• یکشنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۰:۴۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 94111106422
  • خبرنگار : 71417

آغاز نشست سران اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا / موگابه: تروریسم زخم بزرگی در آفریقاست

آغاز نشست سران اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا / موگابه: تروریسم زخم بزرگی در آفریقاست

بیست‌وششمین نشست سران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا در حالی کار خود را آغاز کرد که رییس‌جمهوری زیمبابوه در ابتدای این نشست بر اهمیت اتحاد و یکپارچگی، احترام به حقوق بشر و حکومت منسجم برای رویارویی با چالش‌ها تاکید کرد.

بیست‌وششمین نشست سران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا در حالی کار خود را آغاز کرد که رییس‌جمهوری زیمبابوه در ابتدای این نشست بر اهمیت اتحاد و یکپارچگی، احترام به حقوق بشر و حکومت منسجم برای رویارویی با چالش‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری شینهوا، در بیست و ششمین نشست سران کشورهای اتحادیه آفریقا، علاوه بر رهبران این کشورها میهمانانی خارجی از جمله بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین حضور داشتند. جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان ناظر، با هیأتی به ریاست حسین ملاعبداللهی، مدیرکل آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان در این دوره از نشست‌ها حضور دارد.

رابرت موگابه، رییس‌جمهوری زیمبابوه در آغاز این نشست تاکید کرد که اتحاد امری حائز اهمیت در رویارویی با چالش‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به شمار می‌رود. موگابه خاطرنشان کرد: ما باید با یک صدا صحبت کنیم و فصلی جدید را در حرکت خود به سمت استقلال رقم زنیم تا بتوانیم از تهدیدهایی نظیر تروریسم، بیماری‌های مسری و مناقشات رهایی یابیم.

رهبران اتحادیه آفریقا در نشست دو روزه خود درباره مسائل مختلفی از جمله حقوق بشر، وضعیت زنان، تروریسم و اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت‌وگو می‌کنند. رییس‌جمهوری زیمبابوه در سخنرانی خود همچنین اظهار کرد که به رغم تهدید تروریسم و مشکلات اقتصادی خوشبختانه گذار اقتصادی-اجتماعی آفریقا در مسیر خود حرکت می‌کند. وی اضافه کرد: بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در سال 2015 شاهد برگزاری انتخابات شفاف، عادلانه و مسالمت‌آمیز بودند.

وی در خصوص وجود افراط گرایی در قاره آفریقا و تبدیل آن به یک بحران ابراز ناخرسندی کرد و افزود: تروریسم زخمی بزرگ در آفریقاست که بر تلاش ما در راستای دستیابی به صلح و امنیت مردمان‌مان تاثیر منفی می‌گذارد.

موگابه همچنین در سخنرانی آتشین خود با لحنی طعنه‌آمیز غربی‌ها، استعمارگران سابق، باراک اوباما، سازمان ملل متحد و سفیدپوستان را هدف انتقادات خود قرار داد. زمانی که موگابه 91 ساله تهدید می‌کرد که اگر به آفریقا عضویت دائم در شورای امنیت اعطا نشود از سازمان ملل خارج می‌شود، بان کی‌مون به نشانه نارضایتی در جای خود جابجا شد.

موگابه گفت: ما خواستیم و خواستیم و خواستیم که شورای امنیت اصلاح شود. کشورهای آفریقایی خسته شده‌اند از بس که سخنرانی‌های توخالی در سازمان ملل انجام داده‌اند و هیچ نتیجه‌ای ندیدند. آفریقایی‌ها عضو واقعی در سازمان ملل نیستند و تنها آن کسانی که سفید پوست هستند، عضو به حساب می‌آیند و اگر آنها زمانی تصمیم بگیرند که "مرگ بر سازمان ملل" بگویند، با عصبانیت از آن خارج می‌شوند. اگر سازمان ملل می‌خواهد نجات یابد، ما (آفریقا) هم باید عضو برابر باشیم.

وی افزود:‌ آقای بان کی‌مون شما مرد خوبی هستند اما ما نمی‌توانیم شما را یک مبارز کنیم. این ماموریت شما نیست اما ما برای هویت و شخصیت‌ خودمان به عنوان آفریقایی مبارزه خواهیم کرد. شما باید به سازمان ملل متحد بگویید که آفریقایی‌ها هم انسان هستند و نه شبح. به آنها بگویید که ما هم به این جهان تعلق داریم. مقر سازمان ملل در نیویورک در جای مناسبی نیست و باید در کشور پرجمعیت‌تری مستقر شود؛ مثل چین، هند و یا در آفریقا.

موگابه همچنین گفت که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا عروسک خیمه‌ شب‌بازی سفیدپوستان است. رئیس‌جمهوری زیمبابوه پیش از آن گفته بود که سفیدپوستان در سراسر اقیانوس سیاهپوستان را به عنوان برده کشیدند و همان سیاهپوستان خصوصا اوباما ممکن است که الان احساس آزادی کنند. آمریکایی‌های سیاهپوست هنوز شهروند درجه دو حساب می‌شوند و در جاهایی مثل منطقه هارلم در شمال نیویورک زندگی می‌کنند که وضعیت آموزشی و بهداشتی مناسبی ندارد. حتی پس از استعمار هم هنوز استعمارگران سابق در مکان‌های مختلف آفریقا هستند؛ اگر حضور فیزیکی هم نباشد از طریق گروه‌های مردم‌نهاد است.

در همین حال، دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی خود در این نشست از رهبران آفریقایی خواست که به دنبال تحقق حقوق بشر و توسعه همه‌جانبه با هدف رشد بلندمدت و ثبات پایدار باشند.

بان کی مون گفت: ما باید در مسائلی نظیر حقوق بشر، حکمرانی مناسب و حقوق زنان سرمایه‌گذاری کنیم زیرا این مسائل پیش زمینه‌های دستیابی به توسعه، امنیت و صلح هستند.

وی تاکید کرد که یکپارچگی کشورهای آفریقایی در امر مقابله با تروریسم، فقر و دیگر مشکلات از ضرورت بسزایی برخوردار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha