سخنگوی دولت گفت: ظرف چند هفته آینده، لوایح برنامه ششم و بودجه 95 به صورت همزمان تقدیم مجلس خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا) محمد باقر نوبخت در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با بیان اینکه لوایح بودجه 95 و برنامه ششم برای تصویب هیأت وزیران از سوی سازمان مدیریت به دولت ارسال شده است، اظهار کرد: تلاش کردهایم که بودجه امسال از نظر شکلی و عملیاتی متفاوت از گذشته باشد. بنابراین احکام و تبصرههای تکراری را جداگانه به مجلس ارائه کردیم تا رسیدگی به بودجه خیلی سریعتر انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه در اولین جلسه دولت 28 بند از 17 بند تصویب شده است، افزود: پیش بینی میشود خیلی زود این کار انجام شود. در مجلس نیز آنچه وقت مجلس را در بودجه و برنامه میگرفت موضوع تبصرهها بود که آن را به مجلس تقدیم کردند.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه که مجلس از ما خواسته بود بودجه و برنامه را همزمان ارائه کنیم و ما برای احترام به مجلس ظرف چند هفته آینده این کار را خواهیم کرد، گفت: برنامه مستقلی که فقط برای برنامه ششم است 44 تبصره است و در دولت برای هر تبصره زمانی قائل شدهایم که شاید دو سه هفته در دولت طول بکشد.
وی با اشاره به اینکه گفته شده است دولت در ارائه بودجه به مجلس 48 ساعت تخلف کرده است افزود: در این رابطه از مجلس جدا عذرخواهی میکنیم و بابت تاخیرهایی که در سالها و در دهه های گذشته اتفاق افتاده است هم از مجلس معذرت میخواهم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه رسیدگی به لایحه بودجه زمان بندی مشخصی دارد، خاطر نشان کرد: همیشه چند روز و چند هفته و حتی گاهی یک ماه مجلس در این رابطه تساهل انجام میدهد اما ما معتقدیم کشور آنقدر مسأله دارد که پرداختن به این مسائل از سوی ما درست نیست.
نوبخت تصریح کرد: مطابق سالهای گذشته به محض آماده شدن بودجه به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه اطلاع رسانی کامل را به طور کامل انجام خواهم داد.
وی در ادامه به فضای انتقادی علیه دولت از سوی برخی رسانهها اشاره کرد و گفت: حتی این رویکرد وجود دارد که وقتی قرار است 24 آذرماه تکلیف پرونده در آژانس مشخص شود که آیا بسته میشود یا خیر و به ما گفته میشود چرا بودجه را در حالت رفع تحریمها تهیه کردهاید. البته ما برای رسانه های منتقد احترام قائل هستیم و انتقاد از دولت را امری طبیعی میدانیم اما خواهشمندیم از تصمیمات منطقی دولت دفاع شود.
نوبخت در رابطه با جلسات عراقچی با نمایندگان 1+5 گفت: ایشان از این جلسات راضی بودند و رضایت ما این است که پرونده در آژانس بسته شود.
سخنگوی دولت همچنین درباره گزارش آمانو نیز گفت: این گزارش برای شورای حکام است تا آنها نظر دهند. البته این گزارش کاملا نشان میدهد که فعالیت هستهای ایران صلح آمیز است و ما امیدواریم پرونده در آژانس بسته شود تا در صورتی که بسته شد سلسله اقداماتی که باید را انجام دهیم و در آینده نزدیک تحریمها برداشته شود و در صورتی که پرونده بسته نشود نیز مطابق فرمایشات رهبری، رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران مشخص است و ما هم برجام را اجرا نخواهیم کرد.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا آقای رئیس جمهور با توسعه مخالف هستند؟ گفت: رئیس جمهور در عرصه توسعه نظریات بسیار مفیدی دارند و کتابی نیز منتشر کردند که تا الان 6 یا 7 بار منتشر شده است و در فصل 24 آن کتاب، نگاه خود به توسعه انسانی دین محور را با توجه به استراتژی تولیدی، رقابتی، دانش بنیان، رقابتگرا و بر پایه صادرات مطرح کردند که این نظرات برای کشور نافع است و برنامههایشان در چارچوب اقتصاد مقاومتی و سیاست کلی برنامه ششم قابل اجرا است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره دیون پرداختی بازنشستگان فولاد گفت: اختلافی از سالهای قبل از دولت ما در چگونگی اداره صندوق بازنشستگی فولاد وجود داشته است که این اختلاف نظر بین وزارت دارایی و تعاون مطرح است و سازمان مدیریت ماموریت حکمیت را دارد و در حال حاضر سازمان مدیریت از محلی به صورت تنخواه این مبلغ را دریافت میکند و هر ماه بالغ بر 160 میلیارد تومان حقوق برای این عزیزان پرداخت میشود تا سهام کلا به صندوق منتقل شده و صندوق به صورت خودکفا عمل کند، بنابراین تخلفی صورت نگرفته است.
سخنگوی دولت همچنین در مورد برداشت هایی که از اظهارات رئیس جمهور ترکیه شده است و اینکه که گفته میشود ایران را تهدید کرده است، گفت: این برداشتها و ادعاها نادرست و سوال برانگیز است.
وی با اشاره به مکالمه تلفنی روءسای جمهور ایران و ترکیه، گفت: موضوعات مختلفی در این مکالمه مطرح شد که یکی از آنها اظهار نگرانی آقای اردوغان از انتشار مطالبی راجع به ایشان و خانوادهشان در یکی از رسانههای ایرانی بوده است که رئیس جمهور هم در پاسخ به ایشان گفته بودند که در ایران دموکراسی حاکم است و رسانهها گاهی چنین مطالبی را منتشر میکنند و ظرفیت آن وجود دارد.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه ادعای تهدید کردن و هشدار دادن رئیس جمهور ترکیه درست نیست، خاطر نشان کرد: وزیر امور خارجه ما به بالاتر از اینها نشان داده است که هیچ گاه یک ایرانی را تهدید نکند.
وی در ادامه به سوال برانگیز بودن طرح ادعای هشدار رئیس جمهور ترکیه علیه ایران گفت: این موضوع از این جهت سوال برانگیز است که مشاوران آقای اردوغان در شرایطی که ترکیه با همسایگان خود مثل عراق و سوریه و روسیه درگیر است اجازه نخواهند داد که ایران هم به حوزه خصومتها وارد شود.
نوبخت با بیان اینکه ما خوشحالیم ملت بزرگ مسلمان ترکیه حزب اسلام گرا را مورد اعتماد خود قرار داده است، گفت: با انتخاب چنین دولتهایی باید شاهد تحکیم روابط با همسایگان باشیم و بتوانیم چهره واقعی از اسلام صلح و دوستی را به جهان نشان دهیم اما متاسفانه شاهدیم دولت ترکیه در مظان حمایت از داعش قرار گرفته است و مشاوران آقای اردوغان باید مراقب باشند.
وی در مورد خبر مربوط به ممنوعیت ثبت نام رشتههای علوم انسانی در مدارس دولتی از سال آینده، گفت: از وزیر آموزش و پرورش درخواست میکنم دلایل و توضیحات لازم در مورد این تصمیم را توضیح دهد.
نوبخت همچنین در رابطه با سه کارته شدن وزیر صنعت نیز گفت: مجلس در رابطه با هر وزیر میتواند سوالاتی را مطرح کند و اگر جوابها قانع کننده نبود اظهارنظر داشته باشد و در حال حاضر دو وزیر در دولت سه کارت زرد دارند اما این وضعیت به معنی آن نیست که هر وزیری که سه کارته شد حتما بعد از آن استیضاح شود.
نوبخت در رابطه با اینکه هنوز شاهد کاهش قیمتها نیستیم و پروژههای عمرانی راکد است گفت: به میزان افزایش درآمد نفتی، ما در تکمیل طرحهای عمرانی فعالتر عمل خواهیم کرد و به این معنی نیست که از اعتبارات عمرانی بکاهیم بلکه تلاش ما این است که در هزینههای جاری صرفه جویی کرده و بیشتر به طرح های عمرانی بپردازیم.
سخنگوی دولت در رابطه با امکان بانک مرکزی برای کارتهای اعتباری جهت خرید از کالاهای داخلی و خارجی گفت: به دنبال افزایش قدرت خرید صاحبان کارتهای اعتباری هستیم تا بر اساس توانایی پرداخت اقساط بتوانند تا چند برابر درآمدهایشان هزینه کنند و بعد از آن از حقوقشان کسر شود. بنابراین کارت اعتباری در جیب هر کسی در دنیا برای تقویت قدرت خرید است. در واقع حقوق خودشان است که زودتر به آنها تعلق می گیرد و نمیتوانیم بگوییم که با حقوق شان تنها کالای داخلی بخرند. البته تشویق هایی را در این زمینه قرار داده ایم که امیدواریم موثر باشد.
وی در مورد واگذاری واحد تولیدی کارخانه المهدی و بیکار شدن تعدادی از کارکنان آن گفت: من در این رابطه بی خبر هستم البته ممکن است مسئولان در حال نظارت باشند.
نوبخت همچنین در مورد انتشار بیماری آنفلوآنزا و تاثیرات آن گفت: متاسفانه این بیماری خسارات جدی داشته است اما وزارت بهداشت بسیج شده است تا با همه امکانات برای مهار بیماری اقدام کند. البته هر از گاهی در هر کشوری این اتفاق می افتد و لازم است که فعالیت های بهداشتی و درمانی تقویت شود.
نوبخت در رابطه با تفاوت پرداختها در بخش فرهنگی و اقتصادی گفت: همه پرداختهای دولت طبق قانون مدیریت خدمات کشوری صورت میگیرد و ما در برنامه ششم در جهت حل نابرابری در پرداخت ها اقدام میکنیم. در مورد بازنشستگان نیز در برنامه ششم پیش بینی هایی صورت گرفته است.
وی در رابطه با اظهارنظر یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه نتایج خروج از رکود برای مردم قابل لمس نیست و دولت در این رابطه چه توضیحی دارد؟ گفت: برای اینکه مردم در سفره هایشان رشد اقتصادی را حس کنند نیاز به رشد بالاتر از 7 تا 8 درصد داریم.
سخنگوی دولت در مورد انجام انتخابات به صورت الکترونیکی گفت: ان شاءالله اختلاف نظر وزارت کشور و شورای نگهبان در این رابطه در مذاکراتی که انجام میشود برطرف شود و ما علاقهمندیم که انجام انتخابات الکترونیکی در کشور تسری یابد.
وی در رابطه با سفر رئیس جمهور به اروپا گفت: این موضوع در حال حاضر قطعی نیست و در صورت مشخص شد اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد.
در ادامه خبرنگاری پرسید، در مراسم 16 آذر از رئیس جمهور در مورد حصر و همچنین ممنوع التصویر بودن رئیس دولت اصلاحات سوال شده بود و ایشان پاسخ ندادند، نظر دولت در مورد این دو موضوع چیست؟
نوبخت گفت: من دیروز در سازمان مدیریت در مورد مسائل مربوط به بودجه درگیر بودم و متاسفانه فرصت نکردم که همزمان صحبتهای رئیس جمهور و سوالات دانشجویان را بشنوم اما در مورد موضوعات طرح شده در رابطه با حصر، دولت اقدامات لازم اثربخش را انجام خواهد داد و در صورت لزوم اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد و من تاکید می کنم رئیس جمهور از هیچ یک از وعدههایش عدول نکرده است.
سخنگوی دولت در مورد حادثه قرچک و اتفاقات اخیر از جمله در مراسمهای روز دانشجو نیز گفت: ما بسیار متاسف هستیم و علاقهمندیم فضای سیاسی کشور برای فعالیت همه احزاب وسیع باشد و دولت علاقهمند نیست که یکی از جناحهای سیاسی تا این اندازه خودپسند باشد که جز سلیقه خود را قبول نکند و به دیگران اجازه اظهار نظر ندهد. پس تاکید می کنم که سیاست دولت غیر از این است و آنچه در توان داشته باشد در این راستا انجام خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات