• دوشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94110502673

کشف پروتئینی که ترمز سرطان خون است

کشف پروتئینی که ترمز سرطان خون است

دانشمندان مؤسسه والتر و الیزا هال موفق به شناسایی پروتئینی شدند که گسترش سلول‌های لوسمی میلوئید حاد را تسهیل می‌کند.

دانشمندان مؤسسه والتر و الیزا هال موفق به شناسایی پروتئینی شدند که گسترش سلول‌های لوسمی میلوئید حاد را تسهیل می‌کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، بدن انسان برای تنظیم چگونگی رشد و تکثیر سلول‌ها دارای کنترلگر در محل است که شامل مکانیزم مفید و خاصی است که از گسترش بیماری جلوگیری می‌کند؛ اما زمانی که پای بیماری لوسمی میلوئید حاد به میان می‌آید، این کنترلگرها خنثی می‌شوند و به سلول‌های سرطانی، آزادی عمل برای تکثیر و رشد خارج از کنترل می‌دهند.

محققان استرالیایی با کشف پروتئین هدایتگر این فرآیند نشان داده‌اند که با متوقف کردن فعالیت آن شاید بتوان این سرطان خون مرگبار را متوقف کرد.

لوسمی میلوئید حاد یک نوع تهاجمی سرطان خون با سرعت رشد بالا است که نرخ بقای پنج سال در میان مبتلایان آن 24 درصد است. شیمی‌درمانی شکل اصلی درمان برای این مبتلایان است اما در کنار آن عوارض جانبی آزاردهنده‌ای مانند تهوع، ریزش مو، اسهال و مشکلات باروری وجود دارد. همچنین سه چهارم بیماران با عود مجدد بیماری روبرو می‌شوند.

این عوارض وحشتناک است که یافته جدید دانشمندان موسسه والتر و الیزا هال را نویدبخش کرده است. آن‌ها نه تنها دریافته‌اند که پروتئین Hhex فرآیند گسترش سلولهای لوسمی میلوئید حاد را تسهیل می‌کند، بلکه همچنین مشخص کرده‌اند که این پروتئین برای سلول‌های سالم ضروری نبوده از این رو می‌توان آن را بدون ایجاد عوارض جانبی خاص درمان‌های کنونی مورد هدف قرار داد.

دانشمندان دریافتند که با مسدود کردن پروتئین Hhex در مدلهای بیماری پیش‌بالینی می‌توانند بطور کامل سلول‌های سرطانی را از بین ببرند. اکنون چالش پیش روی محققان، شناسایی بخشهای حیاتی پروتئین است که به آن اجازه فعالیت می‌دهد تا بتوان داروهایی برای مسدود کردن این فعالیت تولید کنند.

این تحقیق در مجله Genes & Development منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۹:۵۹

کاش علاج اين بيماريا پيدا بشه بلکه پدر منم معالجه بشه. تا کي بايد صبر کنيم؟