وارد شوند و تامین مالی انجام دهند، نباید یک بخشی از اقتصاد منتفع شود و بخش دیگر آسیب ببیند.
وی افزود: لذا عاقلانه ترین کار، مواجه شدن بازار پول با نرخ های موجود در فضای بین المللی است، زیرا اگر قرار باشد در فضای بین المللی تامین مالی کنیم کسی حاضر نیست با نرخ 20 درصد تامین مالی از طریق بازار پول انجام دهد؛ بنابراین می توان گفت تصمیم شورای پول و اعتبار در خصوص کاهش نرخ سود بانکی منطقی است.
دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری تصریح کرد: زمانی نگران بودیم که نرخ تورم بیشتر از نرخ بهره باشد، زیرا بخشی از دارایی افراد در بازار پول از بین می رود اما اکنون می گوییم اگر قرار است نرخ تورم دائما به سمت پایین حرکت کند، به همان میزان هم باید نرخ بهره کاهش پیدا کند لذا کاهش نرخ سود بانکی از این نظر، تصمیم عاقلانه ای است.
این مقام مسئول با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی در تعاملات بازار پول و سرمایه موثر است، گفت: زمانیکه اعلام می شود افراد می توانند در بازار پول سپرده گذاری با نرخ 24 تا 25 درصد داشته باشند، شاید عقلانی نباشد که افراد به سمت بازار سرمایه حرکت کنند.
وی اضافه کرد: اگر نرخ سود سپرده بانکی تعدیل نشود ، جذب سرمایه گذاران خارجی به سمت بازار سرمایه نگران کننده است، چون اگر نرخ بازدهی بازار پول بیشتر از بازار سرمایه باشد، سرمایه گذاران خارجی جذب بازار پول می شوند لذا سرمایه به بخش مولد اقتصاد که بازار سرمایه است ورود نمی کند مگر اینکه نرخ ها تعدیل شود.
خدارحمی با بیان اینکه با کاهش نرخ سود بانکی جابجایی پول از بازار پول به بازار سرمایه امیدوار کننده است، تصریح کرد: کاهش نرخ سود سپرده بانکی در محاسبات بازار سرمایه لحاظ می شود و تاثیر مثبتی در روند بورس دارد به طوریکه موجب حرکت سرمایه از بازار پول به سمت بازار سهام می شود.
انتهای پیام
نظرات