• شنبه / ۱۲ دی ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94101206110
  • خبرنگار : 71214

فروش تخم‌مرغ 2000 تومان بالاتر از قیمت مصوب

فروش تخم‌مرغ 2000 تومان بالاتر از قیمت مصوب

در حالی که قیمت تخم مرغ بر اساس مصوبه‌ اعلام شده از مهر ماه قرار بود دانه‌ای 320 تا 330 تومان عرضه و این قیمت روی هر عدد محصول حک شود، هم اکنون قیمت هر دانه تخم‌مرغ در بازار به حدود 400 تومان رسیده است و براساس گزارش‌های بانک مرکزی طی هفته‌های گذشته روند افزایشی به خود گرفته است.

در حالی که قیمت تخم مرغ بر اساس مصوبه‌ اعلام شده از مهر ماه قرار بود دانه‌ای 320 تا 330 تومان عرضه و این قیمت روی هر عدد محصول حک شود، هم اکنون قیمت هر دانه تخم‌مرغ در بازار به حدود 400 تومان رسیده است و براساس گزارش‌های بانک مرکزی طی هفته‌های گذشته روند افزایشی به خود گرفته است.

به گونه‌ای که قیمت این محصول در مرغداری کیلویی حدود 1500 تومان نسبت به اوایل فصل پاییز افزایش یافته است و در بازار مصرف نیز بسته به مناطق مختلف تا 2000 هزار تومان افزایش قیمت در هر شانه را نشان می‌ دهد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، اعلام قیمت مصوب برای تخم‌مرغ و طرح حک‌ کردن قیمت روی هر عدد از این محصول چند سالی است که از سوی تشکل‌های بخش خصوصی پیشنهاد شده و حدود دو سال گذشته فرزاد طلاکش - دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی پرورش‌دهندگان مرغ تخم‌گذار - اعلام کرد که تخم‌مرغ قیمت‌دار در بازار عرضه می‌شود و براساس مصوبه ابلاغ شده، قیمت هر عدد تخم‌مرغ زرد معمولی 320 تومان و هر عدد تخم‌مرغ زعفرانی 330 در نظر گرفته شده است.

اما در حالی که بیش از دو سال از تصویب و ابلاغ این طرح می‌گذرد همچنان حک‌ کردن قیمت روی تخم‌مرغ فراگیر نشده و این موضوع تنها در برخی برند‌ها و با بسته‌های خاص رعایت می‌شود و طی دو سال گذشته همواره شاهد نوسانات قیمتی در بازار تخم‌مرغ بوده‌ایم، چراکه فارغ از نرخ فروش تخم‌مرغ در مرغداری این محصول در بازار به دست واسطه‌ها و خرده‌فروشان سطح شهر افتاده است و هر طور که بخواهند قیمت آن را به سود خود بالا و پایین می‌کنند.

البته پس از دو سال، مجددا طلاکش اعلام کرد که طرح حک‌ کردن قیمت روی هر عدد تخم‌مرغ به تصویب رسیده و اجباری شدن قیمت آن نیز به زودی ابلاغ می‌شود و بر این اساس قیمت هر عدد تخم‌مرغ با زرده معمولی را 320 تومان و با زرده زعفرانی را با قیمت 330 تومان اعلام کرد.

وی افزود: براساس قیمت موجود در بازار برای تخم‌مرغ، هر کیلوگرم از این محصول طی نیمه اول امسال 2600 تا 2700 تومان فروخته شده است در حالی که قیمت تمام شده تخم‌مرغ با محاسبه سود منطقی به‌طور میانگین کیلویی حدود 4100 تومان اعلام شده و این نشان می‌دهد که مرغداران در فروش هر کیلوگرم از محصول‌شان 1500 تومان زیان می‌بینند.

گرچه بازار تخم‌مرغ به نظر تغییرات قابل توجهی داشته و روند افزایشی قیمت آن طی چند ماه گذشته ادامه‌دار بوده است و به گفته رضا ترکاشوند – مدیر عامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار – طی ماه گذشته قیمت تخم‌مرغ با ثبات و البته نوسان جزئی بین کیلویی 3700 تومان تا 4150 تومان در مرغداری همراه بوده است و بازار صادرات نیز روند معادل و کنترل‌ شده‌ای دارد. همچنین براساس گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌فروشی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 27 آذرماه قیمت تخم‌مرغ 4.6 درصد افزایش یافته که شانه‌ای 9500 تا 11 هزار و 500 تومان فروخته شده است این در حالی است که تخم‌مرغ در هفته منتهی به 27 آذرماه سال گذشته 9 درصد گران شده بود.

برخی مانند ترکاشوند گزارش‌های هفتگی بانک مرکزی را از متوسط قیمت خرده‌فروشی مواد خوراکی را کارشناسی نمی‌دانند و معتقدند که این شیوه‌ی محاسبه قیمت و ارزیابی بازار مواد غذایی از سوی بانک مرکزی نیاز به اصلاح دارد و باید براساس قیمت واقعی و منطقی محصولات و مواد غذایی قیمت‌ها بررسی شوند اما قیمت این محصول از مبادی تولید (مرغداری) تا بازار روند افزایشی را طی فصل پاییز امسال سپری کرده و در این بازه زمانی کیلویی حدود 1500 تومان افزایش قیمت داشته است.

شاید قیمت تخم‌مرغ در مرغداری به حد مطلوب و نرخ مصوب خود که کیلویی حدود 4100 تومان است رسیده باشد، اما در این میان نیز واسطه‌ها و خرده‌فروشان در سطح بازار بیکار ننشستند و در هر منطقه‌ای بسته به کشش بازار و توان خرید مصرف‌کنندگان، تخم‌مرغ را می‌فروشند که به گفته خرده‌فروشان و مغازه‌داران سطح شهر قیمت هر عدد تخم‌مرغ از 350 تا حدود 450 تومان و قیمت هر شانه تخم‌مرغ نیز از حدود 9500 تا 12 هزار تومان در بالا و پایین پایتخت فروخته می‌شود.

این در حالی است که تنظیم بازار تخم‌مرغ از طریق صادرات و تامین بازار از تیرماه سال گذشته به اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار واگذار شده بود که براین اساس تنظیم بازار داخلی و صادراتی تخم‌مرغ و اختصاص مشوق‌های صادراتی به این اتحادیه به عنوان بخش خصوصی واگذار شد و به نظر می‌رسد زمان آن رسیده که این تشکل بخش خصوصی به بازار ورود کند و از طریق تنظیم صادرات تخم‌مرغ که تا امروز رکورد کل صادرات سال گذشته را زده است، بازار را کنترل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha