• دوشنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94111912124

با تلاش 25 ساله پژوهشگر ایرانی محقق شد

تولید پانسمان‌های ترمیم زخم و توقف خونریزی از سخت‌پوستان دریایی

تولید پانسمان‌های ترمیم زخم و توقف خونریزی از سخت‌پوستان دریایی

نتیجه 25 سال تحقیق پژوهشگر ایرانی منجر به تولید چندین نمونه پانسمان بیولوژیک ترمیم زخم (زخم‌بند) و بندآورنده‌های خونریزی با استفاده از پوسته سخت‌پوستان دریایی شد که بدون به کارگیری هیچ‌گونه ماده دارویی شیمیایی، سرعت ترمیم زخم را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد.

نتیجه 25 سال تحقیق پژوهشگر ایرانی منجر به تولید چندین نمونه پانسمان بیولوژیک ترمیم زخم (زخم‌بند) و بندآورنده‌های خونریزی با استفاده از پوسته سخت‌پوستان دریایی شد که بدون به کارگیری هیچ‌گونه ماده دارویی شیمیایی، سرعت ترمیم زخم را به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر سهیلا سلحشور کردستانی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره طرح تحقیقاتی خود اظهار کرد: از 25 سال قبل و زمانی که دانشجوی دکتری بودم، کار تحقیقاتی در زمینه پانسمان‌های بیولوژیک ترمیم زخم را آغاز کردم و در دوره فوق تخصص و پس از آن نیز ادامه دادم که توانستیم از پوسته سخت پوستان دریایی، یکسری بیومتریال‌هایی استخراج کنیم و خاصیت ترمیم زخم را در آنها یافتیم.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: با اجرای این طرح تحقیقاتی، پنج ثبت اختراع به نام خودم از اروپا گرفته‌ام و سپس کاربردهای مختلف برای ترمیم انواع زخم‌ها را از جمله زخم بستر، زخم دیابتیک، زخم‌های عروقی و زخم‌ها در کسانی که بیماری‌های ژنتیک مانند EB دارند، تعریف کردیم.

به گفته وی، پانسمان‌های بیولوژیک ترمیم زخم، برای بهبود سوختگی‌ها نیز کاربردهای وسیعی دارد و به طور کلی، سرعت ترمیم انواع زخم را 75 درصد افزایش می‌دهد.

سلحشور کردستانی تاکید کرد: این پانسمان‌ها ضد میکروبی هستند و علاوه بر تاثیر زیاد در سرعت ترمیم زخم، در کاهش استفاده از آنتی بیوتیک برای بیمارانی که زخم و عفونت پیدا می‌کنند، موثرند.

وی ادامه داد: این زخم‌بندها از مواد طبیعی تولید شده‌اند، به دلیل اینکه منشا دریایی دارند و به عنوان دارو محسوب نمی‌شوند و به لحاظ سیستمیک، هیچ تاثیری در بدن ندارند؛ بنابراین تاثیرات جانبی مصرف دارو را هم نخواهند داشت.

سلحشور کردستانی که بنیانگذار یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه مهندسی پزشکی است، به اخذ مجوزهای وزارت بهداشت و همچنین استانداردهای بین‌المللی از جمله مجوز کیفیت اروپا (CE) و ایزو 13485 که یک ایزوی اختصاصی برای محصولات پزشکی است، برای این پانسمان‌ها اشاره کرد و گفت: این محصولات خوشبختانه هم‌اکنون روانه بازار مصرف کشور شده است.

وی یادآور شد: درحال حاضر پنج نمونه از این پانسمان‌های بیولوژیک برای زخم‌هایی که حفره دارند، زخم‌های همراه با عفونت، زخم‌هایی که ترشحات زیادی دارند و زخم‌های دیابتیک تولید کرده‌ایم.

این پژوهشگر ایرانی درباره وجود نمونه‌های خارجی پانسمان‌های ترمیم زخم نیز توضیح داد: نمونه‌های مشابه این پانسمان‌ها قبلا تولید شده بود، با این تفاوت که آنها از مواد مصنوعی با ریشه‌های پلیمری و نفتی ساخته شده‌اند، ولی در پانسمان‌های تولیدی ما از مواد جدید و کاملا بیولوژیک و بدون ضرر استفاده شده که خاصیت ضدمیکروبی دارند و همین ویژگی، محصولات ما را منحصر به فرد کرده است.

به گفته وی، ساخت انواع مختلف پانسمان‌های بیولوژیک در دستورکار این شرکت دانش‌بنیان قرار دارد و به عنوان مثال برخی از آنها برای ترمیم زخم‌های ناشی از جراحات سنگین، زخم بستر افراد دارای ضایعات نخاعی یا سالمندان بیمار که مدتها در صندلی چرخدار یا تختخواب، بدون حرکت می‌مانند، اختصاصی سازی خواهد شد.

تولید بندآورنده‌های خونریزی به منظور کاهش تلفات ناشی از حوادث

سلحشور کردستانی با بیان اینکه دوره پس از عمل جراحی و هنگام عمل جراحی (چه به صورت تهاجمی یا کم تهاجمی)، معمولا با خونریزی همراه است، افزود: همین موضوع برای افرادی که دارای خون نادر هستند، مشکلاتی در تهیه خون برای تزریق ایجاد می‌کند و در بیمارانی که مشکل انعقاد خون دارند نیز ممکن است خونریزی ادامه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از عوامل مهم در مرگ و میرهای ناشی از تصادفات جاده‌ای، ادامه خونریزی مجروحان است و بر اساس آمار موجود، حدود 60 تا 65 درصد مرگ ومیر در حوادث مختلف به علت ادامه خونریزی مصدومان روی می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در ادامه تحقیقات خود، نوعی بندآورنده‌های طبیعی خونریزی را تولید کرده‌ایم که بدون استفاده از هرگونه داروی شیمیایی، موجب بندآوردن خونریزی مصدومان و مجروحان حوادث مختلف می‌شود.

وی تصریح کرد: این بندآورنده‌های خونریزی در اشکال ساده و درعین حال، متنوع طراحی و تولید شده‌اند و به دلیل استفاده از مواد طبیعی در آنها، هیچ گونه آلرژی و حساسیتی ایجاد نمی‌کنند و می‌توانند در حوادث و سوانح مختلف به آسیب دیدگان کمک کنند.

محقق طرح تصریح کرد: تهیه زخم‌بندها و بندآورنده‌های خونریزی بدون نسخه پزشک امکانپذیر است و استفاده از آنها به آموزش و تخصص ویژه‌ای نیاز ندارد؛ بنابراین همگان به راحتی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha