یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه اقتصادی به یک نهاد فراجناحی و فرادولتی نیاز داریم.
"حسین نجابت" در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به کاهش قیمت نفت و تاثیرات آن بر بودجه، اظهار کرد: اگر همان قیمتی که در بودجه آمده بود تامین میشد باز هم کسری بودجه داشتیم. کسری بودجه ما ناشی از این است که کارهایمان را پرهزینه انجام میدهیم. مثلا اداره کردن یک کارخانه حساب و کتابی دارد و درصدی از آن باید صرف هزینههای جاری شود. این درصد در کشور ما، درصد بالایی است و معقول نیست.
او ادامه داد: ما چه بخواهیم، چه نخواهیم اقتصادمان هنوز به نفت متکی است. ما میگوییم تحریمها و کاهش قیمتها شاید باعث شود ما بیدار شویم و منابع اصلی اقتصادی را پیدا و جایگزین نفت کنیم. وقتی قیمت نفت کاهش پیدا میکند آیا ما به طور جدی به دنبال منابع دیگر مثل مالیات میرویم؟ به هر حال در همه دنیا مالیات میگیرند که خدمات بدهند. کار دولت، خدماتدهی است. اگر دولت در نقش راهبری و سیاستگذاری برود و مباشرت و تصدیگری را کنار بگذارد میتواند به دیگران بگوید ما سرویس میدهیم شما باید پولش را بدهید. این سیستم هنوز کامل نیست. ما مالیات را به طور منظم و دقیق از کارمندان و حقوقبگیران میگیریم ولی از بقیه نه.
نجابت افزود: قدمهایی هم برداشته شده ولی همت جمعی میخواهد. در این مسائل اساسی، کشور ما باید مراکزی فراجناحی داشته باشد. حتی فرادولتی و فرامجلسی. مثلا شورای عالی امنیت ملی وابسته به این دولت یا آن دولت یا این مجلس یا آن مجلس نیست. در حوزه فرهنگی هم شورای عالی انقلاب فرهنگی را داریم. نیاز به یک نهاد اقتصادی داریم که با عوض شدن دولتها و مجلسها، خیلی تغییر نکند. در حوزه اقتصاد چنین نهادی نداریم. اقتصاد را گاهی دولتهایی که روی کار میآیند، به کلی زیر و رو میکنند.
انتهای پیام
نظرات