• سه‌شنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۱:۲۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 94112717225
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

"کباب" خوردن زیاد شما را به این سرطان نزدیک می‌کند!

"کباب" خوردن زیاد شما را به این سرطان نزدیک می‌کند!

ایسنا/کرمانشاه کارشناس مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت استان کرمانشاه مصرف زیاد کباب را یکی از عوامل زمینه‌ساز در ابتلا به سرطان روده بزرگ عنوان کرد.

کارشناس مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت استان کرمانشاه مصرف زیاد کباب را یکی از عوامل زمینه‌ساز در ابتلا به سرطان روده بزرگ عنوان کرد.

سحر یزدان پناه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، سرطان روده بزرگ(کولون، رکتوم) را یکی از سرطان‌های شایع در دنیا عنوان کرد و افزود: هرساله پنج میلیون نفر در دنیا به این سرطان مبتلا می‌شوند که از این تعداد 500 هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.

یزدان پناه این سرطان را یکی از سرطانهای شایع در کشور و استان کرمانشاه نیز عنوان کرد و افزود: این سرطان بعد از سرطانهای پوست، سینه و معده شایع ترین سرطان در استان به شمار می‌رود.

کارشناس مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت استان کرمانشاه سن بروز این سرطان را از 40 سالگی به بعد عنوان کرد و افزود: سن یکی از فاکتورهای خطر این بیماری به شمار می‌رود و توصیه می‌شود افراد از سن 40 سالگی به بعد غربالگری و آزمایش در خصوص تشخیص این نوع سرطان را داشته باشند.

وی تاخیر در زمان دفع مدفوع را یکی از علل بروز سرطان روده بزرگ عنوان کرد و افزود: بر اثر این تاخیر زمان تماس عوامل بیماری‌زا با دیواره روده زیاد شده و همین امر زمینه ساز بروز سرطان روده بزرگ می‌شود.

وی نوع رژیم غذایی را در بروز این تاخیر موثر دانست و اظهار کرد: رژیم‌های غذایی کم فیبر و پرچربی و نیز پر پروتئین مانند مصرف بیش از حد گوشت قرمز می‌تواند تاخیر در دفع مدفوع را موجب شده و همین امر زمینه را برای ابتلا به سرطان روده بزرگ فراهم می‌کند.

یزدان پناه خوردن کباب را هم یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان روده بزرگ عنوان کرد و افزود: کباب علاوه بر اینکه گوشت بوده و یک غذای پر پروتئین است، به دلیل اینکه با استفاده از دود ذغال طبخ می‌شود و کربن حاصل از دود ذغال سرطان زا است، قطعا بیش از مواد غذایی دیگر در بروز سرطان روده بزرگ نقش دارد.

وی تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ را عامل موثری در درمان آن عنوان کرد و افزود: از جمله علائمی که به وسیله آن می توان ابتلا به این سرطان را تشخیص داد می‌توان به وجود خون در مدفوع، یبوست و اسهال مزمن بیش از دو تا سه هفته، عدم تخلیه کامل مدفوع، باریک شدن مدفوع و نیز کاهش وزن غیرموجه اشاره کرد.

یزدان پناه یادآور شد: لزوما وجود این علائم به معنای ابتلا به سرطان روده بزرگ نیست و تنها در صورت بروز این علائم افراد باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرده تا از ابتلا و یا عدم ابتلا به این نوع سرطان اطمینان حاصل کنند.

وی مهمترین عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان روده بزرگ را رژیم غذایی کم فیبر وپرچربی، کم تحرکی، استفاده کم از میوه و سبزیجات، چاقی و مصرف سیگار و الکل عنوان کرد و افزود: مصرف سیگار و الکل خطر ابتلا به این نوع سرطان را تا دو برابر افزایش می‌دهد.

یزدان پناه اظهار کرد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته 50 درصد موارد ابتلا به این نوع سرطان به نوع رژیم غذایی و 32 درصد آن به کم تحرکی بستگی دارد و افراد قطعا با اصلاح سبک زندگی خود بویژه در زمینه تغدیه و ورزش می‌توانند پیشگیری مناسبی در زمینه ابتلا به این نوع سرطان داشته باشند.

وی توصیه کرد: همه افراد بالای 40 سال بویژه افرادی که در بستگان درجه یک آنها موارد ابتلا به این نوع سرطان وجود دارد، باید غربالگری و آزمایش‌های تشخیصی سرطان روده بزرگ را انجام دهند تا بتوانند در سریعترین زمان برای درمان آن اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۲۷ ۱۱:۲۵

اين مردم بيچاره تو سير کردن شکم موندن اينا رفتن کشف کردن کباب زياد باعث سرطان ميشه بابا ايول!!!