• دوشنبه / ۲۳ آذر ۱۳۹۴ / ۱۸:۳۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94092313441
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مطهری: جلسات دانشجویی بیشتر احساسی و هیجانی شده و این خوب نیست

مطهری: جلسات دانشجویی بیشتر احساسی و هیجانی شده و این خوب نیست

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که «باید فضای جلسات برگزار شده در دانشگاه‌ها مقداری منطقی‌تر و براساس تفکر، تعقل و تجزیه و تحلیل مسایل باشد.»

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که «باید فضای جلسات برگزار شده در دانشگاه‌ها مقداری منطقی‌تر و براساس تفکر، تعقل و تجزیه و تحلیل مسایل باشد.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسان علی مطهری عصر امروز در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که به همت انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد اظهار کرد: فضای دانشگاه‌ها شاید تحت تاثیر حوادث سال 88 به گونه‌ای شده که کمتر آمادگی و تمایل برای شنیدن بحث‌های جدی فکری و اعتقادی وجود دارد. آسیبی که امروز دانشگاه‌های ما را تهدید می‌کند این است که جلسات دانشجویی بیشتر احساسی و هیجانی شده و این خوب نیست.

وی با بیان این‌که «قبل از انقلاب جلساتی در دانشگاه‌ها برگزار می‌شد در آن مباحثی مهم مطرح می‌شد که همه یک ساعت و نیم می‌نشستند و به آن گوش می‌دادند» خاطرنشان کرد: اما الان همه بیشتر متمایل به شنیدن بحث‌های سیاسی و هیجانی شده‌اند که شاید فایده‌ای هم نداشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تسلیت به مناسبت شهادت امام رضا(ع) ادامه داد: آن‌چه از سیره امام رضا(ع) می‌توانیم استفاده کنیم نوع برخورد ایشان با مخالفان‌شان است. امام رضا(ع) با سعه صدر و روی باز با مخالفان خود برخورد می‌کردند. در جلساتی که مامون تشکیل می‌داد شاید در برخی مواقع به پیغمبر و امیر المومنین هم توهین می‌شد و عده‌ای خدا را انکار می‌کردند اما نوع برخورد امام رضا (ع) با خونسردی و سعه صدر بود. این درسی است که ما باید از برخورد امام رضا (ع) با مخالفان‌شان یاد بگیریم.

این نماینده مجلس با تاکید بر این‌که «وظیفه شما به عنوان قشر دانشجو بسیار روشن است» تصریح کرد: شما دانشجویان از شرایط ویژه‌ای برخوردار هستید و در یک دوره خاصی از زندگی قرار دارید که هنوز بار زندگی آن‌قدرها بر دوش‌تان نیست. رسالت دانشجو رصد تحولات جامعه و انتقاد به آن‌هاست. اگر قدرت نقد نشود به فساد می‌گراید.

وی با اشاره به سخنی از شهید مطهری ادامه داد: ایشان می‌گفتند همان‌قدر که حواس ما به این است که زن و مرد در یک جا خلوت نکنند و از این موضوع پرهیز می‌کنیم - که البته کار درستی هم هست - غربی‌ها این حساسیت‌ را نسبت به در خلوت واقع شدن قدرت دارند. این‌که قدرت نباید در خلوت واقع شود، شامل همه می‌شود به خصوص قشر عالم، روحانی و دانشگاهی وظیفه این نقد و انتقاد را بر عهده دارند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که ازاظهارات رییس قوه قضاییه مبنی بر این‌که «نظارت خبرگان بر رهبری غیرقانونی است» متعجب شده است، به دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان اشاره و اظهار کرد: رهبری در یکی از این دیدارها خطاب به دانشجویان گفتند که از من انتقاد کنید، برخی فکر می‌کنند فقط باید حرف‌های مرا تکرار کنند.

این اظهارات مطهری با تشویق‌های دانشجویان همراه شد.

وی با انتقاد به دیدگاه رییس دستگاه قضا گفت: حضرت علی (ع) فرمودند حاکمان همان‌طور که باید در مقابل خدا باید پاسخگو باشند در برابر مردم هم باید پاسخگو باشند.

وی در ادامه با اشاره مسئله نفوذ اظهار کرد: نفوذ از ابتدای انقلاب مطرح بود، رهبری هم به مناسبت توافق برجام این موضوع را بیان کردند؛ چراکه ممکن است برجام بستری ایجاد کند که امکان نفوذ دشمن تقویت شود و طرح این مسئله منطقی بود، اما دلیلی نداشت که ما سروصدا راه بیندازیم و پس از آن چند خبرنگار را بازداشت کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به این‌که «این مسئله به استقلال ما بر می‌گردد»، تصریح کرد: بعید است که نفوذ سیاسی در کشور ما با توجه به ساختار نظام کشور صورت گیرد اما از همه مهم‌تر نفوذ فرهنگی است که قاعدتا تا به حال هم صورت گرفته و ما نمی‌توانیم آن را انکار کنیم.

وی با تاکید بر این‌که «از همه این موضوعات مهم‌تر استقلال فرهنگی و از این نیز مهم‌تر استعمار فرهنگی است»، خاطرنشان کرد: این کاری بود که غرب در کشورهای اسلامی انجام داد که متاسفانه آثار آن هم وجود دارد، غربی‌ها می خواستند که کشورهای اسلامی نسبت به فرهنگ آنان دچار خود‌باختگی شوند. شخصیت داشتن فرهنگی یک جامعه مثل اعتماد به نفس داشتن یک فرد است، یعنی ملتی که شخصیت فرهنگی بالایی دارد نسبت به دیگران احساس خودکم بینی ندارد و مثل فردی است که اعتماد به نفسش بالاست.

وی یادآور شد: موسیلینی، دیکتاتور ایتالیایی گفته بود که ما باید آهن داشته باشیم ولی اقبال لاهوری سخن او را اصلاح کرد و گفت ما باید خودمان آهن باشیم یعنی خودباخته نباشیم و شخصیت انسانی و استقلال مکتبی داشته باشیم.

مطهری با بیان اینکه فکر نکنیم اسلام برای اداره جامعه کافی نیست گفت: ما باید به مکتب خودمان اعتماد داشته باشیم.

مطهری در پاسخ به سوالی درباره جایگاه و اهمیت دانشگاه و کار کرد جنبش دانشجویی و موضع‌گیری این جنبش در برابر ارکان قدرت اظهار کرد: در سخنان قبلی خودم تا حدی به این سوال پاسخ دادم اما برای این‌که به نقش دانشگاه در تحولات جامعه پی‌ببریم باید برگردیم به سال 56 و 57 و بدانیم دلیل سرکوب سریع قیام 15 خرداد و این نوع تحرکات نپیوستن جنبش دانشجویی و دانشجویان به این وقایع بود. اما در سال 56 زمانی که دوره جدید نهضت اسلامی آغاز شد و جنبش دانشجویی و قشر دانشجو به انقلاب اسلامی پیوستند شاهد بودیم که انقلاب اسلامی بسیار سریعتر از آن‌چه که فکر می‌کردیم به نتیجه رسید و پیروز شد.

وی تاکید کرد: دو قشر در جامعه ما اهیمت بسیاری دارند که اولین آن قشر دانشجویی است که وظیفه نقد و انتقاد را در کشور دارند.

وی در پاسخ به سوالی در ارزیابی از کارنامه مجلس نهم و آینده مجلس پس از انتخابات پیش رو گفت: کارنامه مجلس نهم نه خیلی قوی بود و نه خیلی ضعیف، کارنامه آن مربوط به دو دوره دولت دهم و یازدهم می‌شود، اما به صورت کلی بخشی از نظارت‌ها که توسط مجلس باید در دولت دهم انجام می‌شد، انجام نشده است. در دولت‌ یازدهم از سوی مجلس حساسیت‌های بیشتری به فعالیت‌های دولت وجود دارد اما این حساسیت‌ها به جای اجرای قانون بیشتر شبیه کینه‌های شخصی است. در شرایط فعلی کشور مجلس آینده می‌تواند مجلسی قوی و پویا باشد که بتواند خیلی از اقدامات از جمله رفع حصر را انجام دهد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: حضور مردم و برگزاری انتخابات پیش رو به عملکرد شواری نگهبان و شدت عمل آن بستگی دارد، اگر افراد خوشفکر و یا اصلاح‌طلب رد صلاحیت شوند مشارکت کم می‌شود و ما شاهد تکرار مجلسی مانند مجلس فعلی خواهیم بود.

در ادامه این جلسه سوالی درباره ارزیابی مطهری از برجام و روند اجرای آن مطرح شد که به دلیل کمبود وقت برخی از دانشجویان حاضر در جلسه فریاد زدند ''آقای مطهری سرنوشت حصر'' چه می‌شود؟

در همین حین عده دیگری از دانشجویان معترض به سخنان مطهری شعار دادند ''مجلس مجلس، قانون قانون''.

مطهری خطاب به این دانشجویان گفت: ما هم می گوییم قانون باید اجرا شود، در مساله‌ای مثل حصر هم قانون باید اجرا شود و کل حرف ما در این چند سال همین بوده که نباید ما در کشور کاری خلاف قانون اساسی انجام دهیم. قانون اساسی کشور ما حصر و حبس بدون حکم را جایز نمی‌داند و عاملان این کار را هم مستحق مجازات می‌داند، ما خواستار اجرای قانون اساسی در کشور هستیم و موافقیم باید به همه عواملی که در حوادث سال 88 نقش داشتند رسیدگی شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اجرای برجام علاوه بر آثار و دستاورد‌های اقتصادی و سیاسی همین الان هم جایگاه ایران را در جهان ارتقاء داده اما تاثیر و نتیجه نهایی آن بستگی به عزم دولت و مجلس آینده دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha