• شنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۴ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94092816411

با هدف گسترش کارآفرینی برای زنان دانشجو و فارغ‌التحصیل

تفاهم‌نامه همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری و دانشگاه الزهرا امضا شد

تفاهم‌نامه همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری و دانشگاه الزهرا امضا شد

ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه الزهرا (س) برای توسعه کارآفرینی بین دختران و زنان دانشجو و فارغ‌التحصیل، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه الزهرا (س) برای توسعه کارآفرینی بین دختران و زنان دانشجو و فارغ‌التحصیل، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، سیدمحمدحسین سجادی نیری، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی در مراسم امضای این تفاهم‌نامه با اشاره به توجه ویژه شخص معاون علمی و فناوری رییس جمهور نسبت به دانشگاه الزهرا (س) اظهار کرد: این دانشگاه، دانشگاه مادر در حوزه بانوان محسوب می‌شود. از طرفی وسعت رشته‌هایی که در این دانشگاه وجود دارد، مزید بر علت می‌شود. اگر ما بخواهیم نمونه‌ای از رشته‌های مختلف در حوزه کارآفرینی دانشجویی مطرح کنیم، به نظر می‌رسد دانشگاه الزهرا (س) پتانسیل بالایی دارد.

سجادی نیری با اشاره به پیشی گرفتن تعداد دانشجویان دختر نسبت به پسر در سال‌های اخیر، گفت: این نکته عامل دیگری برای داشتن نگاه خاص به دانشگاه الزهرا (س) است. ضمن این که به نظر می‌رسد در سال‌های گذشته کم لطفی‌هایی نسبت به این دانشگاه صورت گرفته بود. امیدواریم بتوانیم بعد از این تفاهم‌نامه ها سریعاً در حوزه کارآفرینی، وارد مرحله اجرا شویم.

وی توضیح داد: در دنیا و کشورهای پیشرفته، تقریباً میانگین آموزش‌هایی که دانشجویان در طول تحصیل در حوزه کارآفرینی می‌بینند، چیزی حدود پنج تا 10 برابر کشور ما است. در این راستا طرحی را با مرکز کارآفرینی دانشگاه شریف تعریف کرده‌ایم که براساس آن، برای آموزش‌های کارآفرینی در زمان تحصیل سوبسید ارائه شود.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی افزود: در رابطه با دانشگاه الزهرا (س)، با توجه به تاکید معاون علمی و فناوری رییس جمهور نسبت به دانشگاه الزهرا (س)، دانشجویانی که این دانشگاه برای شرکت در دوره‌های کارآفرینی معرفی می‌کند، رایگان دوره مربوطه را خواهند گذراند. این در حالی است که برای دانشجویان دیگر دانشگاه‌ها بین 30 تا 50 درصد را معاونت علمی و بین 50 تا 70 درصد را خود دانشجویان تأمین می‌کنند. اما برای دانشگاه الزهرا (س)، طی دو دوره، صددرصد هزینه‌ها را معاونت علمی متقبل خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد طرح ایجاد مرکز نوآوری و شکوفایی در دانشگاه الزهرا (س) با این طرح به طور همزمان پیش رود و گفت: از این طریق دانشجو همزمان هم آموزش می‌بیند و هم مرکز نوآوری و شکوفایی موجب عملی شدن کارآفرینی می‌شود. سپس در شتاب‌دهنده‌ها یا مراکز رشد می‌توانند مستقر شوند. این روند، کامل شدن اکوسیستم کارآفرینی در دانشگاه محسوب می‌شود.

مشکل اصلی، نداشتن مهارت کارآفرینی دانش‌آموخته‌ها است

در ادامه این مراسم، انسیه زاهدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه الزهرا (س) اظهار کرد: دانشجویان ما نمی‌دانند باید بعد از فارغ‌التحصیلی چه کاری انجام دهند. در صورتی که اگر مهارت کارآفرینی داشتند، شرایط در مورد اشتغال آنان متفاوت بود. همه دانشجویان منتظر هستند یک دستگاه دولتی برای آن‌ها یک موقعیت استخدامی ایجاد کند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما امیدواریم با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بتوانیم جایگاه و اهمیت کارآفرینی را در دانشگاه به خصوص در دانشگاه الزهرا (س) حفظ کنیم.

زاهدی ادامه داد: درست است که حضور دانشجویان دختر در دانشگاه‌ها 60 درصدی است، اما بازار کار این فرصت را به آنها نمی‌دهد. فرصت‌های شغلی فعلی بیشتر مردانه تعریف شده‌اند. خانم‌ها بیشتر از آقایان تحصیل می‌کنند، اما هیچ فرصت کاری‌ پس از آن ندارند.

وی همچنین تصریح کرد: تجربه نشان داده است که وقتی این دانشجویان با کارآفرینی آشنا شوند، خیلی سریع‌تر وارد بازار کار می‌شوند. مشکل اصلی جامعه ما نبود فرصت شغلی نیست؛ بلکه نداشتن مهارت کارآفرینی برای این دانش‌آموخته‌ها است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه الزهرا (س) ادامه داد: این نکته ارزش کاری را که ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و دیگر ستادهای این معاونت دنبال می‌کنند، بیشتر نمایان می‌کند.

وی توضیح داد: ما به عنوان دانشگاهی که به دنبال کارآفرینی به عنوان یک تحول اساسی هستیم، در عمل، ابتدای راه هستیم. با این حال در تعریف، اهداف و ساختن استراتژی‌ها اصرار داریم که به سمتی حرکت کنیم تا دانشجو کاربردی آموزش ببیند و بتواند یک فرصت شغلی ایجاد کند.

زاهدی این تفاهم‌نامه را فرصت ارزشمندی در جهت کارآفرینی دانست و گفت: نه تنها ما، بلکه آینده دانشگاه الزهرا (س) با این تفاهم‌نامه به سمت کارآفرینی سوق پیدا می‌کند.

بر اساس این گزارش، از مفاد این تفاهم‌نامه می‌توان به همکاری در شکل‌دهی زیست‌بوم شرکت‌های دانش‌بنیان و برگزاری استارتاپ ویکندها و فعالیت‌های دانشی اقتصادی در زمینه هنر و علوم انسانی و کمک به تجاری‌سازی دستاوردها و ایده‌های نوآورانه دانشجویان با هدف ایجاد تحول دانش‌بنیان در حوزه‌های سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری با تکیه بر دانش روز دنیا اشاره کرد.

همچنین این تفاهم‌نامه با هدف بهره‌گیری و استفاده حداکثری از منابع فیزیکی و سخت‌افزاری از قبیل مکان‌های موجود و بهره‌وری از منابع انسانی و سرمایه‌ای دو طرف در راستای طراحی و اجرای طرح‌های کاربردی و توسعه‌ای و توسعه کاربرد فناوری‌های نو و به روزرسانی فناوری‌های بومی در حوزه صنایع فرهنگی، حمایت از تاسیس و راه‌اندازی موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه کسب و کارهای فرهنگی و هنری، حمایت از نوآوران و شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان در حوزه فرهنگ و هنر و برگزاری رویدادهای ایده‌پروری مانند استارتاپ ویکندها و ایجاد شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری و شکوفایی در حوزه علوم انسانی و هنر به امضای طرفین رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha