• یکشنبه / ۱۵ آذر ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 94091508555
  • خبرنگار : 71424

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به ایسنا اعلام کرد

ثبت‌نام در رشته علوم انسانی در مدارس دولتی ممنوع شد

ثبت‌نام در رشته علوم انسانی در مدارس دولتی ممنوع شد

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ضمن اعلام اینکه از سال آینده هدایت تحصیلی در پایان دوره اول متوسطه انجام خواهد شد گفت: سال آینده ثبت نام در رشته ادبیات و علوم انسانی را در مدارس دولتی عادی نخواهیم داشت.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ضمن اعلام اینکه از سال آینده هدایت تحصیلی در پایان دوره اول متوسطه انجام خواهد شد گفت: سال آینده ثبت نام در رشته ادبیات و علوم انسانی را در مدارس دولتی عادی نخواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» ایسنا، اسفندیار چهاربند در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به پرسش ایسنا درباره وضعیت انتخاب رشته دانش‌آموزان از سال آینده اظهار کرد: دانش‌آموزان متقاضی رشته علوم انسانی باید در دبیرستان‌های فرهنگ ثبت نام کنند. تلاش می‌کنیم دبیرستان‌های فرهنگ را توسعه دهیم.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر حدود 12 مدرسه فرهنگ در سطح شهر تهران داریم که با توجه به اینکه باید هر منطقه آموزشی دارای یک دبیرستان فرهنگ باشد، حداقل 24 مدرسه دیگر تا سال آینده راه‌اندازی می‌کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه براساس آنچه در سند تحول بنیادین آمده است، ارتقای کیفی رشته علوم انسانی مد نظر است نه ارتقای کمی، اظهار کرد: در سند تحول بنیادین بر شناسایی استعدادهای برتر و هدایت آن‌ها به ادامه تحصیل در رشته‌های علوم انسانی تأکید شده است. بنابراین تلاش می‌کنیم مدارس فرهنگ را تقویت کنیم تا به ارتقاء کیفیت تحصیل در این رشته بیانجامد.

چهاربند با بیان اینکه نظام تعلیم و تربیت به مرحله مهم و سرنوشت‌سازی در استقرار ساختار جدید رسیده است، گفت:‌ در پایان سال تحصیلی جاری دانش‌آموزان پایه نهم باید انتخاب رشته کنند و به شاخه‌ها و رشته‌های مختلف تحصیلی هدایت شوند. اگر برنامه‌ریزی‌های دقیق و هوشمندانه نداشته باشیم و نتوانیم این مرحله را به درستی اجرا کنیم در آینده دستخوش تبعات ناگواری می‌شویم و ممکن است دستاوردهای سال‌های گذشته نیز مورد تهدید قرار بگیرند. مهمترین این دستاوردها هدایت 35 درصد دانش‌آموزان به سمت شاخه‌های فنی و حرفه‌ای است.

وی افزود: سعی می‌کنیم جلساتی مداوم با مدیران مدارس داشته باشیم و جزئیات هدایت تحصیلی و اهمیت رشته‌ها را برای آن‌ها تبیین کنیم. به هر صورت پس از 22 سال، هدایت تحصیلی مجددا به پایان دوره اول متوسطه بازگشته است.

وی ضمن تأکید بر اینکه البته هدایت تحصیلی در دوره نهم در سال تحصیلی 95 صرفا به معنای انتخاب یک رشته نیست، گفت: بلکه نتایج این هدایت تحصیلی در توزیع منابع انسانی در بازار کار در سال‌های آینده موثر است و اگر انحرافی در این زمینه به وجود آید هزینه‌هایی برای کشور دربرخواهد داشت. اگر امروز 300 هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها داریم ریشه آن را باید در هدایت تحصیلی جست. تا امروز توسعه آموزش عالی علامت‌های اشتباهی به هدایت تحصیلی می‌داد اما امروز باید آموزش و پرورش این سکان را در دست بگیرد و به آموزش عالی علامت دهد که چگونه توسعه یابد.

چهاربند با اشاره به اینکه هدایت تحصیلی را جدا از هدایت شغلی نمی‌دانیم گفت: پایان امسال هدایت تحصیلی براساس نیاز به رشته‌ها انجام می‌شود و صرفا تقاضای دانش‌آموز در انتخاب رشته موثر نیست. اگر خانواده‌ها از مزایای رشته‌های فنی و حرفه‌ای آگاه باشند می‌توانند فرزندانشان را بهتر هدایت کنند.

وی افزود: فنی و حرفه‌ای و کارودانش قطعا وضعیت بهتری در سال آینده پیدا می‌کنند. تاکنون دانش‌آموزان در رشته فنی و حرفه‌ای 11 سال درس می‌خواندند و پیش دانشگاهی نداشتند به همین خاطر در دانشگاه‌ها نیز برای مقطع کاردانی پذیرفته می‌شدند اما اکنون فنی و حرفه‌ای هم با تغییر ساختار نظام آموزشی 12 ساله شده و این دانش‌آموزان هم می‌توانند کارشناسی پیوسته بخوانند که این موضوع از مطالبات ما از آموزش عالی است تا نظام پذیرش خود را اصلاح کنند. از سوی دیگر فنی و حرفه‌ای تنها شاخه‌ای است که دانش‌آموزانش می‌توانند در تمام رشته‌های آموزش عالی شرکت کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره شیوع شپش سر در مدارس تهران اظهار کرد: از سه هفته گذشته این موضوع با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران در دست بررسی است و به شدت تحت مراقبت است. این موضوع در حال حاضر تحت کنترل قرار دارد و مشکل حادی در این زمینه نداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۰:۴۰

اينا فکر مي کنند همه بايد مهندس شوند اين همه مهندس بيکار در غرب افراد نخبه اکثرا رشته هاي علوم انساني مي خوانند

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۳:۵۵

دقيقا. برعکس ما که هر کي کار سياست ميکنه مهندسن در غرب رشته علوم انساني خوندن. عجيب نيست وضعيت تصميمهاي کشور اين مدليه.

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۳:۳۸

اين حرکت آيا پشتوانه علمي داره ؟ زيرساخت هاي اين کار آماده شده ؟ چرا انقدر تغيير سيستم توي نظام اموزشي کشور توي هر دولت داريم و هيچ کدوم به سرانجام نميرسه ؟؟؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۳:۵۲

يعني چي؟ مگه ميشه 12 دبيرستان فقط توي علوم انساني تو تهران باشه...اونم فرهنگ؟ مگه دبيرستان فرهنگ مال يکي از اقايون نيست؟ خيلي عجيبه اين تصميم؟؟؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۳:۵۶

اصلا بررسي بشه چرا همچنين تصمصمي درباره رشته علوم انساني گرفته شده؟مبناي اين تصميم چي بوده؟ چرا توضيحي داده نشده؟ اصلا چه تعداد دانش اموز متقاضي اين رشته داريم ؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۵:۱۵

پس اون کسايي که سال دوم رشته انساني هستن سا ل ديگه بايد مدرسه عوض کنن برن مدرسه هاي فرهنگ؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۷:۲۴

من هرچي مي خونم نمي فههم چرا بايد اين اتفاق بيفته. خب گيرم دانش آموزاي مستعد علوم انساني رو برديد فرهنگ، اولا اينکه اگر کسي مستعد بود و نخواست بره فرهنگ بايد چکار کنه؟ دوم اينکه طبق اونچه بعضي جاهاي ديگه نوشتن اگه کسي دراي صلاحيت براي فرهنگ تشخيص داده نشد اينجا نميتونه بره بعد کجا بايد بره و تو چه رشته‌اي. در ضمن مدارس فرهنگ هزينه دارن حالا کمتر از باقي جاها. براي اين هم فکري شده آيا؟ و نکته بعدي اينکه اين مدرسه مثل خيلي مدارس خوب در شرايطي که تعداد کم باشه خوب جواب ميده و بايد دهم اينطوري باشه. آيا با افزايش شعبات توان ارائه همون خدمات رو با همون کيفيت داره؟ اينا متناقضه. مسئولان پاسخگو باشن

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۱۸:۵۹

يعني چي؟؟؟!! الان کساني که دوم انساني هستند بايد سال سوم را در مدرسه فرهنگ بخوانند

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۲۲:۳۰

فکر کنم قراره مارو که انساني خونديم رو قاب کنن يا شايدم بذارن تو موزه....

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۲۲:۴۴

ايا فقط مدرسه فرهنگ در تهران است يا در شهر هاي ديگه هم هست؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۵ ۲۳:۱۷

چرا مگه ما علوم انسانيها چه گناهي کرديم اي خدا من ديوونه شدم

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۰۵

هميشه شکل مسئله رو عوض مي کنن مثلا نميشد کيفيت آموزش را در علوم انساني بالا برد؟ بايد اول قالب عوض بشه بعد هموم محتوا رو بريزن تو قالب جديد ؟ اينهمه آزمايش و خطا انجام داديد چرا بس نمي کنيد؟ کيفيت آموزشي افتضاح شده. پرورش فرزندان از ياد رفته همش درس هاي تئوري و بعد هم کنکور. دانش آموز نه هدايت ميشه و نه تشويق که غير از کتاب درسي چيزي بخونه چطوري ميخواد تفکر انتقادي رو ياد بگيره . بهتره دست از اين تغييرات بيهوده و وقتگير برداريد

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۸:۳۲

باز هم اشتباهي ديگر در سيستم آموزش و پرورش آيندگان در مورد شما چه خواهند گفت ؟

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۰۹:۰۴

تو ايران فقط پزشکي ارزش درس خوندن داره. مهندس ها بيکار هستند در مقابل پزشکان( متخصص) درآمدهاي 30 تا 50 برابر حداقل حقوق دارند.

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۲:۲۵

فقط خدا ب داده بچه هاي ما برسه ک ميخوان درس بخونن ولي همش دارن با اين طرحهاي عجيب وغريب امتحان ميشن

avatar
۱۳۹۴-۰۹-۱۶ ۱۳:۵۴

با سلام و احترام بسيار از تصميم متخذه ي معقولانه و مبتني بر چشم انداز سپاسگزاريم . بدون ترديد اين تصميم براي ارتقاي جايگاه علوم انساني و نيز حرکت مديريتي بسوي پيشرفت و توسعه ضروري و اجتناب ناپذير است. چقدر خوب بود جناب آقاي مهندس چهاربند در باره دولتي بودن مدارس فرهنگ و اينکه توسعه مدارس به معني تاسيس دو مدرسه (يکس پسرانه و يکي دخترانه ) در مناطق 19گانه شهر تهران است و قدر مسلم در تمام مناطق از معلمان و دبيران فهيم و فرهيخته و مجرب در تمامي دروس علوم انساني وجود دارد و با رويکرد ارتقاي کيفيت از برترين دبيران در اينگونه مدارس استفاده خواهد شد. ان شاء الله و نکته پاياني اينکه صرفا اين مدارس با يکي از مجتمع هاي غير دولتي تشابه اسمي دارند و هيچ ارتباطي با هم ندارند. وفقکم لما تحب و ترضي