• سه‌شنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 94101508271

پروفسور ثبوتی:

برخی با نادیده گرفتن سهم آموزش عالی در تولید علم، فقط دزدی مقالات و مدرک‌گرایی را می‌بینند

برخی با نادیده گرفتن سهم آموزش عالی در تولید علم، فقط دزدی مقالات و مدرک‌گرایی را می‌بینند

رییس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم گفت: وقتی ضعف‌ دانشگاه‌ها را بررسی می‌کنید، سهم آنها در تولید علم ایران را هم ببینید.

رییس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم گفت: وقتی ضعف‌ دانشگاه‌ها را بررسی می‌کنید، سهم آنها در تولید علم ایران را هم ببینید.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا پروفسور یوسف ثبوتی، طی سخنانی در دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس، به مروری بر پژوهش و آموزش عالی در ایران پرداخت و با اشاره به افزایش تعداد مقالات پراستناد محققان کشور در مجامع علمی بر توانمندی پژوهشگران ایرانی تأکید کرد و گفت: وقتی صحبت از آموزش عالی به میان می‌آید برخی تنها به مطرح کردن مسائلی همچون بازار فروش پایان‌نامه، دزدی مقالات، کم سوادی دانشجویان و اساتید و مدرک گرایی بی‌محتوا بسنده می‌کنند؛ اما اگر این ضعف‌ها و کاستی‌ها را می‌بینیم باید به نقاط قوتی که وجود دارد مانند سهم رو به رشد ایران در تولید علم دنیا هم بپردازیم.

وی افزود: پژوهشگران کشور با بودجه نامناسب در تولید علم سهیم می‌شوند و این نشان دهنده توانایی جامعه علمی کشورمان است.

دکتر ثبوتی به سلامت دانشگاه‌های کشور اشاره کرد و گفت: صادق‌ترین انسان‌ها که همانا جوانان این مرز و بوم هستند، در دانشگاه‌ها حضور دارند. دانشگاه به دلیل ماهیت خاص خود، مکانیزم گندزدایی دارد و اگر در مقاطعی دچار آلودگی شود این قابلیت را دارد که دوباره خودش را پاک و بری از ناخالصی‌ها کند.

رییس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم افزود: در طول سال بسیاری از پژوهشگران جوان خود را به دلیل ترک کشور از دست می‌دهیم . نیمی از نخبگان کشور که هم اکنون در آمریکا مشغول کار و تحصیل هستند، در ده سال گذشته ایران را ترک کرده‌اند.

دکتر ثبوتی گفت: در وضعیت فعلی آموزش عالی کشور شامل اساتید و دانشجویان توانایی بالایی در یادگیری یافته‌های روز دنیا دارند؛ اما مشکل پس از این مرحله آغاز می‌شود. در این جامعه فارغ التحصیلان قادر نیستند یادگرفته‌های خود را به اثری که در جامعه خریدار داشته باشد تبدیل کنند. آنها کارآفرین نیستند. نه دانشگاهیان از فوت و فن لازم برخوردارند و نه صنایع توان لازم را برای بهر‌ه‌گیری از دانش و معلومات دانشگاهیان دارند.

وی در پایان بار دیگر به روند رو به رشد پژوهش در کشور اشاره کرد و گفت: در 20 سال نخست راه‌اندازی دانشگاه تهران هیچ پژوهشی از ایران در مجلات بین‌المللی دیده نمی‌شود. در دهه 40 چند مورد وجود دارد. با وقوع انقلاب و جنگ این روند متوقف شد . در دهه 70 تنها کارهای نظری صورت می‌گرفت چرا که کار عملی آزمایشگاه و زیرساخت‌های خاصی طلب می‌کرد؛ اما در دهه 80 درجه‌ای از بلوغ در نظام پژوهشی کشور دیده شد که تا به امروز نیز در حال گسترش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۰-۱۵ ۱۱:۵۶

فارغ التحصيل مهندسي بهداشت محيط از قطب علمي مملکت يعني دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تهران هستم و الان سه سال هست دارم ميدوم مدرک تحصيلي که در راستاي شغلم هست رو به دانشگاه علوم پزشکي محل کارم ارائه بدم بقولانم قبول نمي کنن خودتون از ارزش انداختين مدرکهاتونو

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۱۵ ۱۳:۲۵

بعضي ها هم توانايي تبديل علم خود به سرمايه و کار آفريني را دارند ولي مقررات بسيار غلط موجود در کشور اجازه فعاليت به آنها را نميدهد. در سالهاي اخير به افرادي مجوز آزمايشگاه ژنتيک داده شده است که اگر يک مساله و ابهام ژنتيکي از ده نفر از آنان پرسيده شود ده جواب مختلف خواهيد شنيد و اگر هر ده نفر هم با همفکري مساله را بررسي کنند باز هم از جواب منطقي عاجزند چرا؟ مثل روز روشن است که در ايران مجوز فعاليت در هر زمينه اي به افرادي داده ميشود که خودشان هيچ نوع قابليت وسوادي ندارند و ميتوانند از افراد شايسته و داراي علم و تجربه بعنوان کارمند استفاده کنند. در نتيجه افراد با سواد بي انگيزه تر شده و اوضاع هميني ميشود که ميبينيد

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۱۵ ۱۴:۳۳

با سلام متاسفانه تو ايران هر کسي که خوب کار ميکند و خوب چاپ ميکند محکوم به داده سازي است. به وجدان خودتان رجوع کنيد. اکثر اين افراد توانايي علمي ندارن و با تخريب کردن ديگران کاستي هاي خودشان را لاپوشاني ميکنند