رئیس میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری شهرستان دهلران گفت: مطالعات جدید و بررسیهای بیشتر پیشینه سکونت در دهلران طبق شواهد و دادههای باستانشناسی و تائید باستان شناسان تا ۳۰ تا ۴۰ هزار سال پیش به عقب خواهد رفت.
«فرج فاضلی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، با بیان اینکه بررسیها و مطالعات انجامشده در دشت دهلران نشان میدهد سابقه سکونت در این دشت بهاحتمالزیاد به 30 تا 40 هزار سال پیش بازمیگردد، اظهار کرد: در حوزه رودخانه دویرج و منطقه وسیعی از بخش موسیان شهرستان دهلران، محوطهها و سایتهایی از دورههای پارینهسنگی میانی، جدید و فراپارینهسنگی تا دوره اسلامی یافت شدهاند.
رئیس میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دهلران تصریح کرد: از محوطههای که مربوط به دوران پارینهسنگی هستند دادهها و اطلاعاتی مانند ابزارهای سنگی همچون سنگهای مادر، خراش نده ها، تراش ابزارها، سوراخ کنندهها بهدستآمده است که نشان میدهد شهر دهلران خیلی قدیمیتر از دوره نوسنگی و نه هزار سال پیش است.
فاضلی گفت: در این بررسیها بعضی از محوطهها و سایتهای مربوط بهپیش از تاریخ یافت شدهاند که دادههایی مانند ابزارهای سنگی، سفالهای منقوش، دستساختههای سنگی نظیر کوبندهها، سنگسابها از آنها بهدستآمده و محوطههایی از دورههای آغاز ادبیات همزمان با دورههای «اوروک» و «جمدت نصر» بینالنهرین هم در این بررسیها بهدستآمده است.
فاضلی ادامه داد: تاکنون طبق مطالعات باستانشناسی انجامشده در شهرستان دهلران، تپه «علیکش» با نه هزار سال قدمت بهعنوان قدیمیترین اثر شناساییشده مطرح بود ولی با مطالعات جدید و بررسیهای بیشتر پیشینه سکونت در دهلران طبق شواهد و دادههای باستانشناسی و تائید باستان شناسان تا 30 تا 40 هزار سال پیش به عقب خواهد رفت.
وی گفت: سرپرست برنامه پژوهشی بررسی و شناسایی شبکه زهکشی 23 شهرستان دهلران به عهده کارشناس مجرب باستانشناسی پژوهشکده باستانشناسی کشور و باستانشناس مشاور اداره کل میراث فرهنگی استان ایلام «شقایق هورشید» است.
انتهای پیام
نظرات