• سه‌شنبه / ۸ دی ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94100804225
  • خبرنگار : 90069

سوزاک ممکن است "درمان‌ناپذیر" شود

سوزاک ممکن است "درمان‌ناپذیر" شود

مشاور ارشد دولت انگلیس در امور پزشکی هشدار داده است که سوزاک ممکن است «درمان‌ناپذیر» شود.

مشاور ارشد دولت انگلیس در امور پزشکی هشدار داده است که سوزاک ممکن است «درمان‌ناپذیر» شود.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از پیدا شدن یک گونه بسیار مقاوم به آنتی‌بیوتیک در شهر «لیدز» در انگلیس که به آن لقب «ابرسوزاک» داده‌اند، «سالی دیویس» با ارسال نامه‌ای به تمام پزشکان خانواده درباره تجویز صحیح و دقیق آنتی‌بیوتیک، هشدار داده است که موارد تازه مقاومت به آنتی بیوتیک همچنان در حال افزایش است و بنابراین این خطر وجود دارد که سوزاک بیماری درمان‌ناپذیری شود و از این رو بسیار مهم است که درمان کم‌تاثیر انجام نشود.

به گزارش بی‌بی‌سی، در حال حاضر درمان سوزاک با تجویز همزمان دو آنتی بیوتیک یعنی با تزریق «سفتریاکسون» و مصرف خوراکی «آزیترومایسین» انجام می‌شود اما موارد بیماری در انگلیس در سال‌های اخیر افزایش داشته و در ماه‌های اخیر نیز روشن شد که برخی بیماران فقط با آزیترومایسن درمان شده‌اند. گونه جدیدی هم که در لیدز یافت شده به آزیترومایسین مقاوم است و این باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است.

بنابر این گزارش، مقاوم شدن سوزاک به آنتی‌بیوتیک مختص بریتانیا نیست و گزارش‌ها از نقاط مختلف دنیا حاکی از این هستند که سوزاک به سرعت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شود.

تجویز بی رویه و نامناسب آنتی‌بیوتیک در چند سال اخیر به عنوان یکی از مهمترین مشکلات امور درمانی در دنیا مطرح شده است و مقاومت به آنتی‌بیوتیک چنان در دنیا در حال افزایش است که عده‌ای خطر آن را از تروریسم بیشتر دانسته‌اند.

سازمان جهانی بهداشت هم مقاومت عفونت‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ را یک تهدید بزرگ جهانی دانسته و هشدار داده که جهان وارد دوره « پسا آنتی‌بیوتیک» شده، یعنی عفونت‌های ساده‌ای که سالیان طولانی قابل درمان بودند، اکنون دوباره می‌توانند کشنده باشند. این سازمان سال پیش در باره مقاومت سوزاک به آنتی‌بیوتیک‌ها هشدار داده بود.

سوزاک یک بیماری مقاربتی است که میکروبی به نام «نیسریا گونوریا» باعث آن می‌شود. بیماری در مردان تقریبا در تمام موارد (90 تا 95 درصد) علامت‌دار است اما انتقال میکروب به حدود نیمی از زنان باعث بروز علامتی نمی‌شود. گفته می‌شود سوزاک بیشتر در زنان جوان زیر 25 سال دیده می‌شود. سوزاک درمان نشده می‌تواند باعث عفونت‌های مجرای ادرار، ناباروری و بیماری‌های التهابی لگن (در زنان) شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha