چین، آمریکا، افغانستان و پاکستان امروز (شنبه) سومین دور از مذاکراتشان را با هدف یافتن راهی برای کشاندن طالبان به پای میز مذاکره با دولت کابل آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، سرتاج عزیز، مشاور ویژه پاکستان در امور خارج در آغاز مذاکرات در اسلام آباد گفت: نباید هیچ پیش شرطی برای مذاکرات وجود داشته باشد با این حال طالبان تاکنون اعلام کرده تا زمانی که اول با مقامات آمریکا مذاکرات نکند با دولت کابل مذاکرات مستقیم برگزار نخواهد کرد.
دورهای قبلی این مذاکرات چهارجانبه با وعده دیدار مجدد پایان یافته اما سرتاج عزیز گفت: میخواهم این بار تا پایان نشست امروز شاهد ایجاد نقشه راهی برای ظهور و پدیداری صلح باشم. از نظر ما یک نقش راه شفاف، مشخص و عملی برای روند صلح میان دولت کابل و گروههای طالبان بسیار مهم است.
وی افزود: هر نقشه راهی که این نشست چهارجانبه با آن موافقت کند، باید صریحا هر مرحله از این روند چند مرحلهای را قید کند. باید راهی نیز برای اندازهگیری پیشرفتها وجود داشته باشد.
سرتاج عزیز ادامه داد: ما معتقدیم که هدف تلاشهای جمعیمان در این مرحله باید ترغیب بیشترین تعداد گروههای طالبان برای پیوستن به این مذاکرات صلح باشد. این امر به جهت دادن به این روند کمک میکند و به گروههای شورشی مسیر اصلی را نشان داده و نهایتا فضای ناسازگاریها را محدود میکند، یک اقدام مشترک منجر به کاهش چشمگیر خشونتها و ناآرامیها میشود.
کابل نیز تمایل شدید خود را برای دستیابی به نتیجه ابراز کرده است.
جاوید فیصل، معاون عبدالله عبدالله، مدیر اجرایی افغانستان گفت: ما به شدت منتظریم تا شاهد نتایج و تاثیرات فوری نشستهای چهارجانبه و پیشرفتی باشیم که در دو نشست قبلی داشتیم.
دور اول این مذاکرات ماه گذشته میلادی در اسلام آباد برگزار شد که در آن هیاتهای حاضر تدوین چهارچوب لازم برای مذاکرات مستقیم میان کابل و طالبان را آغاز کردند.
دور دوم مذاکرات 18 ژانویه سال جاری میلادی در کابل برگزار شد که از گروههای طالبان خواست تا بدون هیچ پیش شرطی وارد مذاکرات اولیه با دولت افغانستان شوند.
این در حالی است که نمایندگان طالبان به طور چشمگیری در جریان این روند غایب بودند و تحلیلگران هشدار دادهاند که برای برگزاری مذاکرات واقعی راه طولانی در پیش است.
در همین حال طالبان حمله به اهداف دولتی و خارجی در افغانستان را در زمستان امسال افزایش داده است.
ناظران میگویند، افزایش اقدامات شورشیان و تلاش شبه نظامیان برای تصرف مناطق بیشتر با هدف به دست آوردن امتیازات بزرگتر در جریان مذاکرات تاکید دارد.
افغانستان حمایت پاکستان را برای آوردن طالبان به پای میز مذاکره بسیار مهم و حیاتی میداند.
انتهای پیام
نظرات