• چهارشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۵:۴۸
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 94111409538
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

رییس سازمان نهضت سوادآموزی اعلام کرد

822 هزار تومان، میانگین هزینه باسواد کردن بیسوادان در شهرها

822 هزار تومان، میانگین هزینه باسواد کردن بیسوادان در شهرها

رییس سازمان نهضت سوادآموزی جمعیت بی‌سوادان کشور را یک میلیون و 366 هزار نفر اعلام کرد.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی جمعیت بی‌سوادان کشور را یک میلیون و 366 هزار نفر اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، علی باقرزاده امروز (14 بهمن) در نشستی خبری در کرمانشاه، با اشاره به شناسایی یک میلیون و 366 هزار بی‌سواد در کشور، گفت: بر اساس آمار سرشماری سال 1390، سه میلیون و 456 هزار نفر از جمعیت بین 10 تا 49 ساله کشور اعلام بی‌سوادی کردند.

وی تصریح کرد: از این تعداد 400 هزار نفر اتباع خارجی هستند که فعلا این گروه را از مجموع گروه‌های هدف خود کنار گذاشته‌ایم.

باقر زاده افزود: همچنین از این تعداد 380 هزار نفر را به دلیل نداشتن کد ملی و مشخصات پیدا نکردیم و تعدادی از این جمعیت نیز از طرف نهادهایی مانند بهزیستی آموزش ناپذیر معرفی شده‌اند.

وی تصریح کرد: همچنین بیش از یک میلیون و 100 هزار نفر از این افراد در فاصله سال 1390 تاکنون باسواد شده‌اند و 750 هزار نفر دیگر از این افراد نیز با وجود اینکه اعلام بی‌سوادی کرده‌اند، اما آمارهای ثبتی ما نشان می‌دهد که این افراد از قبل دبستان و یا نهضت رفته‌اند و در همین راستا این گروه را جدا کرده و برنامه جداگانه‌ای برای آنها داریم.

باقرزاده با اشاره به فوت تعدادی از این افراد، اظهار کرد: در مجموع از سه میلیون و 456 هزار نفری که در سرشماری سال 1390 اعلام بیسوادی کرده‌اند، ما در نهایت به 866 هزار نفر بی‌سواد رسیدیم که گروه هدف ما برای سوادآموزی هستند. البته این تعداد بی‌سواد با فرض بر این است که بی‌سواد جدیدی از سال 1390 اضافه نشده و همه افرادی هم که در سرشماری آن سال اعلام باسوادی کرده‌اند، واقعا باسواد باشند.

وی افزود: با ثبت نام افراد جامعه در پایگاه هدفمندی یارانه‌ها ما به جمعیت چهار میلیونی برخوردیم که وضعیت سواد آنها برای ما مشخص نیست و از این تعداد 500 هزار نفر آنها زیر 25 سال سن دارند که اگر یک جایی درس خوانده باشند قطعا سوابقی دارند و به همین علت این تعداد افراد را با اینکه از بی‌سواد بودن آنها مطمئن نیستیم را هم در مجموعه هدف خود قرار دادیم.

باقرزاده تصریح کرد: با اضافه کردن این تعداد به 866 هزار بی‌سواد شناسایی شده (بر اساس سرشماری سال 1390 ) در حال حاضر با در نظر گرفتن اینکه بی‌سواد جدیدی طی این سالها اضافه نشده و همه افرادی هم که اعلام باسوادی کرده‌اند واقعا باسواد باشند، در کشور در حال حاضر یک میلیون و 366 هزار نفر بی‌سواد داریم.

معاون وزیر آموزش و پرورش درصد باسوادی کشور را بالای 97 درصد اعلام و تصریح کرد: این یک میلیون و 366 هزار نفر بی‌سواد حدود سه درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

باقرزاده داشتن مدرک پنجم دبستان را حداقل شاخص برای باسواد بودن افراد دانست و اظهار کرد: تاکنون سوابق آموزشی 25 میلیون نفر در کشور را وارد سیستم کرده‌ایم.

وی اظهار کرد: افراد با داشتن مدرک پنجم دبستان برای ما دیگر بی‌سواد محسوب نمی‌شوند و چنانچه خودشان اعلام کنند که بی‌سواد هستند و یا سوادشان را فراموش کرده‌اند، برای آنها دوره‌های توانمندسازی برگزار می‌کنیم.

باقرزاده در ادامه آمار بی‌سوادی مردان و زنان را در کشور نزدیک به هم عنوان کرد و افزود: در حال حاضر زنان 55 درصد و مردان 45 درصد بی‌سوادان ما را تشکیل می‌دهند و این اتفاق بسیار مهمی است که در یک کشور عدالت جنسیتی در زمینه سواد برقرار شده است.

وی افزود: این عدالت در زمینه باسوادی شهری و روستایی هم برقرار شده، بطوریکه نیمی از بی سوادان ما در شهر و نیم دیگر در روستاها هستند.

باقرزاده خاطر نشان کرد: نکته‌ای که در این زمینه می‌توان مطرح کرد این است که باسواد کردن مردان به دلیل مشغله کاری و بی انگیزه بودن آنها سخت‌تر از زنان است و همچنین با سواد کردن افراد ساکن در شهر به مراتب سخت‌تر از افراد روستایی است.

وی با بیان اینکه سازمان نهضت سوادآموزی سالانه 500 هزار نفر را تحت پوشش می‌برد، گفت: از این تعداد 300 هزار نفر بی‌سواد و 200 هزار نفر برنامه تکمیلی سواد را می‌گذرانند.

باقرزاده افزود: متاسفانه از مجموع 300 هزار نفر حدود 25 درصد آنها در طول دوره سوادآموزی ریزش می‌کنند و تعدادی هم در امتحانات نمره قبولی نمی‌گیرند.

وی اظهار کرد: بر همین اساس برای تشویق بی‌سوادان به یادگیری سواد و جلوگیری از ریزش آنها در کلاس‌ها، برنامه‌های تشویقی از جمله پرداخت 134 هزار تومان پاداش را در صورت سواد دار شدن در نظر گرفته‌ایم.

باقرزاده افزود: همچنین اگر یکی از اعضای خانواده فرد بی‌سواد به او آموزش بدهد، مبلغ 670 هزار تومان را به فرد آموزش دهنده می‌دهیم که هر دو این ارقام در سال آینده افزایش می‌یابد.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: علاوه بر اینها دستگاه‌های اجرایی هر استان هم برای بی سوادان تشویق‌های جداگانه‌ای در نظر گرفته‌اند. بطور مثال کمیته امداد استان کرمانشاه هر بی‌سواد زیر مجموعه خود را در صورت باسواد شدن به همراه خانواده به سفر مشهد مقدس می‌برد.

وی خاطر نشان کرد: در صورتی از فرد بی‌سواد ثبت نام به عمل می‌آید که بی‌سواد بودن او در سیستم ما محرز شده باشد.

باقرزاده در خصوص هزینه باسواد کردن هر فرد گفت: ما برای سواد آموزی هر فرد به طور میانگین در هر شهری بطور مستقیم 672 هزار تومان هزینه کرده و بطور غیر مستقیم نیز با احتساب نیروی انسانی و لوازم التحریر رایگان و کتاب 150 هزار تومان دیگر هزینه می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha