• یکشنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۴ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94101306667
  • خبرنگار : 71551

کپسول‌های جلبک دریایی، جایگزین تزریق انسولین

کپسول‌های جلبک دریایی، جایگزین تزریق انسولین

دانشمندان به دنبال روش‌های جدیدی هستند که بتوانند بیماران را از تزریق مرتب دوز‌های انسولین برهانند؛ یکی از این روش‌ها پیوند جزایر پانکراس است که محققان موسسه فناوری و علوم اوکیناوا در حال توسعه آن هستند.

دانشمندان به دنبال روش‌های جدیدی هستند که بتوانند بیماران را از تزریق مرتب دوز‌های انسولین برهانند؛ یکی از این روش‌ها پیوند جزایر پانکراس است که محققان موسسه فناوری و علوم اوکیناوا در حال توسعه آن هستند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، روش‌های کنونی شامل تزریق سلول‌های تولیدکننده انسولین به کبد است. پس از طی دوره انطباق، این سلول‌ها شروع به تولید انسولین کافی برای بیمار می‌کنند. این روش در سال‌های اخیر پیشرفت کرده اما یک موضوع چالش برانگیز جمع‌آوری، حفظ و حمل آن سلول‌ها است که ممکن است توسط تکه‌های برنده یخ در طول روند انجماد و ذوب آسیب ببیند.

یک تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور امی شن، از موسسه فناوری و علوم اوکیناوا طی همکاری با دانشگاه واشنگتن و دانشگاه فناوری ووهان، یک روش انجماد جدید را توسعه داده‌اند که سلول‌ها را بدون آسیب حفظ می‌کند و سبب ارزیابی آسان و فوری زیست‌پذیری آن‌ها می‌شود.

این سلول‌ها در هیدروژل‌های ساخته شده از آلژینات که یک پلیمر استخراج شده از جلبک دریایی است، به صورت کپسول در می‌آیند. پیوند قوی بین مولکول‌های آب و شبکه‌های هیدروژن از تشکیل یخ جلوگیری کرده و سلول‌ها را در برابر آسیب محافظت می‌کند. در نتیجه نیاز به مواد شیمیایی که از آسیب سلولی در طی فرآیند انجماد و یخ‌گشایی جلوگیری می‌کنند (cryoprotectants ) کاهش می‌یابد.

این گروه تحقیقاتی برای نظارت بر انسجام و یکپارچگی سلول‌ها، به معرفی یک رنگ فلورسنت حساس به اکسیژن که در کپسول‌های هیدروژل قرار دارد، پرداختند. از آنجا که این کپسول‌ها پرمنفذ هستند، از رسیدن اکسیژن به سلول‌ها جلوگیری نمی‌کنند. سیگنال‌های رنگ فلورسنت بلادرنگ حضور اکسیژن در هر سلول را نشان می‌دهد که این امر نشان دهنده زنده و سالم بودن آنها است.

محققان بر این باورند که این روش می‌تواند به کاهش نرخ رد پیوند کمک کند. این کپسول‌ها می‌توانند از تماس مستقیم بین سلول‌های کاشته شده و میزبان جلوگیری کنند.

جزئیات این پژوهش در مجله Advanced Healthcare Materials منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha