• دوشنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۴ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 94101407924

آل‌سعود نگران هیچ چیز نباشد؛ جهان بی‌اخلاق‌تر از این حرف‌هاست!

آل‌سعود نگران هیچ چیز نباشد؛ جهان بی‌اخلاق‌تر از این حرف‌هاست!

"زمانی که در سال 2013 عربستان با کمک دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل درآمد شرایط بیش از همیشه مضحک به نظر می‌رسید. اکنون چند روز پس از اعلام اینکه سعود‌ی‌ها سر 47 تن از دشمنانشان از جمله روحانی شیعه شیخ النمر را از تن جدا کردند این طنز سیاه‌تر به نظر می‌آید."

"زمانی که در سال 2013 عربستان با کمک دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل درآمد شرایط بیش از همیشه مضحک به نظر می‌رسید. اکنون چند روز پس از اعلام اینکه سعود‌ی‌ها سر 47 تن از دشمنانشان از جمله روحانی شیعه شیخ النمر را از تن جدا کردند این طنز سیاه‌تر به نظر می‌آید."

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) رابرت فیسک، روزنامه‌نگار و نویسنده انگلیسی در نوشتاری دیگر درباره اقدام اخیر دولت عربستان در اعدام 47 تن از جمله شیخ النمر در روزنامه ایندیپندنت می‌نویسد:

قطعا وضعیت حقوق بشری جهان رقت‌بار است. مجازات "الهی" و "غیرالهی" هم سال‌هاست که سران کشورهای خاورمیانه را در بر گرفته است. در این میان عربستان سعودی مدت‌هاست از آمریکایی‌ها می‌خواهد سر شیطان را از تن جدا کند - نیازی به توضیح نیست که برای عربستان شیطان ایران است- اما به نظر می‌رسد که دست کم برای حالا آن‌ها به سربریدن شیخ نمر النمر رضایت داده‌اند. به هر حال تمامی این داد و بیدادها نه نفت را در چاه‌های عربستان خشک می‌کند و نه دوستانش را از استفاده لحن مضحک در زیرسوال بردن قساوت این پادشاهی باز می‌دارد.

این اعدام‌ها "مسئله‌ای داخلی"، "گامی رو به عقب"، و قطعا اقدامی بوده است که به صلح در خاورمیانه کمک نمی‌کند. تمامی این استعارات و توصیفات، اظهارات کریسپین بلانت، رییس محافظه‌کار کمیته امور خارجی مجلس انگلستان است که چند ساعت پس از کشتار گسترده سعودی‌ها در این باره منتشر شد.

بلانت هم چنین اظهار کرد که: به طور حتم ما زمانی حق قضاوت داریم که از سوی سعودی‌ها اجازه دخالت در آن مسائل را داشته باشیم.

به هر حال نمی‌توانید هم به احترام فوت طبیعی پادشاه یک کشور پرچمتان را تا نیمه پایین بکشید و هم بعدا به گردن زدن مخالفان آن اعتراض کنید!

در اینجا اما گام کوچکی وجود دارد که معترضان به اقدام عربستان باید آن را در نظر بگیرند؛ قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل - که عربستان به عضویت در آن می‌بالد- می‌گوید، کشورهای عضو باید بالاترین استانداردها را در ترویج و حمایت از حقوق بشر داشته باشند.

بیش از این حتی می‌توان به اختیارات مجمع عمومی سازمان ملل در قبال شورای حقوق بشر اشاره کرد. بر اساس قوانین، مجمع که حق انتخاب اعضای این شورای 47 عضوی را دارد می‌تواند با رای دو سوم اعضا حق عضویت هر یک از اعضا را که دست به اقدامی شنیع و سیتماتیک در نقض حقوق بشر زده است، تعلیق کند.

در این راه اما قطعا مشکلاتی پیش رو خواهد بود. از خیل دوستداران پادشاهان عربستان از کامرون در انگلیس گرفته تا فرانسه، ایتالیا، آلمان و آمریکا چه کسی به خروج و تعلیق عضویت ریاض از شورای حقوق بشر رای می‌دهد؟ پاسخ هم اما اندکی بحث‌برانگیز است. در خط مقدم رای به عدم صلاحیت ریاض در عضویتش کسانی قرار خواهند داشت که سال‌هاست متهم به نقض گسترده حقوق بشر در کشورشان هستند.

نمی‌توان فراموش کرد که غیر از آمریکا که تنها طی سال 2015، جدای از حملات نظامی و کشتارهای هدفمند 28 اعدامی در پرونده خود داشته کشورهایی چون روسیه و چین هم عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل هستند.

با این تفاسیر سعودی‌ها تا زمان "انقلاب" نه از جانب سازمان ملل، نه اتحادیه اروپا و نه آمریکا نباید نگرانی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha