• دوشنبه / ۷ دی ۱۳۹۴ / ۰۳:۲۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94100703609

آزمایش موتور موشک چاپ سه‌بعدی توسط ناسا

آزمایش موتور موشک چاپ سه‌بعدی توسط ناسا

ناسا با توسعه یک فناوری چاپ سه‌بعدی موتور موشک، اخیرا مجموعه بخشهای ساخته شده تاکنون را مورد آزمایش قرار داده که روشن شدن موفق موشک، نشانی از آینده موفق این فناوری است.

ناسا با توسعه یک فناوری چاپ سه‌بعدی موتور موشک، اخیرا مجموعه بخشهای ساخته شده تاکنون را مورد آزمایش قرار داده که روشن شدن موفق موشک، نشانی از آینده موفق این فناوری است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، چاپگرهای سه‌بعدی در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و در حوزه‌های مختلف بکار گرفته شده‌اند. برخی سازندگان بزرگ برای مزایای چشمگیر آن‌ها از جمله صرفه‌جویی در هزینه‌ها برای ساخت سفارشی محصولات با مواد مختلف از سرامیک گرفته تا فلزات در تولید قطعات از این فناوری بهره می‌برند.

ناسا حتی در حال بررسی فناوری چاپ سه‌بعدی برای ساخت موتور موشک است.

چاپ سه‌بعدی بخش‌های یک موتور موشک از مزایای بسیار زیادی برخوردار است. اجزای موتور بسیار پیچیده هستند و به دلیل فشار و سرعت بالایی که در آن کار می‌کنند، باید با دقت زیادی ساخته شوند. برای مثال، نقص در یک موتور روسی باعث انفجار موشک اوربیتال ساینس شد. اما قطعات چاپی سه بعدی موشک در صورتی که بخوبی ساخته شوند می‌توانند بدون نیاز به اتصالات یا جوشکاری تولید شده و حتی برای ایرودینامیک و جریان سوخت بهتر، بهینه‌سازی شوند.

شرکت اسپیس‌ایکس که اخیرا با موفقیت توانسته موشک فالکون 9 خود را مجدد در زمین فرود آورد، از چند قطعه چاپی سه‌بعدی در موتور موشک مرلین خود بهره برده است.

اکنون ناسا چندین آزمایش را بر روی موتور موشک چاپ سه‌بعدی که آن را "نمونه تابلویی" می‌خواند، انجام داده است که در آن، اجزای مختلف یک موتور موشک کاملا کاربردی در ابزاری که کاملا شبیه یک موتور موشک قابل پرواز واقعی است، در کنار هم قرار گرفته‌اند.

تقریبا 75 درصد این موتور بطور سه‌بعدی چاپ شده و بخوبی کار می‌کند. با تحقیقات بیشتر، این نوع فناوری موشکی کم‌هزینه می‌تواند تجارت فضایی را ارتقا بخشیده و منجر به موتورهای قدرتمند مورد اطمینان شود که در سفر به مریخ به بشر کمک خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha