مراسم بزرگداشت زنده یاد دکتر علی اکبر انتظامی از اساتید پیشکسوت علم شیمی و پلیمر، عصر چهارشنبه (دیروز) در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر انتظامی که از وی به عنوان استاد علم و اخلاق دانشگاه تبریز و از پیشکسوتان علم پلیمر ایران و بنیان گذار رشته سنتز پلیمر های نوین در کشور یاد می شود، روز چهارشنبه 17 تیر ماه 94 در سن 72 سالگی به دلیل ایست قلبی چشم از جهان فرو بست.
دکتر احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در این مراسم با گرامیداشت یاد استاد انتظامی گفت: این استاد فرهیخته منشاء اثرات فراوان و از پیشکسوتان جامعه علمی پلیمر و از مشاهیر علم ایران بوده است.
وی با تاکید بر ضرورت ادامه راه استاد توسط شاگردان وی افزود: بهترین راه زنده نگه داشتن یاد و خاطره استاد، تلاش در مسیر علمی وی و رساندن ایران به مرجعیت علمی در جهان است.
احمدی با بیان اینکه جوانان ما دل به جامعه علمی ایران بسته اند افزود: باید این داشته ها را ارج بنهیم و تلاش کنیم مشکلات را برطرف کنیم.
دکتر حمید میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی هم در سخنانی، دکتر انتظامی را فردی با اخلاق، با وقار، جدی و منظم توصیف کرد و گفت: علم و هنر تفاوت انسانهای زمینی با بهشتیان است و تنها علم و هنر است که انسان زمینی بهشتی میشود و تقدیر ما این بود که با علم و هنر در این دنیا بهشتی شویم.
رییس سابق پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با بیان این که علم و هنر اسمایی است که خداوند به انسان آموخته است، اظهار داشت: عالم و هنرمند هر دو نشانه انسانهای متعالی هستند و پرفسور انتظامی «همای» این عرصهها بوده است.
به گفته این استاد پلیمر، دلبستگی به کار و هوشیاری از دکتر انتظامی استادی پاکدامن و بهشتی ساخته بود.
دکتر حسن، عضو هیات علمی دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با اشاره به آشنایی 40 ساله اش با دکتر انتظامی گفت: استاد انتظامی نقش غیر قابل انکاری در رشد علمی دانشجویان داشته و برگزاری این مراسم نشانه حق شناسی به افرادی است که عمر خود را صرف توسعه علم کردهاند.
گفتنی است، استاد علی اکبر انتظامی که متولد سال 1322 بود مدرک لیسانس شیمی خود را در سال 1345 از دانشگاه تبریز و فوق لیسانس مهندسی شیمی و دکتری تخصصی شیمی پلیمر را طی سالهای 1967 تا 1971 از دانشگاه لویی پاستور فرانسه دریافت کرد.
دکتر انتظامی در سال 1350 در دانشگاه تبریز مشغول به کار شده و طی چهار دهه فعالیت در این دانشگاه منشاء خدمات بسیاری بود و پنج بار به عنوان استاد نمونه دانشگاه تبریز و همچنین به عنوان یکی از دانشمندان برتر جهان اسلام و کشور تقدیر شد.
پرفسور انتظامی که زمینه های تخصصی مورد علاقه اش، پلیمرهای رسانا، پلیمر شدن زنده، پلیمرهای بلور مایع، سامانههای دارو رسانی و کاتالیزورهای متالوسن برای پلیمر شدن اولفینها بود طی عمر پربارش موفق به ثبت پنج اختراع، تالیف و ترجمه پنج کتاب، ارائه 198 مقاله پژوهشی در نشریات داخلی و بین المللی و 150 مقاله پژوهشی در سمینارهای علمی داخلی و بینالمللی، راهنمایی 16 رساله دکتری و 80 پایان نامه دوره کارشناسی ارشد شده بود.
وی عضو افتخاری انجمن شیمی آمریکا، عضو هیات موسس و هیات مدیره انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران، عضو هیات تحریریه مجلات International Journal of Polymer Science، مجله پلیمر ایران (IPJ) و Pharmaceutical Sciences دانشگاه تبریز بوده است.
در این مراسم که دکتر واشقانی، معاون آموزشی دانشگاه آزاد و جمعی دیگر از اساتید و محققان نیز در آن شرکت داشتند، سالن ابن سینا پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی به سالن مشاهیر پلیمر تغییر نام داد.
انتهای پیام
نظرات