• چهارشنبه / ۲ دی ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 94100200835
  • منبع : فضای مجازی

تکرار یک اتفاق غیراخلاقی در ورزشگاه تبریز

تکرار یک اتفاق غیراخلاقی در ورزشگاه تبریز

برای همه آنهایی که امروز به نقد رفتارهای عمدتاً زشت طرفدارانش می‌پردازند، تراکتورسازی یادآور جو آرام ورزشگاه خاطره‌انگیز «باغشمال»، درخشش احد شیح‌لاری، کریم باقری در اوج جوانی، سبیل خاطره‌انگیز واسیلی گوجا و تیم سوم لیگ ‌سال 1371 است.

برای همه آنهایی که امروز به نقد رفتارهای عمدتاً زشت طرفدارانش می‌پردازند، تراکتورسازی یادآور جو آرام ورزشگاه خاطره‌انگیز «باغشمال»، درخشش احد شیح‌لاری، کریم باقری در اوج جوانی، سبیل خاطره‌انگیز واسیلی گوجا و تیم سوم لیگ ‌سال 1371 است.

به گزارش ایسنا، روزنامه شهروند در ادامه نوشت: همه آن خاطرات خوب ما از این نام پرطرفدار شمال‌ غرب ایران اما از زمان بازگشت مجدد تراکتورسازی به لیگ‌برتر درحال پاک‌شدن است و حالا به خاطر رفتار برخی‌ هواداران این تیم، تراکتور دیگر آن تیم سابق نیست. قبل از این‌که در جست‌وجوی جوابی برای شعارهای اخیر در حمایت از واژه مجعول «خلیج ع.ر.ب.ی» و ضدیت با غیرآذری‌ها با شعارهای عجیب‌تر باشیم، باید به قطعات پازلی پرداخت که قبل از بازی نیمه‌نهایی جام حذفی مقابل استقلال تهران با شعار زشت علیه منصور پورحیدری، اسطوره در بستر بیماری فوتبال ایران تکمیل شد! آیا واقعا منصور پورحیدری درطول دوران بازی و مربیگری خود با طرفداران تراکتور تعارضی داشت؟ اتفاقات بازی نیمه‌نهایی جام‌حذفی ایران بهانه‌ای شد برای پرداختن به رفتارهای اخیر تراکتوری‌ها.

از اتفاقات فصل قبل تا سوت دقیقه 86

آتش بداخلاقی هواداران تراکتورسازی از اتفاقات هفته پایانی فصل قبل شعله‌ور شد؛ وقتی یک اطلاع اشتباه، تراکتورسازی را فریب داد و آنها به خاطر کافی‌بودن تساوی برای قهرمانی، برای بازکردن دروازه نفت تهران تلاشی نکردند! با شکستن صندلی و برخی شعارهای نامطلوب فراتر ازحیطه‌ ورزش در پایان آن بازی، هواداران سرناسازگاری گذاشتند؛ به‌حدی که به جبران اطلاع اشتباه مسئول بلندگوی ورزشگار یادگار در دقیقه 86 در تمام بازی‌های فصل جاری به محض فرارسیدن این دقیقه، علیه بلندگوها، یک دقیقه سوت می‌کشند. در واقع هرگاه صدایی از بلندگوی ورزشگاه بلند می‌شود، طرفداران عصبانی تراکتور حرکت دقیقه 86 خود را تکرار می‌کنند.

ترور شخصیت

طرفداران پرشور و خونگرم تراکتور از سرخوردگی‌ سال قبل و شعار علیه شخصیت‌های حقوقی به ترور شخصیت در فصل جاری رسیده‌اند. مدیرعامل تهرانی تیم مدام در ورزشگاه فحاشی می‌شنود و پیام«حیا کن، رها کن» را دریافت می‎کند. امیر قلعه‌نوعی هنوز بابت اتفاقات دوره اول حضور در تراکتورسازی تخطئه می‌شود و در بازگشت، حتی یک ثانیه هم از سوی هواداران تشویق نشده است.

گویا استراتژی جدید هواداران درحمایت از تراکتور، «نه توهین، نه تشویق قلعه‌نوعی» است. معلوم نیست تشویق خطیبی و تونی، سرمربیان سابق تراکتورسازی در کدام یک از بندهای این مانیفست می‌گنجد!‍

چرا؟

توهین به پورحیدری نشان داد این دسته از طرفداران تراکتورسازی اصولاً وجود هر رقیبی را برنمی‌تابند و صرف حریف‌بودن، مجوزی جهت فحاشی به هر شخص و تحت هر شرایطی است! به نظر علی‌اکبر استاد اسدی، مدافع تبریزی سابق تیم‌ملی، دلیل این‌گونه رفتارهای ناهنجار، یک موضوع خاص است.

او در مصاحبه با «شهروند» یک دلیل خاص را مورد اشاره قرار داد: «من بچه تبریز هستم و هرچند در سال‌های اخیر به ورزشگاه نرفته‌ام اما با جو استادیوم شهر آشنا هستم. این طرفدارانی که شعارهای نامربوط سر می‌دهند، تبریزی نیستند و از اطراف به استادیوم می‌آیند. برای این گروه، اتفاقات فوتبالی درون میدان اهمیت ندارد و تنها به حواشی می‌پردازند.»

استاداسدی افزود: «آنها برای تماشای فوتبال به ورزشگاه نمی‌روند. آنها فضای فوتبال دیدن برای جماعت عاشق تراکتور را هم تنگ کرده‌اند. همین افراد، تبریزی‌ها اصیل را از ورزشگاه دور کرده‌اند. اقلیت ناهنجار، جای هواداران پرشور و فهیم تراکتور را گرفته‌اند. برخلاف فصل قبل درحال حاضر برای رقابتی به اهمیت نیمه‌نهایی جام حذفی ایران، کمتر از 10 هزار نفر به استادیوم می‌روند. این واکنشی است به ناهنجاری‌ها.»

در تأیید اظهارات استاد اسدی می‌توان به اتفاقات بازی دیروز تراکتورسازی میزبان مقابل استقلال تهران در نیمه‌نهایی جام‌حذفی اشاره کرد. طبق آنچه خبرگزاری‌ها نوشته‌اند، رحمتی با فحاشی به خانواده‌اش مواجه شد، صندلی‌سوزی به راه افتاد و بارها استقلالی‌ها، گلوله برف دریافت کردند! در این بین اقدام بعید فحاشی به سربازان تراکتورسازی هم جو ورزشگاه تبریز را غیرقابل تحمل کرد. طرفداران اصیل تیمی که روزی بهترین بازیکنان را تحویل رده‌های پایه و تیم‌ملی دارند، خانه‌نشین شده‌اند؛ وگرنه سکوهای عمدتا خالی پرهیجان‌ترین ورزشگاه فصل قبل لیگ‌برتر ایران تا این حد به چشم نمی‌آمد و فوتبال ما به خاطر برخی رفتارهای مدیریت نشده، بخش مهمی از بدنه خود به‌عنوان هوادار را از دست نمی‌داد.

نمونه‌ خارجی و شرایط متفاوت

در سایر نقاط دنیا، تیم‌های مطرحی، به مسائل غیرفوتبالی هم توجه دارند اما معمولا در زمین مسابقه، اولویت با تشویق تیم است، نه بیان این خواسته‌ها. مثلا برای هواداران بارسلونا اصولاً فوتبال و تشویق تیم در اولویت است، نه شعارهای خاص. انگار این گروه از طرفداران تراکتورسازی در این مورد، اولویت‌بندی متفاوتی دارند. جای هواداران واقعی و میهن‌پرست تراکتور در ورزشگاه خالی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۰:۲۲

اخبار خيلي خوبي و به موقع خبرگزاري ايسنا دارد که قابل تقدير است

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۱:۰۴

متاسفانه در هر صنف تبعيض و توهين به ترکها شده است از برنامه ي فيتيله گرفته... لطفا واقعيتها رو بگيم تماشاگران تبريزي نه تنها پرشورترين ايران بلکه پرشورترين تماشاگران جهانن. ولي نميدونم چرا تو ايران مقصر شناخته ميشن بياين اول علت و پيدا کنيم بعد به انتقاد از تماشاگران تبريزي بپردازيم

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۴:۳۰

آقاى محمد ده ها برنامه ى ديگه مثل سريال پايتخت هم ساخته شده كه به كسى هم برنخورده. هرجاى ديگه اى بود تيم تراكتورسازى رو به خاطر شعارهاى نژادپرستانه به دسته ى پايين تر ميفرستادن بعد شما ميگى چرا مقصر شناخته ميشن؟ چه برخوردى صورت گرفته كه ميگين هميشه تماشاگران تبربزى مقصر شناخته شدن؟ پرشورترين هوادارانِ دنيا تيمشون رو تشويق ميكنند نه اينكه به سرپرست و بازيكنانِ حريف توهين كنن و شعارهاى غيرفوتبالى بدن.

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۲:۳۳

توهين و تبعيض باعث افراطي گرايي مي شود بهترين استادان زبان فارسي در گذشته ترک زبان بودند ولي حالا مردم ترک علاقه اي به زبان فارسي ندارند تنها بخاطر برخي محققان بي سواد و برخي متعصبان فارس زبان به قول فردي توهين کنندگان به فرهنگ و قوم جدايي طلبان اصلي هستند

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۵:۰۳

کي گفته بهترين استادان فارسي ترک بودند؟ اوني که ميگه خليج ع. ربي يه وطن فروشه و بايد باهاش برخورد بشه.

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۴:۵۶

اينها از ناعدالتي هاي چنيدين سال اخير عليه تراکتور ناراحتن و پروژه کم کردن تماشاگران هم از سال قبل با آمدن عباسي کليد خورده و اين يک هدف پنهاني بيش نيست .

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۲ ۱۹:۵۸

درچندسال اخير بعضي ميزباني ها نشان داده که تعدادي از تيمها با دنياي فوتبال حرفه اي بيگانه اند و بهتر است ابتدا آموزش لازم داده شود و سپس تيم در ليگ برتر حضور داشته باشد تا خداي نکرده اتفاقات و حوادث پيش نيايد.

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۲:۴۲

چرا همش حاشيه ميرين.فوتبال زدگي گريبان تمام فوتبالو گرفته مگه برايه یه تيم تهراني چند نفر ميرن استاديوم.البته بايد جنبه ليگ برتر هم داشته باشن

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۳:۳۴

من با اينکه از تراکتور خوشم مياد ولي بايد اين تيم به دسته پايينتر فرستاده بشه تا ديگه کسي جرات توهين نداشته باشه. يکبار هم که شده بايد با قاطعيت برخورد کرد

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۶:۴۳

نخير گردنم نميگيرن..بابا جان اين توجيه هايي که ميکنين چه ارتباطي داره به اين که به منصور خان توهين کنين

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۳ ۱۷:۴۸

من نزديک 5 ساله که تبريز زندگي ميکنم...حساسيتها را به فارس ها بوضوح ديدم....واقعا دليل اينهمه بداخلاقي را متوجه نميشم...بنظر ميرسه افرادي از اين آشوبها بهره برداري ميکنند و به اختلافها دامن ميزنند...مردم عزيز تورک بايد آگاه باشند...ما همه ايراني هستيم.

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۴:۰۷

دليل کم شدن هوادارا شعارها نيست مديرعامله.در ضمن چه توهيني به مدير عامل شده که اينقدر برجسته ميکنيد هوادارا گفتن حيا کن و... همه جاي ايران وقتي هوادارا يکي رو نمي خوان اين شعارو ميدن . پس چرا واسه اونا فحش نيس وا سه تراکتوري ها فحشه.ودر مورد شعارها هم بايد بگم بهتره ريشه ي مشکل خواسته هاي مردمه که هيچ وقت براورده نميشه.

avatar
۱۳۹۴-۱۰-۰۴ ۰۹:۵۶

متاسفانه يک تفکر نادرست که بيگانگان در صدد القاي آن به آذري ها هستن اين است که در کشور بزرگ ايران مورد تبعيض هستند و اين کم کم تبديل به باور شده است. در صورتي که اگر يک نگاه به دور و بر خود بکنند خواهند ديد که چنين نيست بسياري از مقامات بزرگ کشور آذري هستند. در خود استان هاي آذري نگاه کنيد خواهيد فهميد که بيشتر از بقيه جاهاي ايران نسبت به غير آذري هاي ساکن و غير ساکن تبعيض روا مي گردد. شايد سر نخ اين القائات به بخش جدا شده ايران بر مي گردد.